2 yıllık kültürel miras ve turizm mezunu ne iş yapar?
Kültürel miras ve turizm okuyan ne iş yapar?
Bu bölüm mezunları; turizm sektöründe ve kültür-sanat konularında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı kurumlarda, müzelerde ve otellerde kalifiye eleman olarak çalışabilirler. Gerekli kursları tamamladıktan sonra turist rehberliği de yapabilirler.
Kültürel miras ve turizm kaç yıllık?
AUZEF’e bağlı olan Kültürel Miras ve Turizm Programı, iki yıllık açık öğretim ön lisans programıdır.
Kültürel miras ve turizm DGS ile hangi bölümlere geçer?
Kültürel Miras ve Turizm Programından mezun olacak öğrencilerimiz, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı olmaları kaydıyla, İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme Ekonomisi, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Lojistik Yönetimi, Turizm İşletmeciliği, Turizm İşletmeciliği ve …
Kültürel miras ve turizm Sözel mi?
Kültürel Miras ve Turizm Bölümü taban puanları, TYT’deki sözel puan türünden hesaplanır.
Turizm işletmeciliği ve Otelcilik ne iş yapar?
Turizm işletmeciliği ve Otelcilik, turizm geliştirme, seyahat endüstrisinin yönetimi, turizm pazarlaması ve turizm hizmetleri üzerine yoğunlaşırken, otelcilik yönetimi oteller, restoranlar, yolcu gemileri, eğlence parkları, ülke kulüpleri ve kongre merkezleri dahil olmak üzere konaklama faaliyetlerinin tüm yönlerine …
Kültürel miras ne anlama gelir?
Kültürel miras veya kültür mirası daha önceki kuşaklar tarafından oluşturulmuş ve evrensel değerlere sahip olduğuna inanılan eserlere verilen genel bir isimdir.
Kültürel miras nedir örnekler?
Taşınabilir ve taşınmaz miras olarak iki gruba ayrılmıştır. Anıtlar, heykeller, resimler, arkeolojik eserler, kitabeler, kitaplar, peyzajlar vb. Soyut Kültürel Varlıklar: Folklor, gelenekler, dil, sözlü tarih vb. Doğal Miraslar: Kültürel açıdan önem teşkil eden manzara ve biyolojik çeşitlilik gibi.
2 yıllık fizyoterapi DGS ile hangi bölümlere geçebilir?
Fizyoterapi mezunları her yıl DGS‘den sadece Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümüne geçiş yapabiliyorken artık Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümlerini de tercih edebilecekler.
DGS’de hangi bölümler hangi bölümleri tercih edebilir?
Dgs’ye Girerek Döküm Mezunları Hangi Bölümleri Tercih Edebilir, Döküm Dgs Bölümleri
ÖNLİSANS MEZUNİYET ALANI | Tercih Yapılabilecek Lisans Programları |
---|---|
Döküm | İmalat Mühendisliği Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Nanobilim ve Nanoteknoloji Nanoteknoloji Mühendisliği |
Kültürel miras ve turizm Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM Bölümünün Bulunduğu Üniversiteler
- Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi. BURDUR / Ücretsiz / Birinci Öğretim.
- Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi. NEVŞEHİR / Ücretsiz / Birinci Öğretim.
- İSTANBUL / Ücretsiz / Açıköğretim.
- Anadolu Üniversitesi. ESKİŞEHİR / Ücretsiz / Açıköğretim.
- Sinop Üniversitesi.
AÖF kültürel miras ve turizm nedir?
Kültürel Miras ve Turizm Önlisans Programının amacı, Türkiye’nin arkeolojik varlıklarının, kültürel miras ve sanat birikiminin özenle korunması, bu varlıkların ulusal ve uluslararası turizme açılarak turizm açısından çekim alanına dönüştürülmesi ve bu yolla sosyal, kültürel ve ekonomik açılardan sürdürülebilir bir …
2 yıllık turizm ve otel işletmeciliği mezunları ne iş yapar?
Bu bölüm mezunları kariyerlerine başta turizm sektörü ve konaklama sektörü olmak üzere birçok alanda devam edebilirler. Mevsimlik turizm faaliyetlerinde yer alabilirler. Otellerde, tatil köylerinde, restoranlarda ve dinlenme tesislerinde yönetici olarak çalışabilirler.
Turizm işletmeciliği ne kadar maaş alır?
Turizm ve otel işletmeciliği alanında çalışan bireylerin aldıkları en düşük maaş 1300 lirayken, en yüksek maaş 8000 liraya kadar yükselmektedir. Turizm ve otel işletmeciliği sektöründe çalışan bireylerin alacağı maaş çalıştığı kuruluş ve hizmet süresine bağlı olarak değişim göstermektedir.
Kültürel miras değerlerimiz nelerdir?
UNESCO Dünya Mirası Listesi
- Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası (Sivas) 1985.
- İstanbul’un Tarihi Alanları (İstanbul) 1985.
- Göreme Millî Parkı ve Kapadokya (Nevşehir) 1985 (Karma Miras Alanı)
- Hattuşa: Hitit Başkenti (Çorum) 1986.
- Nemrut Dağı (Adıyaman) 1987.
- Hieropolis-Pamukkale (Denizli) 1988 (Karma Miras Alanı)
Kültürel miras kategorileri nelerdir?
Taşınabilir ve taşınmaz miras olarak iki gruba ayrılmıştır. Anıtlar, heykeller, resimler, arkeolojik eserler, kitabeler, kitaplar, peyzajlar vb. Soyut Kültürel Varlıklar: Folklor, gelenekler, dil, sözlü tarih vb. Doğal Miraslar: Kültürel açıdan önem teşkil eden manzara ve biyolojik çeşitlilik gibi.