Siriyi seslendiren kim?

Siriyi kim seslendiriyor 2021?

Türkçe Siri’ye Ses Veren Kadın: Yelda Uğurlu – Dailymotion Video.

Siri kim söylüyor?

Siri‘ye ses verenin kim olduğu ortaya çıktı. Radyocu ve ses uzmanı Yelda Uğurlu, Siri‘ye tam üç sene önce hayat vermiş.

Sirinin sesinin gerçek sahibi kim?

Siri’yi Seslendiren Kadın Yelda Uğurlu!

Erkek Siriyi kim seslendiriyor?

CNN, Siri’yi seslendiren Susan Bennett’i bularak röportaj yaptı. Bennett, röportajda ses kayıtlarının saatlerce sürdüğünü anlattı. Apple’ın yeni işletim sistemi ile beraber Siri’ye Bennet’in sesinin yanında erkek sesi de eklendi.

Siri ye küfür edersen ne olur?

Siriye edilen hakaret ve küfürler kaydedilip Apple’a gönderiliyor. Teknoloji devi Apple, yaptığı son güncelleme iOS 8.3 ile beraber sesli kişisel yardım uygulaması Siriyi Türkçe kullanma imkânı sundu.

iPhone Siri kim?

Radyocu ve seslendirme uzmanı olduğunu söyleyen Yelda Uğurlu Apple’ın kendisine nasıl ulaştığını ve Siri‘yi seslendirme serüvenini şöyle anlattı: Apple sana nasıl ulaştı? Teklif Apple’dan gelmedi. Bir arkadaşım seslendirme şirketinin iki kadın sesi aradığını söyledi.

Siri ye ne dersek küfür eder?

Apple’ın sanal asistanı Siri, İngilizce Mother yani Anne kelimesini tanımla deyince küfürlü bir cevap veriyor. Reddit’teki bir kullanıcı, Apple kullanıcılarını kesinlikle şok edecek keşfini video ile paylaştı. Tek yapmanız gereken Siriye “Defie mother” yani “Anneyi tanımla” diye sormak.

Siri ilk ne zaman çıktı?

Siri, iOS 5’ten itibaren iOS işletim sisteminin bir parçasıdır. Siri‘nin ilk yayınlanma 4 Ekim 2011′ dir. iPhone 4S’e, 2012 yılının Mayıs ayında iOS 5.1.1 ile 3.Nesil iPad’e, aynı yılın Ekim ayında ise 5.Nesil iPod Touch’a eklenmiştir. Ekim 2012 ve sonrasında üretilen bütün Apple cihazlarında Siri yer almaktadır.

Google asistanı seslendiren kim?

Google, sesli asistan hizmeti Google Asistan‘a sesini verecek yeni ismi açıkladı. Google Başkan Yardımcısı Manuel Bronstein tarafından hazırlanan bir blog yazısında yer alan bilgilere Google Asistan, ABD’li ünlü oyuncu Issa Rae’nin sesiyle kullanılabilecek.

Sirinin gerçek adı ne?

Apple’ın geçen hafta yaptığı iOS 8.3 güncellemesi ile iPhone’lara Türkçe Siri geldi. Yüzbinlerce kişinin hayatına giren uygulama halen en çok konuşulan konulardan biri. Peki Siri‘ye hayat veren ses kime ait? Türkiye Gazetesi’nden Ömer Temür Siri‘yi ete kemiğe büründüren Yelda Uğurlu’ya ulaştı.

Siri küfür eder mi?

Bu soruya Siri cevap veriyor ve daha sonra “Diğer anlamı da duymak ister misin?” sorusunu soruyor. Bu soruya evet derseniz Siri, size argo bir tabir gösteriyor. Dijital asistanın bu sözcüklerin anlamını Oxford sözlüğünden aldığı söyleniyor.

Siri ye ne sorulmaz?

Siri şakaları anlamaz ve kişisel verilerinizi sizin aleyhinize kullanabilir. Sesli asistanlara şaka yollu bile ‘Cesedi nereye gömeyim?’ ya da ‘Banka nasıl soyulur?’ gibi sorular sorulmamalı.

Siri ne zaman doğdu?

Bu bilgisayar yazılımı, akıllı kişisel asistan ve bilgi gezginidir. Bu programın amacı, soruları cevaplamak tavsiyelerde bulunmak ve web hizmetlerindeki eylemleri gerçekleştirmektir. Siri, 28 Nisan 2010 tarihinde satın alındı ve ilk olarak App Store’da bir iOS uygulaması olarak tanıtıldı.

Siri ne zaman üretildi?

Siri, iOS 5’ten itibaren iOS işletim sisteminin bir parçasıdır. Siri‘nin ilk yayınlanma 4 Ekim 2011′ dir. iPhone 4S’e, 2012 yılının Mayıs ayında iOS 5.1.1 ile 3.Nesil iPad’e, aynı yılın Ekim ayında ise 5.Nesil iPod Touch’a eklenmiştir. Ekim 2012 ve sonrasında üretilen bütün Apple cihazlarında Siri yer almaktadır.

Siride konuşan kadın kim?

Türkçe Siri‘yi seslendiren kadın, seslendirme uzmanı ve radyocu olan Yelda Uğurlu’dur. Siri‘nin orijinal Amerikan sesi, “Samantha” olarak da bilinen “Susan Bennett” tarafından Temmuz 2005’te sağlanmıştır. Türkçe Siri‘yi seslendiren Yelda Uğurlu, radyocu ve seslendirme uzmanıdır.