Ytong taşı nedir?

Ytong yük taşır mı?

Ytong duvar, TV, mutfak dolabı, kitaplık vb. ağır eşyaları taşır mı? TV, mutfak dolabı, kitaplık vb. ağır eşyalar uygun dübeller ile Ytong duvarlara rahatlıkla taşıtılır. Dübel tipi ve sayısı duvara asılacak ağırlığa ve duvarda kullanılan Ytong blok ürün sınıfına göre değişiklik gösterir.

5 lik ytong nerede kullanılır?

Betonarme, çelik, ahşap ve prefabrike gibi yapı sistemlerinde dış ve iç dolgu duvar malzemesi olarak ya da yığma yapılarda taşıyıcı dış ve iç duvar malzemesi olarak kullanılırlar. Yangın duvarı yapımında özellikle tercih edilen yapı malzemeleridir. Ses yalıtımı sağlar.

Ytong duvar sağlam mı?

Depreme dayanıklı ? Ytong Ev sağlamdır, depreme dayanıklıdır. 2018’de yayınlanan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’nde yer alan “Donatılı Gazbeton Panellerle Oluşturulan Yığma Bina Kuralları”na uygundur.

1 m2 ytong kaç kg?

Hafiftir – Depreme Dayanıklıdır Kuru birim hacim ağırlığı 350 kg/m3 olan YTONG yapı malzemeleri, yapınızı hafifleterek deprem emniyetini artırır.

YTONG kaç kg taşır?

GAZBETON ÜRÜN ÖZELLİKLERİ

SINIFI G2/0.35 G2/0.40
KURU BİRİM HACİM AĞIRLIĞI (Kg/m³) 350 400
İSTİF BİRİM HACİM AĞIRLIĞI (Kg/m³) 490 560
ORTALAMA MUKAVEMET (Kg/cm² / N / mm² 23/2,3 25/2,5
ISI İLETKENLİK λ 10 dry (W/mK)(EN 1745’e göre verilen değer) 0,09 0,11

Gazbeton sağlam mı?

Hafif, yanmaz, sağlam, pratik Yoğunluğu düşük, masif duvar malzemesi olan gazbeton, hafifliği ve sağlamlığı ile binalardaki yükleri azaltarak deprem güvenliği sağlar.

YTONG nedir nerelerde kullanılır?

Ytong maddesi, içeriğinin %80’den fazla bir bölümü hava boşluğundan oluştuğu için inşaatlarda tercih edilmektedir. Özelliği gereği, YTONG kullanılan binalarda ekstra bir ısı yalıtıma (iç / dış cephe kaplaması gibi) ihtiyaç duyulmamaktadır. YTONG kullanılan bir yapı, yazın serin olurken kışın sıcak olmaktadır.

YTONG ne ile yapıştırılır?

Ytong Örgü Tutkalı,Ytong Duvar Bloklarının örümü için özel olarak geliştirilmiş çimento esaslı derz malzemesidir. 10 kg ve 25 kg’lık kraft torbalarda sunulmaktadır. Derz yüzeyine özel tutkal malası ile 1-3 mm kalınlığında uygulanır. Böylece yatay ve düşey derz kalınlığı azalır.

Gazbeton ne kadar dayanıklı?

Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğe göre, 1200°C’ye kadar ısıya dayanıklı “A1 sınıfı hiç yanmaz” malzeme sınıfındaki gazbeton, yangına 240 dakikadan fazla karşı koyabilmesiyle, yangına karşı emniyetli binalar inşa edilmesinde, “yangın duvarı” ve “yangın güvenlik holü” çözümlerinde vazgeçilmez bir …

Ytong kaç kg taşır?

GAZBETON ÜRÜN ÖZELLİKLERİ

SINIFI G2/0.35 G2/0.40
KURU BİRİM HACİM AĞIRLIĞI (Kg/m³) 350 400
İSTİF BİRİM HACİM AĞIRLIĞI (Kg/m³) 490 560
ORTALAMA MUKAVEMET (Kg/cm² / N / mm² 23/2,3 25/2,5
ISI İLETKENLİK λ 10 dry (W/mK)(EN 1745’e göre verilen değer) 0,09 0,11

1 palet gazbeton kaç kg?

Palet Ölçü Tablosu

BLOK EBATLARI (cm) PALET AĞIRLIĞI (kg)
60 25
120
125
120

1 m3 gaz beton kaç kg?

Gazbeton Duvar Blokları, farklı birim hacim ve ağırlık (yoğunluk) sınıflarında üretilmektedir. Ülkemizde yaygın olarak üretilen gazbeton duvar blok sınıfı 400 Kg/m3’tür. Türkiye’de bir ilk olarak Gazbeton tarafından 350 Kg/m3 sınıfında Gazbeton Duvar Blokları eko-blok ticari adıyla üretilmektedir.

Gazbeton depreme dayanıklı mı?

Yoğunluğu düşük, masif duvar malzemesi olan gazbeton, hafifliği ve sağlamlığı ile binalardaki yükleri azaltarak deprem güvenliği sağlar. … Bu durum, binaya gelen deprem yüklerini azaltır.

YTONG yapı malzemesi nedir?

Bünyesindeki milyonlarca gözenek nedeniyle bir çok binada ilave ısı yalıtım malzemesi kullanmaya gerek kalmadan yalıtım sağlayan bir yapı malzemesidir. Yeryüzünün en değerli varlığı olan topraktan değil, kuvarsit veya kum ile çimento, kireç ve suyun karışımından elde edilmektedir.