GameStop olayı nedir?

Reddit GameStop olayı nedir?

2021’in ilk ayında GameStop tarafındaki gelişmeler hisse senetlerinin yükselmesine sebep oldu. Hisse değerleri önce ’lik artışla 19 dolara ulaştı. Daha sonra W’lik artışla bir büyük yükseliş daha yaşadı. Gill ise elde ettiği karı Reddit‘te paylaşınca bu hisseye olan ilgi iyice arttı.

GameStop nedir ne işe yarar?

kullanilmis ve yeni ps 2-3, wii, xbox, psp ve pc oyunlari, aksesuarlar ve oyun konsollari da satan bir magazalar zinciri. amerika’daki en populer oyun magazalarindan biridir.

Gamespot olayı ne?

Gamespot olayı nedir ve sonrasında piyasalarda neler yaşandı? Gamespot ABD’de fiziki olarak oyun ve ikinci el oyun konsolu satışı yapan bir şirket olarak bulunuyor. Pandemi ile birlikte fiziki mağazalara müşterilerin gitmemesi nedeniyle satışları azaldı ve bu da bilançolarına yansıdı.

GameStop ne kadar arttı?

Şu ana kadar bu savaşın odağında yer alan GameStop hisseleri, Robinhood ve Webull platformlarında yasaklandıktan sonra yüzde 44’lük düşüş göstermesine rağmen 2021’in başından bugüne kadar 17 dolardan 325 dolara çıkarak yüzde bin 800 artış gösterdi.

WallStreetBets olayı nedir?

22 Ocak 2021’de, r/WallStreetBets kullanıcıları GameStop adlı şirketin hisse senedi fiyatlarını önemli ölçüde yükselterek bir short squeeze başlattı. Bu, Citron Research’ün hisse senedinin değerinin düşeceğini öngören bir yorumundan kısa bir süre sonra gerçekleşti.

GameStop olayı ne zaman oldu?

Reddit’te bir araya gelen küçük yatırımcıların da işin içine girmesiyle ABD piyasalarında büyük bir kargaşa yaşanıyor. GameStop günü (28 Ocak), yüzde 41 hisse değeri kaybı ile kapattı. Güne 469,42 dolar hisse değeri ile başlayan GameStop, akşam kapanış çanında sadece 193,60 dolardaydı.

Game Stock nedir?

GameStop nedir? GameStop, aslında, ABD merkezli bir oyun zinciri. ABD, Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya ve Avrupa ülkelerinde 5.500’den fazla mağazası bulunan perakende zincirinin satış yaptığı ana ürün grubu ise konsollar; konsol oyunları; PC oyunları ve çeşitli oyun asksesuarları.

GameStop kimin?

GameStop, Amerikalı bir video oyunu, elektronik alet ve oyun ürünleri satıcısıdır. Şirketin merkezi Dallas’ın bir banliyösü olan Grapevine, Texas, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunmaktadır.

GameStop sahibi kim?

2010-2019 yılları arasında GameStop‘un CFO’luğunu yapan Robet Lloyd, hâlâ şirketin 543 bin adet hissesinin sahibi. Önceden değeri 1,6 milyon dolar olan bu hisseler ise şimdi 173 milyon dolar.

Reddit grubu kimdir?

Reddit

Site türü Haber sitesi
Kayıt Opsiyonel (gönderide bulunmak, yorum yapmak ve oy kullanmak için zorunlu)
Kullanılabilir dil(ler) Çok dilli, ağırlıklı olarak İngilizce
Sahip Advance Publications
Oluşturan Steve Huffman Alexis Ohanian

WallStreetBets Coin nereden alınır?

WallStreetBets DApp ile şu anda işlem yapılan en büyük borsalar OKX, BitMart, PancakeSwap (V2), ProBit Global, ve . Listeleme yapan diğer borsaları bulabilirsiniz.

GameStop olayı ne zaman başladı?

Reddit’te bir araya gelen küçük yatırımcıların da işin içine girmesiyle ABD piyasalarında büyük bir kargaşa yaşanıyor. GameStop günü (28 Ocak), yüzde 41 hisse değeri kaybı ile kapattı. Güne 469,42 dolar hisse değeri ile başlayan GameStop, akşam kapanış çanında sadece 193,60 dolardaydı.

Robin Hood olayı nedir?

Perşembe günü New York Eyalet Mahkemesi’nde, Robinhood‘un yatırımcıların GameStop hisselerine erişimini sınırlandırarak manipülasyon yaptığı suçlamasıyla bir dava açıldı. GameStop olayına, ABD siyasetinden de tepki geldi. Temsilciler Meclisi’nin hem Cumhuriyetçi hem Demokrat üyeleri, Robinhood‘a karşı tavır aldı.

GameStop ne yaptı?

3.25 dolar seviyesine kadar gerilemiş olan GameStop hisseleri bir anda 148 dolara kadar yükseliş gösterdi. Bu artış borsada deprem etkisi yarattı. Tüm yatırımcıların diline düşen bu yükseliş sosyal medyada da gündem haline dönüştü.

GameStop hangi borsa?

SEC, Amerikan borsasında GameStop dalgasına ilişkin beklenen raporunu yayımladı. Söz konusu raporda, ocak ayında sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen bir grup küçük yatırımcının GameStop hisseleri üzerinden profesyonel yatırımcılara karşı başlattığı meydan okuma değerlendirildi.