4046 sayılı kanun nedir?

Kurum özelleşirse işçi ne olur?

Özelleştirme nedeniyle işsiz kaldığı için geçici personel olarak çalıştırılmaya başlayanların hizmet sözleşmeleri, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında emekliliğe hak kazanacakları tarihte sona ermektedir.

Nakle tabi personel nedir?

Özelleştirme programına alınan kuruluşlarda (iştirakler hariç) ilgili kuruluş veya İdare tarafından istihdam fazlası personel olarak belirlenen ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmek üzere Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Devlet Personel Başkanlığına bildirilen personeldir.

Özelleştirme hangi kanuna dayanarak yapılır?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Çalışmaları ve Özelleştirme Fonunun kullanımı ile Özelleştirme işlemleri sırasındaki her türlü hizmet ve uygulamaları, 2.4.1987 tarih ve 3346 sayılı Kanun ve Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Hakkında 72 sayılı Kanun Hükmünde Kararname esaslarına göre denetlenir.

Özelleştirme kanunu ne zaman çıktı?

27 Kasım 1994 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun (Kanun) ile özelleştirme işlemleri ile ilgili her konuda yetkili olmak üzere Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kurulmuştur.

Kamu kurumu özelleşirse ne olur?

KİT özelleşirse sözleşmeli personele ne oluyor? Ayrıca, KİT kurumlarının özelleştirilmesi durumunda bu kurumun personeli, kendi seçtikleri kamu kurumlarına aynı yüksek maaş ile kadrolu Devlet memuru olarak atanmaktadırlar.

KİT özelleşirse işçi personel ne olur?

Özelleştirme kapsam ve programındaki kuruluşlarda ise kapsam ve programa alınma tarihinde görevde olan personel mevcut statüleriyle istihdam edilmekte, sonradan işe alınan personel ise genel olarak iş kanunlarına tabi olmaktadır.

4046 sayılı Kanun 22 maddesi nedir?

4046 sayılı Yasa’nın 22. maddesinde, özelleştirme uygulamaları nedeniyle diğer kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilen personelin parasal hakları özel olarak düzenlenmiş ve bu kişilere yapılacak parasal hak ödemeleri bakımından, “şahsa bağlı hak” uygulaması kabul edilmiştir.

4736 sayılı kanun nedir?

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelik, 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında ücretsiz veya indirimli yolcu taşıma hizmeti verecek toplu taşıma araçlarının belirlenmesi, toplu taşıma hizmetinin kapsamı ve …

5335 kanun 30 maddesi nedir?

Sosyal güvenlik kanunlarına göre emeklilik veya yaşlılık aylığı almakta iken 5335 sayılı Kanunun 30 uncu maddesinin ikinci fıkrası kapsamına giren kurum ve kuruluşlara ait işyerlerinde çalışmaları nedeniyle aylıkları kesilmesi gerekenlere, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden ödeme dönemine kadar yersiz …

Özelleştirme En çok hangi yılda yapıldı?

2013’te özelleştirme gelirlerinde zirve kaydedilmişti Türkiye’nin özelleştirme gelirlerinde 2013 yılında 12,5 milyar dolarla en yüksek seviye kaydedilmişti. 2013’te özellikle elektrik dağıtım şirketleri ve hidroelektrik santralleri özelleştirmeleri öne çıkmıştı.

Özelleştirme ne zaman yapıldı?

Kamu tesislerinin satılabilmesine olanak sağlayan yasa 1984’te kabul edildi. Türkiye’de özelleştirme Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde 1984’te başladı. Cumhuriyetin ilanını takip eden dönemde milli ekonomi oluşturmak amacıyla özellikle 1930 sonrasında devletleşme başlamıştı.

Devlet Hava Meydanları özelleşecek mi?

AirportHaber’in Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre DHMİ‘nin özel statüsü gereği bazı taahhütler üstlendiği ve bu taahhütlerden dolayı özelleştirilemeyeceği kaydedildi.

KİT özelleşirse ne olur?

KİT özelleşirse sözleşmeli personele ne oluyor? Ayrıca, KİT kurumlarının özelleştirilmesi durumunda bu kurumun personeli, kendi seçtikleri kamu kurumlarına aynı yüksek maaş ile kadrolu Devlet memuru olarak atanmaktadırlar.

Teiaş özelleştirme kapsamında mı?

“Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) 2 Temmuz 2021 tarihli ve 4222 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile halka arza yönelik hazırlık işlemlerine başlanmak üzere özelleştirme kapsamına alınmıştır.

Kamu iktisadi teşebbüsleri kimin kararı ile kurulur?

Teşebbüsler Cumhurbaşkanınca kurulur. 2. Yeni bir teşebbüsün kurulmasında ve mevcut bir müessese veya bağlı ortaklığın teşebbüs haline getirilmesinde, ekonomik ihtiyaçlar gözetilir. 3. Teşebbüsler, anonim şirket şeklinde de kurulabilir.