Kayıtlı Elektronik Posta Sistemi Nedir?

TNB Kephs ne demek?

TNB KEP, Türkiye Noterler Birliği Vakfı Teknoloji şirketi olarak 13 Ocak 2012 tarihinde kurulmuş olup, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hizmeti vermek üzere lisanslanmış ilk özel kuruluştur.

Kayıtlı elektronik posta adresi nasıl alınır?

KEP Hesabımı Nasıl Alabilirim? Kayıtlı Elektronik Posta sistemine üye olmak isteyen müşterilerimiz Online Başvuru bölümünden Online Ön Başvuru yaptıktan sonra başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayarak en yakın PTT Merkezinden hesaplarını alabilirler.

KEP nedir ne işe yarar?

KEP, e-posta teknolojik altyapısını kullanan, bununla birlikte e-postanın gönderim ve alımına dair kanıtların oluşturulup saklandığı hukuken geçerli bir e-posta iletim hizmetidir.

Kayıtlı Elektronik Posta kimler için zorunlu?

KEP adresi almak, limited, anonim ve komandit şirketlerde zorunludur. Bu şirketlere tebligatlar elektronik ortamda yapılmaktadır ve bu nedenle bu şirketlerin KEP adresi alması zorunludur.

KEP mailine nasıl girilir?

PTTKEP sistemine SMS şifresi ile giriş yapabilmek için giriş sayfasında sekmesi seçilir. Açılan sayfada kullanıcı T.C. kimlik Numarasını ve kayıt esnasında cep telefonuna gelen parolayı girerek “Tamam” butonuna basar. Girilen parola doğru ise sistem Şifrenizi girmenizi isteyecektir.

KEP nasıl girilir?

Sisteme Giriş Kullanıcı Panelinden; Kullanıcı adı, şifre ve sms doğrulamasından geçerek ya da e-imza/mobil imza ile kimlik doğrulamasından geçerek Ptt KEP hesabına giriş yapılır.

KEP adresini kimler alabilir?

Gerçek kişiler ve diğer tüzel kişiler elektronik tebligattan isteğe bağlı olarak yararlanır. Bu hüküm gereği, tebligat göndermeye yetkili mercilerin ve sermaye şirketlerinin (anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin) KEP hesap sahibi olması zorunludur.

KEP adresi kaç para?

Tüm eFinansKEP Paketlerinde 100 MB alan ücretsizdir. Paketlerde yer alan gönderi adedi kadar SMS,ücretsiz olarak verilmektedir. Her ek işlem yetkilisi başına ücret 40 TL’dir. Her ek 500 MB alan ücreti 70 TL’dir.

KEP nedir kimlere verilir?

KEP, bir elektronik postanın gönderen ve alan tarafların kim olduklarının bilinmesini, gönderim ve karşı tarafa iletim zamanını, içeriğinin değiştirilmediğinin kesin olarak tespit edilmesini e-imza ve zaman damgası ile gönderimdeki tüm adımları kayıt altına alarak yasal olarak geçerli hale getirmektedir.

KEP adresi neden gerekli?

Bu sistem ile gönderilen ve alınan her türlü ticari, hukuki, resmi belge ve paylaşımlar gönderildikleri biçimi korur ve bu şekilde güvenlik sağlanır. Kamu kurumları, her türlü işletme, vatandaşlar kayıtlı posta adresi üzerinden, hazırladıkları belgeyi güvenli bir şekilde gönderebilmektedir.

Kayıtlı Elektronik Posta zorunlu mu?

KEP hesabı kullanmak zorunda mıyım? Kayıtlı elektronik posta sistemine ilişkin düzenlemelerde kullanıma ilişkin herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır.

KEP adresi tercihte zorunlu mu?

Üniversite tercihlerinde kep adresi zorunlu değildir.

KEP sistemine nasıl girilir?

Nasıl Çalışır?

  1. Sisteme Giriş Kullanıcı Panelinden; Kullanıcı adı, şifre ve sms doğrulamasından geçerek ya da e-imza/mobil imza ile kimlik doğrulamasından geçerek Ptt KEP hesabına giriş yapılır.
  2. İleti Hazırlama. …
  3. Delil Oluşturma. …
  4. Zaman Damgası …
  5. Posta Kutusuna Gönderim. …
  6. E-Posta Ulaştı Delili. …
  7. SMS ile Bilgilendirme. …
  8. E-Posta Okuma.

KEP hesabı nasıl aktif edilir?

KEP / HESAP AKTİVASYONU İŞLEMLERİ (Adım Adım) Şifre oluşturulduktan sonra açılan ekrandan “Giriş Sayfası” butonuna tıklanarak açılan sayfada kimlik numarası ve oluşturulan şifre girilir ve giriş butonuna tıklanır. Hesabı aktive edebilmek için elektonik imza ile onaylama işlemi yapılması gerekir.

KEP nasıl bakılır?

KEP ADRESİ SORGULAMA KEP adresi sorgulamak için şubeye gitmeden internet üzerinden işini halledebilirsiniz. PTT sitesinden KEP işleminizi halledebilirsiniz. http://pttkep.gov.tr/ adresine giderek buradan başvuru ve sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz.