2021 Manavgat nüfusu kaç?

Manavgat kaç ilden büyük?

Manavgat, 2283 km²’lik yüzölçümüyle Antalya ilinin en büyük 2. ilçesidir. Manavgat Şelalesi, Türkiye’nin en düzenli akan akarsuyu Manavgat Irmağı kadirindedir.

Manavgat merkez nüfusu ne kadar?

ANTALYA ili MANAVGAT ilçesinin 2021 ilçe toplam nüfusu 245740. ANTALYA ili MANAVGAT ilçesinin ilçe toplam erkek nüfusu 125368, ANTALYA ili MANAVGAT ilçesinin ilçe toplam kadın nüfusu 120372 . İlçe Merkez nüfusu 245740, bu Merkez nüfusun 125368 ‘si Erkek, 120372’si kadın nüfustür.İlçe Belde/Köy Toplam nüfusu 0’tür.

Manavgatın Neyi Meşhur?

Manavgat Bölgesindeki En İyi Gezilecek Yerler

  1. Apollo Tapınağı 5.073. Tarihi Yerler • Eski Kalıntılar. …
  2. Köprülü Kanyon Milli Parkı 502. Ulusal Parklar • Kanyonlar. …
  3. Side Anfi Tiyatrosu. 3.246. Eski Kalıntılar. …
  4. Novamall Manavgat AVM. 265. …
  5. Oymapınar Barajı 292. …
  6. Manavgat Şelalesi. 2.379. …
  7. Side Müzesi. 1.289. …
  8. Side Antik Kenti. 303.

Manavgat nasıl bir yer?

Huzur veren doğası, tertemiz havası ve sakinliğiyle Manavgat, Akdeniz Bölgesi’nin önde gelen tatil beldeleri arasındadır. Yaz aylarında sadece ülkemizden değil dünyanın birçok şehrinden misafirlerini ağırlayan Manavgat‘a son yıllarda yerleşenlerin sayısı bir hayli artmıştır.

Manavgat’ın ilk adı nedir?

(1223) Hatta Büyük Selçuklu sultanı Alaaddin Keykubat (1220-1237) bölgeyi Bizanslılar’dan temizleyerek, yenik valinin kızıyla evlenmiş, şehrin adını da Alaiye olarak değiştirmiştir. Yani kendi adını vermiştir.

Manavgat ismi nereden gelmiştir?

MANAVGATLILAR (MANAVLAR) NEREDEN GELDİ ? Manavgat adı buraya ilk yerleşen kendilerine manav adını veren türkler tarafından verilmiştir. 1071 Malazgirt Savaşından sonra Anadolu’ya ilk gelen Manavlu boyu Türkleri dokuz yıl içerisinde Bizans Rumlarının boşalttığı bölgelerde yerleşik hayata geçmişlerdir.

Antalya Manavgat arası ne kadar?

Antalya ile Manavgat arası kendi aracınızla yaklaşık 1 saat 32 dakikadır. Antalya ile Manavgat arası kaç km yaklaşık olarak toplam 77 kilometre mesafededir.

Antalya’nın en büyük ilçesi hangisi?

ADNKS sonuçlarına göre Antalya‘da en büyük nüfusa sahip ilçe Kepez. 574 bin 183 kişi olarak açıklanan nüfusuyla Kepez, Türkiye’de 43 ilden daha büyük. İkinci sıradaki Muratpaşa ise 513 bin 35 kişilik nüfusuyla 38 il nüfusunu geçiyor.

Manavgatın neyi meşhur yiyecek?

Antalya yöresinde yaşayan Girit kökenlilerin yöre mutfağına kazandırdığı lezzetlerden biri Girit Kurabiyesi’dir. Kolay tarifi nedeniyle çay sofralarının vazgeçilmezidir. Bütün malzemeyi yoğurduktan sonra elinizle küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Daha sonra bu parçaları yumurta akına ve şekere batırın.

Manavgatın neyi meşhur yemek?

Balık simidi, levrek çökertme, karides gibi özenli menüleri olan Radika, Manavgat’ın sevilen deniz ürünleri restoranıdır.

Manavgat Denize kaç km?

Manavgat Hakkında Manavgat nehrinin kuzeyinde yer alan ilçeyi ise Toros Dağları çevreliyor.Yüzölçümü ile Antalya’nın en büyük ilçelerinden biri olarak yer alıyor. Manavgat denizden 3 km içeride yer aldığı için denize ve plajlara ulaşım oldukça kolay.

Manavgat’ın kaç mahallesi var?

Manavgat ilçesinde toplam 106 mahalle bulundu.

Manavgatın ismi nereden gelir?

Manavgat adı buraya ilk yerleşen kendilerine manav adını veren türkler tarafından verilmiştir. 1071 Malazgirt Savaşından sonra Anadolu’ya ilk gelen Manavlu boyu Türkleri dokuz yıl içerisinde Bizans Rumlarının boşalttığı bölgelerde yerleşik hayata geçmişlerdir.

Manavgat ismini nasıl almıştır?

Manavgat 1220 yılında Selçuklu, 1472 yılında ise Osmanlı İmparatorluğu’nun idaresine geçmiştir. Manavgat adı buraya ilk yerleşen kendilerine manav adını veren türkler tarafından verilmiştir.

Manavgat in eski adı nedir?

(1223) Hatta Büyük Selçuklu sultanı Alaaddin Keykubat (1220-1237) bölgeyi Bizanslılar’dan temizleyerek, yenik valinin kızıyla evlenmiş, şehrin adını da Alaiye olarak değiştirmiştir. Yani kendi adını vermiştir.