5345 sayılı kanun nedir?

Vergi Dairesi Başkanlıklarının kurulmasına kim karar verir?

MADDE 8 – (1) Vergi dairesi başkanlıklarının kuruluş yerleri ve sayıları ile bunlara ilişkin değişiklikler 5345 sayılı Kanunun 23 üncü maddesi uyarınca Bakanlar Kurulunca belirlenir.

Maliye Bakanlığı gelir idaresi ne demek?

Gelir İdaresi Başkanlığı eski adıyla Gelirler Genel Müdürlüğü, vergiler ile diğer gelirleri tahsil etmekle sorumlu olan, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir devlet kurumudur.

Vergi Dairesi Müdürlüğü görevleri nelerdir?

Madde 5- Vergi daireleri, vergi kanunları ve özel kanunlar ile bu kanunlara dayanılarak Maliye Bakanlığınca belli edilen kamu gelirleri ile ilgili mükellefi tesbit, tarh, tahakkuk, tecil, tahsil, terkin, ödeme, iade ve muhasebe işlemlerini yürütür.

Gib ne iş yapar?

GİB açılımı Gelir idaresi başkanlığı olan yapılanma halktan vergi toplanmasını ve gereken şekilde harcanmasını sağlamaktadır. Bu yapılanma birçok devlette bulunmak da ve Türkiye de de başarı ile işlemektedir.

Vergi Dairesi Alındısı nedir?

vergi dairesi’ne yapilan herhangi bir odemede, odemenin yapildigina dair vezne tarafindan odeyen keke verilen kagit, makbuz, ibrazat.

Toplu yoklama yetkisi kime aittir?

Yukarıda sayılan yetkilerin hangilerinin ne şekilde ve hangi hallerde kullanılacağını belirlemeye, yoklamaya yetkili olanların bu husustaki görev ve yetkilerini sınırlamaya Maliye Bakanlığı yetkilidir.

Gelir idaresi Başkanlığı hangi illerde var?

29 İlde Vergi Dairesi Başkanlığı kuruldu

SIRA NO. ADI KURULUŞ YERİ
1. ADANA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ADANA
2. ANKARA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANKARA
3. ANTALYA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANTALYA
4. AYDIN VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI AYDIN

Hangi vergi dairesine bağlı olduğumu nasıl öğrenirim?

Hangi Vergi Dairesinde işlem yapması gerektiğini öğrenmek isteyenler sorgulama işlemlerini 444 0 189 numaralı hattan yapabilir. Numara arandığında müşteri temsilcisi ile işlemler gerçekleştirilir. Bununla birlikte ALO 189 hattından da Vergi Dairesi bilgileri kolayca öğrenilebilir.

Vergi Dairesi tarafından gerçekleştirilen işlemler nelerdir?

  • Fatura Takibi.
  • Serbest Meslek Makbuzu Takibi.
  • Cari Hesap Takibi.
  • Gelir Gider Takibi.
  • Raporlama.
  • Stok ve Depo Takibi.

20 May 2019

Vergi dairesinde çalışmak için ne yapmalı?

Üniversiteden mezun olan kişiler, KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı)’na girmesi ve en az 70 puan ve üzeri alması ve sınav sonrasında yapılacak sözlü mülakatı da geçmesi durumunda maliye memuru olabilmektedir. Bu işlemler sonucunda kişi ihtiyaçlar doğrultusunda ataması yapılan yerde göreve başlayabilmektedir.

GİB tebligat ne demek?

GİB tarafından uygulanan e-Tebligat, ilgili kamu kurumunca düzenlenen belgelerin mükelleflere posta yerine elektronik adresleri üzerinden ulaştırılması anlamına geliyor. e-Tebligat, fiziki ortamda yapılan tebligat ile aynı sonucu doğuruyor.

GİB ödeme nedir?

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) İnternet Vergi Dairesi sisteminden tüm işlemlerinizi online olarak gerçekleştirmeniz mümkün. Vergi borcunuz olup olmadığını mobil cihazlarınızdan ya da bilgisayarlarınızdan anında sorgulayıp ödeyebilirsiniz. İşte 2016 Vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri.

Vergi dairesinden para iadesi nasıl alınır?

Vergi kesintisi iadesine nasıl başvurulur? Vergi kesintisi iadesi almak için başvuruda bulunmak isteyenler iade talebi dilekçisini doldurmak durumundalar. Vergi kesintisi iade dilekçe formuna İnteraktif Vergi Dairesi internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

Vergi dairesinde ne gibi işlemler yapılır?

Vergi dairesi; vergi mükellefini tespit eden, vergi tarh eden, tahakkuk ettiren ve tahsil eden daireler olarak karşımıza çıkıyor. Vergi daireleri ile ilgili esaslar, Vergi Usul Kanunu ve Vergi Daireleri Kuruluş ve Görevleri Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor.

Yoklama yapmaya yetkili kişiler kimlerdir?

Yoklama; vergi dairesi müdürleri, yoklama memurları, yetkili makamlar tarafından yoklama işi ile görevlendirilenler, vergi incelemesine yetkili olanlar ve gelir uzmanları tarafından yapılır (VUK m.128).