5000 yıllık tarihî Sille Köyü içerisinde yer alan kesme Sille taşından inşa edilmiş günümüzde de restore edilerek ziyarete açılmış olan kilisenin adı nedir?

Sille günümüzde nasıl?

1923 yılında yaşanan mübadele esnasında buradaki Hristiyan inancına sahip nüfus Yunanistan’a gönderilirken, Sille‘ye de Kozana ve Florina bölgelerinden Müslüman nüfus getirilmiştir. Özgün yapısı son yıllarda zarar görse de günümüzde köy ve çevresi SİT alanı olarak kabul edilip koruma altındadır.

Sille Rum köyü nerede?

Sille, Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı merkeze 8 km uzaklıkta bulunan şirin bir köy. Buraya ulaşım nasıl olur derseniz. Aracınız olmadan da toplu ulaşımla oldukça rahat bir şekilde gelebilirsiniz. 64-A hat nolu Sille – Alaeddin otobüslerine binerek buraya rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Konya Sille Neyi Meşhur?

Zaman Müzesi (Sille Şapeli), Sille Müzesi, Çay Camii ve Sille Barajı bu tarihi köyde gezilecek diğer noktalar. Özellikle Sille Köyü’nün biraz daha üst tarafında bulunan Sille Baraj Parkı dudak uçuklatacak kadar büyük bir yer.

Sille evleri ne amaçla yapılmıştır?

327 yılında Bizans İmparatoru Constantin’in annesi Helena, hac için Kudüs’e giderken Konya’ya uğramış ve buradaki ilk hristiyanlık çağına ait oyma mabetleri görmüştür. İnananların zorlu koşullara rağmen din ve ibadet için verdikleri mücadeleden etkilenen Helena, Hristiyanlar’a Sille‘de bir mabed yaptırır.

Sille Antik Kenti nerede?

Konya’nın Selçuklu ilçesine bağlı 5 bin yıllık tarihi yerleşim yeri Sille Mahallesi, tarihi kaynaklarda farklı kültürlerin bir arada yaşadığı, erken Hristiyanlık döneminin önemli bir merkezi olarak geçiyor.

Sille ye nasıl gidilir?

Ümraniye Tepeüstü durağından kalkıyor ve Şile Terminali son durak olmak üzere Şileye 138 dakikada varıyor. Tepeüstü’nden ilk sefer 07.00, son sefer ise 18:45. Hattın güncel hareket saatleri, durak ve güzergahları hakkında daha detaylı bilgi için 139T nolu İETT Tepeüstü Şile Hattı linkine bakabilirsiniz.

Konya’daki kilisenin adı nedir?

Aziz Pavlus Kilisesi veya Aziz Pavlos Kilisesi, Konya‘nın Meram ilçesinde bulunmakta olan tarihî bir Roma Katolik kilisesidir. Kilisenin Pavlus’un adını taşımasının sebebi, Anadolu’ya yaptığı ilk misyonerlik gezisi esnasında İkonium’a (Konya) gelmesidir.

Konya Sille köyü arası kaç km?

Konya‘nın 8 km. kuzeybatısında yer alan Sille‘deki en eski yerleşim, kuzeyde yer alan Sızma Höyüğü’dür.

Konya Sille’de neler var?

Sille‘de, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait camiler, hamamlar, çeşmeler, köprüler gibi Türk-İslam eserleri de bulunuyor. Tarihi mahallede 19. yüzyılda inşa edilen Sille Çay Camisi’nin mihrap, minber ve kürsüsünde zengin ahşap işçiliğinin en güzel örnekleri yer alıyor.

Konyanin tarihi ve doğal güzellikleri nelerdir?

Konya’nın Gezilecek Tarihi Yerleri

  • Çatalhöyük Neolitik Antik Kenti. …
  • 2. Sille Köyü …
  • 3. Kilistra Antik Kenti. …
  • İsaura Antik Kenti ve Zengibar Kalesi. …
  • Kubadabad Sarayı …
  • Selçuklu Köşkü …
  • 7. Aya Elena Kilisesi. …
  • 8. Aziz Pavlus Kilisesi.

Konya Sille köyü ne yenir?

Aramayı Sille bölgesi ile sınırlandırın.

  • Kozana Cafe. 25 yorumŞu Anda Açık. $$ – $$$ …
  • Sille Konak. 98 yorum. …
  • Silenos Cafe. 11 yorum. …
  • Taş Han Cafe & Restorant. 3 yorum. …
  • Aliye Teyze Cafe. 1 yorum. …
  • Chic Sille Lounge Cafe. 8 yorumŞu Anda Açık. …
  • Kebapçı Dedeler 1929. 416 yorumŞu Anda Açık. …
  • Ali Baba Fırın Kebap. 345 yorumŞu Anda Açık.

Konya Sillede ne var?

Sille’de, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait camiler, hamamlar, çeşmeler, köprüler gibi Türk-İslam eserleri de bulunuyor. Tarihi mahallede 19. yüzyılda inşa edilen Sille Çay Camisi’nin mihrap, minber ve kürsüsünde zengin ahşap işçiliğinin en güzel örnekleri yer alıyor.

Silleye hangi dolmuş gider?

Bu Otobüs hatları sille yolu akıncılar dolmuşu yakınından geçiyor: 150-A, 25-A, 45-A, 55-A, 64-A, 86-A.

Silleye hangi Otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Sille Barajı yakınından geçiyor: 64-A, 64-B.

Dünyanın ilk kilisesi nedir?

Saint Pierre Kilisesi veya Aziz Petrus Kilisesi, birçok kaynakta dünyadaki ilk kilise olduğu ifade ediliyor.