Yerköprü Şelalesi Nerede Konya?

Yerköprü Şelalesi Konya Nasıl Gidilir?

1.Yol: Konya – Hadim asfalt yolunu takiben, Konya çıkışından 121 kilometre sonra Hadim’e 10 kilometre kala soldan Aladağ Köyü yolu ayrılmaktadır. Bu yoldan 29 kilometre kadar ilerlendikten sonra sağda Bademli yol ayrımına gelinmektedir. Bademli yoluna dönülüp 600 metre kadar ilerleyince Yerköprü‘ye ulaşılmaktadır.

Yerköprü Şelalesi Konya mı mersin mi?

Yerköprü Şelalesine Nasıl Gidilir? Yerköprü Şelalesi, Mersin ili merkezden yaklaşık olarak araçla 2,5 saat sürmektedir. Silifke-Mut arası uzanan yol bir kanyondan geçmekte olup bu süre zarfında sürücülere Göksu Nehri’nin eşsiz manzaraları eşlik etmektedir.

Göksu Yerköprü Şelalesi Konya kaç km?

Göksu Şelalesi Konya ilinin Hadim ilçesinde bulunur. Burası Konya‘ya 110 km uzaklıkta bulunan bir bölgedir. Göksu şelalesine Konya Karaman yolu üzerinden gidilmektedir.

Yerköprü Şelalesi kapalı mı?

Aynı gerekçeyle ilçedeki Karaekşi Milli Parkı da ziyarete kapatıldı. Karaekşi Tabiat Parkı ve Yerköprü Şelalesi Tabiat Anıtı 31.08.2021 tarihine kadar geçici olarak kapatılmıştır” denildi.

Göksu Şelalesi hangi otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Göksu şelalesi yakınından geçiyor: 125-A, 151-A, 20-A, 21-A, 8-A.

Köprü Şelalesi Nerede?

Mersin’in Mut ilçesine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Yerköprü Şelalesi, 03 Mayıs 2011 tarihinde Tabiat Anıtı olarak tescillenmiştir. Yaklaşık 30 metre yükseklikten dökülen şelalenin de içerisinde bulunan alan 1. derece sit alanı olup çok zengin bir tabiat örtüsünü sahiptir.

Yerköprü Şelalesi hangi ildedir?

Yerköprü şelalesi Mersin’de Mut – Ermenek yolunda. Konya Hadim’de de aynı isimde bir şelale varmış, aman karıştırmayın. Hem de yakın birbirlerine. Mersin merkezden 2,5 saat sürüyor.

Yerköprü Şelalesi nereye bağlı?

Konya’ya yaklaşık 110 km uzaklıkta Hadim İlçesi sınırları içerisindedir. Şelaleye gidebilmek için Konya’dan Karaman istikametinde giderken sağ tarafda Güneysınır ilçesi tabelası görünür.

Gökkuşağı Şelalesi Nerede?

Victoria Şelalesi, Zambiya ve Zimbabve arasında yer alıyor. Bu şelalenin ilginç bir özelliği de var: Üzerindeki kaybolmayan gökkuşağı!

Sunturas Mersin arası kaç km?

Torosların muhteşem doğa ma – Sunturas Şelalesi, Mersin Resmi.

Yerköprü Şelalesi yolu nasıl?

Yerköprü şelalesi, Mut’tan Ermenek yönüne 22km gidilir. Evren köyüne gelmeden sola sapılır. Sapakta şelalenin tabelası var. 9km sonra sağa toprak yola sapılır. 900m sonra yol biter.

Göksu Evleri hangi otobüs gidiyor?

Bu Otobüs hatları Göksu Evleri yakınından geçiyor: 136B, 14M, 15KÇ, 15M, 15TY, 500T.

Yerköprü Şelalesi adana kaç km?

Yerköprü Adana‘ya 63 km, Karaisalı’ya 10 km mesafede yer almaktadır.

Adana Yerköprü nerede?

Yerköprü Mesire Alanı Adana şehir merkezine 53 km Karaisalı ilçemize 13 km mesafede yer almaktadır. Yerköprü mesire alanı, bahar aylarında yeşilin her tonunun görülebileceği insanları şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaştıracak günübirlik piknik ve dinlenme alanıdır.

Yerköprü kanyonu nerede?

Yerköprü Şelalesi, Mersin’in Mut İlçesi’nde yer alan ve 2011 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce ”Tabiat Anıtı” olarak tescil edilen bir doğa harikasıdır.