2021 Küresel Öğretmen ödülünü kim almıştır?

Varkey Vakfı kimin?

Varkey Vakfı , başlangıçta Varkey GEMS Vakfı kimsesiz çocuklar yararına eğitim standartlarını iyileştirmeye odaklı küresel bir hayırsever temelidir. 2010 yılında , anaokulundan 12. sınıfa kadar dünyanın en büyük işletmecisi olan GEMS Education’ın kurucusu ve başkanı olan Hintli işadamı Sunny Varkey tarafından kuruldu .

Küresel öğretmenlik nedir?

Çocukların potansiyel olarak birçok farklı milletten, kültürden ve dinden insanlarla yaşayabilecekleri, çalışabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri bir dünya için onları donatan değerlere dayalı bir eğitim sağlayarak küresel vatandaş olmalarına yardımcı olmak.

Dünyanın en iyi öğretmeni kimdir?

Dün Dubai’de ABD’li İngilizce öğretmeni Nancie Atwell’in 1 milyon Dolar ‘lık ödülü kazandığı açıklandı.

Yılın en iyi öğretmeni kim?

Hindistan’da bir köy okulunda öğretmenlik yapan Ranjitsinh Disale, kız çocuklarının eğitim koşullarına katkıları nedeniyle 2020 Küresel Öğretmen Ödülü’ne layık görüldü.

Küresel öğretmen nasıl olunur?

Ödül programına öğretmenler kendileri aday olabileceği gibi aday da gösterilebilmektedirler. Bu doğrultuda, öğretmenin aday gösterilme sebebinin kısa bir yazı ile başvuruda yer alması gerekiyor. Başvuru yapmak ve detaylı bilgi edinmek için www.globalteacherprize.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

Küresel Öğretmen ödülünü kim almıştır?

110 ülkeden on binlerce öğretmenin başvuruda bulunduğu 2021 AKS Education tarafından düzenlenen “GLOBAL TEACHER AWARD” yarışmasında bu yıl “KÜRESEL ÖĞRETMENödülüne ODTÜ GV Danışmanlığında Özel Manisa Ülkem Orta Okulu öğretmenlerinden Volkan İNER (İngilizce Öğretmeni) bu ödüle layık gösterilenlerden biri oldu ve …

Nurten Akkuş Kimdir?

Nurten Akkuş, Samsun’da Salıpazarı Anaokulu Müdürlüğü görevini yapan 14 yıllık bir öğretmendir. Yaptığı eğitim ile ilgili projeler ve çalışmalarla dünya genelinde dikkat çekmiş bir öğretmendir.

Selçuk Yusuf Arslan kimdir?

Selçuk Yusuf Arslan Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak görev yapmaktadır. 2019 yılında JCI tarafından İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet Kategorisinde Dünyanın En Başarılı 20 genci arasında göserilmiştir.

2019 Yılın Öğretmeni kim?

Yerel ve ulusal olarak birçok ödül sahibi Murat TURGUT’a 2019‘da ”Yılın Öğretmeni” ödülü verildi. Yapmış olduğu örnek ve başarılı eğitsel çalışmalarından dolayı birçok televizyon programına ”Fark Yaratan Öğretmen”, ”Yılın Öğretmeni” olarak davet edildi.

2020 Yılın Öğretmeni kim?

İngiltere merkezli eğitim şirketi Pearson tarafından her yıl uygulanan BTEC Ödülleri (Business and Technology Education Council) kapsamında, en prestijli ödül olarak kabul edilen ‘Yılın Öğretmeni‘ ödülüne bu yıl TED Atakent Koleji Özel Lisesi Fizik Öğretmeni Eren Büktel layık görüldü

Iyi bir öğretmen olmak için neler yapmalıyız?

İyi Öğretmen Nasıl Olunur?

  1. İyi bir öğretmen olumlu bir öğretmendir. …
  2. Onlara arkadaşça yaklaşın ama fazla ileri gitmeyin. …
  3. 3. Derslerinizi hayatlarıyla ilişkilendirin. …
  4. Zamanınız akıllıca kullanın. …
  5. Daha fazla açıklama yapın. …
  6. Çeşitli şekillerde öğretin. …
  7. 7. Kararlı olun. …
  8. 8. İyi bir öğretmenin daima hedefleri vardır.

Global Teacher prize nasıl başvurulur?

Ödül programına öğretmenler kendileri aday olabileceği gibi aday da gösterilebilmektedirler. Bu doğrultuda, öğretmenin aday gösterilme sebebinin kısa bir yazı ile başvuruda yer alması gerekiyor. Başvuru yapmak ve detaylı bilgi edinmek için www.globalteacherprize.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

2020 Küresel Öğretmen ödülünü kim almıştır?

Hindistan’da bir köy okulunda öğretmenlik yapan Ranjitsinh Disale, kız çocuklarının eğitim koşullarına katkıları nedeniyle 2020 Küresel Öğretmen Ödülü‘ne layık görüldü.

Nurten Akkuş ne yaptı?

Samsun’un Ayvacık İlçesindeki Ayvacık Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş (33) uluslararası bir vakıf tarafından ‘dünyadaki en iyi 50 öğretmen’ arasına seçildi. Akkuş‘un başlattığı ‘Baba bana bir masal anlat’ projesi, Türkiye geneline yayılıp 8 yıl sonunda 45 ilde uygulanır hale gelmişti.

Nurten Akkuş neden ödül aldı?

Akkuş, başlattığı ‘Baba bana bir masal anlat’ projesi, Türkiye geneline yayılıp 8 yıl sonunda 45 ilde uygulanır hale gelmişti. Ayrıca Akkuş, ‘Oyuncak Kumbarası’ projesi ile köylerdeki anaokulları için oyuncak toplama çalışması yapmış bu proje ile de birçok ödül kazanmıştı.