1963 Viyana Sözleşmesi nedir?

Viyana sözleşmesinde neler var?

a) Kabul eden Devlet, silahlı çatışma halinde dahi, malları ve arşivleri ile birlikte misyonun binalarına saygı gösterir ve bunları korur; b) Gönderen Devlet, malları ve arşivleri ile birlikte misyonun binalarının nezaretini, kabul eden Devletin rıza gösterdiği bir üçüncü Devletin uhdesine tevdi edebilir.

Viyana Sözleşmesi madde 41 nedir?

Madde 41 – 1. Ayrıcalıklarına ve bağışıklıklarına hâlel gelmeksizin, bu gibi ayrıcalıklardan ve bağışıklıklardan yararlanan bütün şahıslar kabul eden Devletin kanunlarına ve nizamlarına riayet etmekle yükümlüdür. Anılan Devletin iç işlerine karışmamakla da bu şahıslar keza yükümlüdür.

Viyana Sözleşmesi ne zaman imzalandı?

Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi (Viyana Konvansiyonu), 18 Nisan 1961 tarihinde Avusturya’nın başkenti Viyana‘da imzalanmıştır. Neredeyse evrensel olarak kabul edilmiş ve 179 devletin katıldığı bir Sözleşme olmuştur.

Viyana Sözleşmesi kaç madde?

2 Mart-14 Nisan 1961 tarihleri arasında Viyana‘da toplanan Diplomatik İlişkiler ve Bağışıklıklara Dair Konferansın sonunda 18 Nisan 1961 tarihinde kabul edilerek 24 Nisan 1964 tarihinde yürürlüğe giren ve toplam 53 maddeden oluşan 1961 tarihli Viyana Sözleşmesi diplomasi hukuku alanında uluslararası düzlemde temel …

Diplomatik dokunulmazlık kimlere verilir?

1961 Viyana Sözleşmesi Madde 30 – 1. Diplomatik ajanın özel konutu misyonun binaları gibi aynı dokunulmazlık ve korunmadan yararlanacaktır. 2. Diplomatik ajanın belgeleri, yazışması ve 31. maddenin 3. fıkrası hükümleri saklı kalmak kaydıyla, malları, aynı şekilde dokunulmazlıktan yararlanacaktır.

Uluslararası andlaşmalar hukuku nedir?

a- “andlaşma“, ister tek bir belgede, isterse iki veya daha fazla ilgili belgede yer alsın ve (kendine) mahsus ismi ne olursa olsun, Devletler arasında yazılı şekilde akdedilmiş ve milletlerarası hukuka tabi olan milletlerarası anlaşma (mutabakat) demektir.

Viyana Sözleşmesi nedir wikipedia?

Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi, diplomatların görevli bulundukları ülkelerdeki diplomatik ilişkilerini, ayrıcalıklarını ve dokunulmazlıklarını belirleyen uluslararası bir anlaşmadır.

Diplomasi temsilcileri kimlerdir?

Meslek memurları ile konsolosluk ve ihtisas memurlarınca diplomatik temsilciliklerde kullanılabilecek diğer unvanlar, birinci müsteşar, müsteşar, başkatip, ikinci katip, üçüncü katip ve ataşe; konsolosluk temsilciliklerinde kullanılabilecek diğer unvanlar ise başkonsolos yardımcısı, konsolos, muavin konsolos ve …

Diplomatik temsilciler kimlerdir?

Madde 3 – Diplomatik statüyü haiz personel, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yabancı ülkedeki Büyükelçilik, Daimi Temsilcilik veya Temsilciliğine, çeşitli mevzuatla verilen görevlerin yapılması için atanmış olup, milletlerarası anlaşmalar ve teamül gereğince kabul eden devlet tarafından bu sıfatla tanınmış ve kendilelerine …

Diplomat ayrıcalıkları nelerdir?

Diplomasi Temsilcileri ve Görevlileri Bakımından ayrıcalık ve bağışıklıklar ise,

  • Kişi ve Aile Bireyleri Dokunulmazlığı
  • Konut Dokunulmazlığı
  • Yargı Dokunulmazlığı ya da Bağışıklığı
  • Vergi Ayrıcalığı
  • Gümrük Ayrıcalığı

Uluslararası anlaşmalar nelerdir?

ULUSLARARASI ANTLAŞMALAR

  • Uluslararası Deniz Trafiğinin Kolaylaştırılması Sözleşmesi Bakanlar Kurulu Karar Sayısı 2016 8498-13 Mart 2016 Tarihli ve 29652 Sayılı Resmî Gazete.
  • Lozan Barış Antlaşması
  • Montreux Boğazlar Sözleşmesi.
  • Uluslararası Sağlık Tüzüğü
  • Cenazelerin Nakli Anlaşması

Uluslararası antlaşmalar ne demek?

uluslararası hukukun bu konuda yetki tanıdığı kişiler arasında uluslararası hukuk kurallarına uygun olarak hukuksal bir sonuç elde etmek amacıyla yapılan yazılı irade uyuşmalarıdır.

Viyana Sözleşmesi nedir coğrafya?

Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi, diplomatların görevli bulundukları ülkelerdeki diplomatik ilişkilerini, ayrıcalıklarını ve dokunulmazlıklarını belirleyen uluslararası bir anlaşmadır.

Türkiye’nin taraf olduğu milletlerarası sözleşmeler nelerdir?

Türkiyenin uluslararası çok taraflı sözleşmeleri listesi

  • Milletler Cemiyeti sözleşmeleri.
  • Birleşmiş Milletler sözleşmeleri.
  • Uluslararası Çalışma Örgütü sözleşmeleri.
  • UNESCO sözleşmeleri.
  • Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü sözleşmeleri.
  • Ekonomik İşbirliği Teşkilatı sözleşmeleri.
  • Avrupa Konseyi sözleşmeleri.

Büyükelçiden sonra kim gelir?

Madde 9 – Misyon Şefi Elçiler, Büyükelçilerden sonra, Misyon Şefi olmayan Elçilerden önce gelirler. Madde 10 – Büyükelçi veya Elçi ünvanını almayan Diplomatik Misyon Şefleri, bu ünvanları taşıyan Misyon Şefleri ve Maslahatgüzarlardan sonra yer alırlar.