Scrum tekniği nedir?

Scrum vs Agile nedir?

Scrum, Agile proje yönetimi metotlarından biridir. Karmaşık yazılım projelerinin başarı oranını yükseltmek için oluşturulmuştur. En yaygın kullanılan proje yönetim metotlarından biridir. Scrum, projeyi küçük parçalara ayırarak yönetmeyi önerir.

Scrum nedir ne değildir?

SCRUM. Ürünün öncelikli gereksinimlerine göre, kısa döngüler (sprintler) halinde bu gereksinimleri ortaya koymayı hedefleyen ve sprintler içindeki günlük faaliyetleri belirli kurallara göre hareket eden özellikle yazılım projelerinde kullanılan çevik metodolojisidir.

Scrum ekibi ne demek?

Scrum, ürün geliştirme ve diğer bilgi çalışmalarını yönetmek için kullanılan bir süreç frameworküdür. Scrum kelimesi aslında bir rugby terimidir. Rugby’de bir scrum, topu almaya çalışan bir grup oyuncudur.

Scrum nerelerde kullanılır?

Son yıllarda yaygın olarak kullanılan ve çevikliği uygulayan Scrum Çatısı, sadece yazılım geliştirme amacıyla değil, aynı zamanda “donanım, gömülü yazılım, etkileşim fonksiyonları ağları, otonom araçlar, okullar, hükümet, pazarlama, organizasyonların işleyişini yönetmek ve günlük yaşantımızda birey ve toplum olarak …

Agile prensipleri nedir?

Agile metodunun genel prensipleri: Sık sık çalışan yazılımlar sunmaya odaklanılmalıdır. Teslimat, mümkün olan en kısa sürede yapılmalıdır. Geliştiriciler ve iş adamları tüm proje boyunca birlikte çalışmalıdır. Projeler motive olmuş insanlarla devam etmelidir.

Agile scrum proje yönetimi Nedir?

Agile modeli proje yönetimi, yazılım geliştirme sürecinde karşılaşılan problemleri çözmek üzere, tekrarlanan yazılım geliştirme modeli taban alınarak geliştirilmiş, sık aralıklarla parça parça yazılım teslimatını ve değişikliği teşvik eden bir yazılım geliştirme modeli.

Scrum Fundamentals nedir?

Scrum Fundamentals eğitiminde amaç, katılımcıları Scrum çatısı hakkında bilgilendirerek Scrum.org tarafından gerçekleştirilen Professional Scrum Master (PSM 1) sınavına hazırlamaktır. Eğitim uygulama ağırlıklı (Roleplaying ve Workshop) olarak işlenmektedir. …

Scrum Rolleri Nelerdir?

Scrum‘da üç rol bulunur. Bu roller, Ürün Sahibi, Geliştirme Takımı ve Scrum Master’dır.

Scrum ekibi kaç kişiden oluşur?

Bir Scrum takımı genellikle 5 ila 10 kişiden oluşur. Peki projemiz çok büyük ise? Bir Scrum takımı optimal boyutundan büyükse, ayrı Scrum takımlarına bölünmelidir. Bu takımlar kendi içinde bağımsız olsalar da, ekiplerin ortak bir hedefleri olduğu için birbirleriyle sürekli iletişim ve koordinasyon içinde olmalıdırlar.

Scrum Team kimlerden oluşur?

Scrum Takımı, bir Ürün Sahibi (Product Owner), Geliştirme Takımı (Development Team) ve bir de Scrum Masterdan oluşur.

Scrum ne zaman kullanılır?

Scrum; Agile proje yönetim metodolojilerinden biridir. Kompleks yazılım süreçlerinin yönetilmesi için kullanılır. Bunu yaparken bütünü parçalayan; tekrara dayalı bir yöntem izler. Düzenli geri bildirim ve planlamalarla hedefe ulaşmayı sağlar.

Scrum etkinlikleri nelerdir?

Bir sprint bittiğinde ara verilmeden yenisi başlar. Bu nedenle etkinlikleri doğru yönetmek gerekir. Sprintler; Sprint Planning, Daily Scrums, Development, Sprint Review ve Sprint Retrospektifinden oluşur.

Çevik çalışma modeli nedir?

Çevik Yaklaşım’da, farklı disiplinlerde uzman bireylerden oluşan ve hedefleri net olan küçük takımlar, sorunları modüler parçalara bölerek ve her adımda öğrendikleriyle iyileştirmeler yaparak ilerlerler. Son kullanıcıyı her zaman işin merkezine koyan Çevik Yaklaşım’ı, iteratif bir çalışma süreci olarak tanımlıyoruz.

Çevik ekip nedir?

WIB limitleri, Kanban panosu, kullanıcı hikâyeleri gibi. Ancak esas bu çalışmaların başarıyla uygulanabilmesi için organize bir ekibe ihtiyaç vardır. Bu noktada önem kazanan Çevik ekip yönetimi de yöneticilerin kendi kendini organize edebilen bir ekip yaratılması için Çevik değerleri ile ilkelerini uygulama şeklidir.

Agile Çevik proje yönetimi Nedir?

Atik ya da çevik proje yönetimi (Agile), basit prensiplere dayanan proje yönetim metodolojilerinin genel adıdır. … Proje ekibi, düzenli aralıklarla nasıl daha etkili ve verimli olabileceğinin üzerinde düşünür, davranışlarını buna göre ayarlar ve düzenler.