7326 SGK yapilandirma başvurusu nasıl yapılır?

SGK yapılandırma başvuru nasıl yapılır?

Kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmak isteyenlerin başvuruları sonucunda önemli miktarda SGK alacağı yapılandırıldı. Yapılandırılmış prim borcu ödemeleri e-Devlet’ten yapılabildiği gibi SGK‘nin anlaşmalı olduğu bankaların şubeleri, ATM’leri, internet veya mobil bankacılığından da yapılabiliyor.

7326 SGK Yapılandırma ilk ödeme ne zaman?

SGK‘den yapılan yazılı açıklamaya göre, başvuruları 30 Eylül’de sona eren 7326 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödemeleri 30 Kasım 2021’e kadar yapılacak. İkinci taksitin son ödeme tarihi ise 31 Aralık 2021’de sona erecek.

7326 ilk taksit ödenmezse ne olur?

Eğer ilk taksit ödenmişse ikinci taksit 30 Kasım (Salı) akşamına kadar ödenmezse yapılandırma bozulacak. Bu yıl haziran ayında çıkarılan 7326 sayılı yasanın başvurusu 30 Eylül tarihinde bitti. 7326 sayılı yasanın ilk taksit ödemesi için 1 Kasım son ödeme günüydü.

Genel Sağlık Sigortası prim borcu ödenmezse ne olur?

Eğer GSS borcu zamanında ödenmezse Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından icra ve haciz yoluna başvurulup borcun tahsil edilmesini isteyebilir. Borcun bir kısmı ödenip diğer kısmı ödenmediği zaman ise sağlık hizmetlerinden faydalanılamaz.

Işveren SGK Yapılandırma nasıl yapılır?

  1. İşverenlerce, e-sigorta kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla ilgili SGİM / SGM”ye,
  2. 4/b (Bağ-Kur) sigortalıları tarafından, e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla herhangi bir SGİM / SGM’ye,
  3. Primlerini kendi ödeyenlerce, e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla dosyalarının olduğu yerdeki SGİM / SGM’ye,

SGK borç yapılandırma neleri kapsıyor?

Özetle, SGK‘ya tüm borcu olanlar bu borçlarını yeniden yapılandırarak, haklarını geri alabilecekler ki, buna devletin sunduğu sağlık sigortasına olan prim borçları da dahil. Bu kapsamda, yaklaşık 1.2 milyon kişi, sadece sosyal güvenlik sistemine yönelik borçlarından dolayı yapılandırmadan yararlanacak.

7326 SGK ödemeleri Ne Zaman?

Sigorta primi, idari para cezası, işsizlik sigorta primi gibi borçların peşin veya ilk taksit ödemelerinin 30 Kasım 2021 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

SGK Yapılandırma ikinci taksit ne zaman?

SGK‘nın anlaşmalı olduğu bankaların şubeleri, ATM’leri, internet veya mobil bankacılığından da ödeme yapılabilecek. İkinci taksitin son ödeme tarihi ise 31 Aralık 2021’de sona erecek. Avantajların kaybedilmemesi ve yapılandırmanın bozulmaması için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerekiyor.

7326 matrah artırımı 3 taksit ödenmezse ne olur?

Ödenmeyen tutarlar, mükellefin borcu olarak kalmaya devam eder.

7326 Yapılandırma bozulursa ne olur?

Burada belirtildiği şekilde borcun tamamını bir defada ödeme imkanı olmayanlar ise yeni bir kanun çıkmadıkça artık yapılandırmadan yararlanamayacaklar, yapılandırdıkları borç eski haline dönecek.

GSS prim borcu işe girince silinir mi?

Yani 26 Temmuz 2016 tarihinden itibaren tahakkuk ettirilen GSS prim borçları silinecek. Sigortalı olarak çalışmadıkları ve genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi sayılmadıkları sürece GSS primleri devlet tarafından karşılanacak.

GSS prim borcu maaştan kesilir mi?

Daha önce hiç gelir testine girmeyen ve bu nedenle adına borç biriken kişiler, 30 Kasım 2021’e kadar gelir testine başvurur ve hane içi gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunu tespit ettirirlerse prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek.

7326 SGK yapılandırma hangi ayları kapsıyor?

7326 Sayılı Yapılandırma Kanunu

  • 2021/Nisan ayı ve öncesi dönemlere ait, kesinleşmiş;
  • yapılandırma kapsamındadır.
  • 30.09.2021 Tarihine Kadar Başvuru Yapılabilecektir.
  • İhale ve İnşaat İş Yerleri İçin;
  • Ayrıca;
  • Peşin veya İki Taksitte Ödeme Avantajları;
  • Taksitle Ödemelerde;
  • Diğer Ödeme Avantajları;

SGK prim borcu yapılandırma kimleri kapsıyor?

Özetle, SGK‘ya tüm borcu olanlar bu borçlarını yeniden yapılandırarak, haklarını geri alabilecekler ki, buna devletin sunduğu sağlık sigortasına olan prim borçları da dahil. Bu kapsamda, yaklaşık 1.2 milyon kişi, sadece sosyal güvenlik sistemine yönelik borçlarından dolayı yapılandırmadan yararlanacak.

7326 yapılandırma neleri kapsıyor?

Vatandaşların kamuya olan borç yükünün hafifletilmesi amacıyla çıkarılan 7326 sayılı yapılandırma kanunu ile borçlar taksitler halinde ödenebiliyor. Aynı zamanda peşin ödemelerde de ekstra bir indirim uygulanıyor.