TÜİK e bilgi vermek zorunlu mu?

TÜİK Hanehalkı Bütçe Anketi zorunlu mu?

Mikro verinin kullanım esasları Veri Kılavuzu bölümünde belirtilmiştir. Mikro veriler kullanılarak oluşturulan herhangi bir bilimsel yayında, Türkiye İstatistik Kurumu ve Hanehalkı Bütçe Anketi kaynak olarak belirtilmek zorunludur.

TÜİK Hanehalkı işgücü araştırması nedir?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK); işgücünün arz yönüne ilişkin temel veri kaynağı olan ve düzenli olarak uygulamakta olduğu Hanehalkı İşgücü Araştırması (HİA) ile nüfusun işgücü durumuna, istihdamda olanlara ve işsizlere ilişkin ayrıntılı ve güncel bilgi derlemektedir.

124 neden arıyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bünyesinde Alo 124 (TÜİK) çağrı merkezi, vatandaşlarımızla daha güvenilir, daha kolay ve daha kaliteli iletişim kurmak amacıyla kurulmuştur. Alo 124 çağrı merkezi aracılığı ile cevaplayıcılar veya kullanıcılar; TÜİK’e hızlı erişim sağlayacaktır.

TÜİK bilgiye nasıl ulaşılır?

Kurumumuz web sitesinde (https://www.tuik.gov.tr) yer alan “İstatistikler” bölümündeki başlıkların, “Alt Kategoriler” kısmından ilgilendiğiniz konuyu seçtikten sonra, “Ara” butonu aracılığıyla “Haber Bülteni”, “İstatistiksel Tablolar”, “Veritabanları”, “Raporlar” ve “Metaveri” içeriklerine ulaşılabilirsiniz.

Hanehalkı tüketim harcamaları nelerdir?

Hanehalkı bütçe araştırmasının 2019 yılı sonuçlarına göre; Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı %24,1 ile konut ve kira harcamaları alırken, ikinci sırayı %20,8 ile gıda ve alkolsüz içecek harcamaları, üçüncü sırayı ise %16,5 ile ulaştırma harcamaları aldı.

Tüketici Eğilim Anketi ne demek?

Tüketici Eğilim Anketi (Consumer Tendency Survey) Nedir? Tüketicilerin kişisel mali durumları ile genel ekonomiye ilişkin mevcut durum değerlendirmeleri ve gelecek dönem beklentileri ve yakın gelecekteki harcama ve tasarruf eğilimlerinin ölçülmesi amacıyla aylık olarak uygulanan bir ankettir.

TÜİK hanehalkı işgücü araştırması nasıl yapılır?

Hanehalkı araştırmaları dizüstü bilgisayar/tabletle adresinize gelecek personelimizle yüz yüze görüşme şeklinde veya telefonla (Alo 124 TÜİK Çağrı Merkezi veya diğer kurumsal hatlarımızdan) veri derleme yöntemiyle yapılmaktadır. Web üzerinden yapılma imkanı şuan için bulunmamaktadır.

TÜİK araştırması nedir?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) temel görevi, ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin, derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapmaktır. TÜİK bireylerden, hanelerden, işyerlerinden araştırmalar ve sayımlar yoluyla veri toplar.

124 neyin numarasi?

BTK tarafından, TÜİK’e vatandaşların bilgi alabilmeleri için 124 kısa numarası tahsis edildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) tarafından, vatandaşların çeşitli konularda bilgi alabilmeleri amacıyla 124 kısa numarası Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) kullanımına verildi.

Tüik nedir ne işe yarar?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) temel görevi, ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda, veri ve bilgilerin, derlenmesini, gerekli istatistiklerin üretilmesini, yayımlanmasını ve dağıtımını yapmaktır. TÜİK bireylerden, hanelerden, işyerlerinden araştırmalar ve sayımlar yoluyla veri toplar.

TÜİK verileri Nasıl Alınır?

İstatistiklerle ilgili ayrıntılı tablolara ve dağıtım veri tabanlarına buradan erişebilirsiniz. Bulamadığınız istatistikler için [email protected] adresine e-posta göndererek en hızlı yoldan başvurunuzu yapabilir, ayrıca telefon, faks, posta yoluyla merkez veya bölge müdürlüklerine başvurabilirsiniz.

TÜİK kime bağlı olarak çalışır?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığıyla ilişkili bir araştırma kurumu.

Tüketici harcamaları nedir?

TÜKETİM HARCAMALARI VE TÜKETİM FONKSİYONU Makroekonomik anlamda tüketim harcamaları ise, bir ekonomideki tüm tüketicilerin (ev halkının) belirli bir dönemde gereksinim duydukları mal ve hizmetleri satın almak için yaptıkları harcamaların toplamıdır.

Nihai tüketim harcamaları nedir?

Milli gelir muhasebesinde, toplumun bireysel veya toplumsal ihtiyaçlarını doğrudan karşılamak için üzere mal ve hizmetlerin hükûmetler tarafından satın alınması, hükûmetin nihai tüketim harcaması olarak sınıflandırılır.

Tüketici Güven Endeksi artması ne demek?

Endeks 0 ile 200 aralığında değer alır. Endeksin 100’den büyük olması tüketici güveninde iyimser durum, 100’den küçük olması tüketici güveninde kötümser durum olduğunu gösterir.