Göksu Şelalesi hangi ilçede?

Yerköprü Şelalesi hangi şehirdedir?

Yerköprü şelalesi Mersin’de Mut – Ermenek yolunda. Konya Hadim’de de aynı isimde bir şelale varmış, aman karıştırmayın. Hem de yakın birbirlerine. Mersin merkezden 2,5 saat sürüyor.

Yerköprü Şelalesi hangi ilçede?

Konya’ya yaklaşık 110 km uzaklıkta Hadim İlçesi sınırları içerisindedir. Şelaleye gidebilmek için Konya’dan Karaman istikametinde giderken sağ tarafda Güneysınır ilçesi tabelası görünür.

Konya Göksu Yerköprü Şelalesi kaç km?

Bu anlamda Konya‘dan yola çıktığınızda Göksu Şelalesi‘ne ulaşmak için 115 km kat etmeniz gerekir. Şelale Hadim ilçesine ise 23 km uzaklıktadır.

Köprü Şelalesi Nerede?

Mersin’in Mut ilçesine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Yerköprü Şelalesi, 03 Mayıs 2011 tarihinde Tabiat Anıtı olarak tescillenmiştir. Yaklaşık 30 metre yükseklikten dökülen şelalenin de içerisinde bulunan alan 1. derece sit alanı olup çok zengin bir tabiat örtüsünü sahiptir.

Göksu Konya nerede?

Göksu Şelalesi Konya ilinin Hadim ilçesinde bulunur. Burası Konya‘ya 110 km uzaklıkta bulunan bir bölgedir. Göksu şelalesine Konya Karaman yolu üzerinden gidilmektedir. Buradan Güneysınır istikametinden dümdüz gitmek gerekir.

Adana Yerköprü nerede?

Yerköprü Mesire Alanı Adana şehir merkezine 53 km Karaisalı ilçemize 13 km mesafede yer almaktadır. Yerköprü mesire alanı, bahar aylarında yeşilin her tonunun görülebileceği insanları şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaştıracak günübirlik piknik ve dinlenme alanıdır.

Sunturas Mersin arası kaç km?

Torosların muhteşem doğa ma – Sunturas Şelalesi, Mersin Resmi.

Göksu Şelalesi hangi otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Göksu şelalesi yakınından geçiyor: 125-A, 151-A, 20-A, 21-A, 8-A.

Yerköprü Şelalesi Konya Nasıl Gidilir?

1.Yol: Konya – Hadim asfalt yolunu takiben, Konya çıkışından 121 kilometre sonra Hadim’e 10 kilometre kala soldan Aladağ Köyü yolu ayrılmaktadır. Bu yoldan 29 kilometre kadar ilerlendikten sonra sağda Bademli yol ayrımına gelinmektedir. Bademli yoluna dönülüp 600 metre kadar ilerleyince Yerköprü‘ye ulaşılmaktadır.

Konya Yerköprü Şelalesi arası kaç km?

Yerköprü Şelalesi, Konya‘nın Hadim İlçesi’nde, Konya merkeze 110 kilometre uzaklıkta, Göksu Nehri üzerinde bulunan ünlü bir şelaledir.

Göksu Konya arası kaç km?

Göksu Şelalesi Konya ilinin Hadim ilçesinde bulunur. Burası Konya‘ya 110 km uzaklıkta bulunan bir bölgedir. Göksu şelalesine Konya Karaman yolu üzerinden gidilmektedir. Buradan Güneysınır istikametinden dümdüz gitmek gerekir.

Göksu Havzası nerede?

Göksu Antalya, Konya, Karaman ve Mersin illerinden akan ve Mersin ili Silifke ilçesi güneyinde Akdeniz’e dökülen bir nehirdir. Göksu Nehri’nin uzunluğu 260 km, havza alanı 10.000 km²’dir.

Yerköprü Şelalesi adana kaç km?

Yerköprü Adana‘ya 63 km, Karaisalı’ya 10 km mesafede yer almaktadır.

Adana nereler gezilir?

Adana Bölgesindeki En İyi Gezilecek Yerler

  1. Varda(Alman) Köprüsü 250. Köprüler.
  2. Kapikaya Canyon. 108. Kanyonlar.
  3. Seyhan Barajı 196. Barajlar. 2021.
  4. Taş Köprü 543. Köprüler. 2021.
  5. Sabancı Merkez Camii. 528. Dini Yerler.
  6. Adana Merkez Park. 348. Parklar.
  7. Adana Sinema Müzesi. 104. Özel Müzeler.
  8. Adana Arkeoloji Müzesi. Özel Müzeler.

Göksu Evleri hangi otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Göksu Evleri yakınından geçiyor: 136B, 14M, 15KÇ, 15M, 15TY, 500T.