Rutubet ve nem eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

Rutubetten kelimesinin eş anlamlısı nedir?

RUTUBET KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI Rutubet kelimesinin eş anlamlısı da dilimize Farsça’dan geçen “nem” kelimesidir.

Rutubet ve nem eş anlamlı mı?

Nem kelimesinin iki adet eş anlamlısı bulunmaktadır. Nem kelimesiyle aynı anlama sahip ilk kelime rutubet kelimesidir. Nem kelimesinin eş anlamlısı olarak en fazla rutubet kelimesi kullanılmaktadır. Nem kelimesiyle eş anlamlı olan kelimelerden diğeri ıslaklık kelimesidir.

Rutubet kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

2. sıfat Yağış almayan veya üzerinde bitki olmayan: Kuru çöl.

Sınav eş anlamı nedir?

Sınav kelimesinin ilk anlamı bilgi derecesini anlama için yapılan yoklama, ikincisi ise sonuçta bir deneyim kazandıran zor durum anlamındadır. Sınav kelimesinin eş anlamlısı olarak genellikle imtihan kelimesi de kullanılır. Bu kelimenin bir diğer eş anlamlısı da testtir.

Rutubet ne demek kısaca?

Rutubet kısaca anlamı, tanımı: Rutubetlenmek : Nemlenmek, ıslanmak. Rutubetli : Rutubeti olan, nemli. … Nem : Havada bulunan su buharı. Hafif ıslaklık, rutubet.

Rutubet ne demek TDK?

a. (rutu:bet) Nem: “Karanlıkta duyduğumuz çam kokularına artık yakınlaştığımız denizin rutubeti karışıyordu.” -H. S. Tanrıöver. Maddenin içerdiği su miktarı.

Tanıdık kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Yad el ise uzak ve yabancı memleket anlamına gelir. Örnek Cümle: Bu yad ellerde tek başıma kaldım. Tanıdık kelimesiyle zıt anlamlı olan diğer kelimeler: Habersiz ve bigâne.

Itibar es anlami nedir?

1- Saygınlık: Saygı kelimesinden türetilmiş olan saygınlık, itibar ile anlamlıdır.

Sınavın eşi nedir?

Sınav kelimesinin eş anlamlısı imtihan kelimesidir. Sınav ile imtihan kelimeleri yazılışları farklı ve anlamları aynıdır.

Kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir. Kelime ve sözcük kelimesi aynı anlamı taşımakta olup herhangi birinin kullanılmasında, anlam bozukluğu yaşanmamaktadır. Sözcük kelimesi Türkçe kökenli olmasına karşın kelime kelimesi Arapçadan gelmiştir.

Rutubet nedir neden olur?

Sağlam bir şekilde yapılmamış ev hava koşullarına karşı duvardan yağan yağmuru çeker ve içerideki sıcak hava ile nem ve su buharı oluşur, duvarlar terler bu durumda bir süre sonra rutubeti oluşturur.

Hızın anlamı ne?

Kinematikte hız, bir objenin birim zamanda yaptığı yöneyli yer değiştirme miktarına verilen isimdir. Yöneyli (vektörel) bir büyüklük olması yer değiştirmenin ne yönde yapıldığını belirtmesini sağlar. 1 boyutlu hareket için, hız objenin konum – zaman grafiğinin eğimi olarak da tanımlanabilir.

Rutube anlamı nedir?

Yaşlık, nem, ıslaklık.

Zıt anlamlı mı?

Anlam bakımından birbirinin karşıtı olan sözcüklere zıt anlamlı kelimeler denir. Zıt anlamlı kelimeler bir diğer ifadeyle karşıt anlamlı sözcükler olarak tanımlanır. Günlük yaşantımızda sıkça kullanılan zıt anlamlı sözcükler, birbirinin tam aksi durumu ifade etmektedir.

Önce sonra zıt anlamlı mıdır?

Sonra” kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre “sonra” kelimesinin zıt anlamlısı olan kelimler; hemen, şimdi, önce ve ilkin olarak belirlenmiştir. Zıt anlam olarak belirlenen bu dört kelime de zarf niteliği taşımaktadır.