Scrum sprint Planning nedir?

Scrum Planning nedir?

Scrum; Agile proje yönetim metodolojilerinden biridir. Kompleks yazılım süreçlerinin yönetilmesi için kullanılır. Bunu yaparken bütünü parçalayan; tekrara dayalı bir yöntem izler. Düzenli geri bildirim ve planlamalarla hedefe ulaşmayı sağlar.

Scrum tekniği nedir?

Scrum (engl. “itişip kakışma“), yazılım Mühendisliği’nde bir uygulama geliştirme çerçevesidir. Bu geliştirme çerçevesinin temel özelliği gözlemci, geliştirmeci ve tekrara dayalı olmasıdır.

Sprint Planlama ne kadar sürer?

Sprint Planlama, bir aylık Sprint için 8 saatle sınırlıdır. Daha kısa Sprintler için, etkinlik genellikle daha kısadır.

Scrum Toplantıları nedir?

Scrum takımı üyeleri (scrum master, ürün sahibi ve geliştirme takımı) ve önemli paydaşların katılımı ile bu toplantı yapılmaktadır. Bu toplantının amacı sprint süresince geliştirmesi tamamlanmış ve ürünün bir parçası haline gelmiş özelliklerin tanıtılmasıdır. Bir nevi ürünün reklamını yapmak da diyebiliriz.

Scrum Rolleri Nelerdir?

Scrum‘da üç rol bulunur. Bu roller, Ürün Sahibi, Geliştirme Takımı ve Scrum Master’dır.

Scrum neden kullanılır?

Scrum, günümüzde kullanılan en popüler agile frameworklerden birisidir ve karmaşık ürünler, sistemler geliştirmek için kullanılır. Scrum, ürün geliştirme ve diğer bilgi çalışmalarını yönetmek için kullanılan bir süreç frameworküdür. Scrum kelimesi aslında bir rugby terimidir.

Scrum vs Agile nedir?

Scrum, Agile proje yönetimi metotlarından biridir. Karmaşık yazılım projelerinin başarı oranını yükseltmek için oluşturulmuştur. En yaygın kullanılan proje yönetim metotlarından biridir. Scrum, projeyi küçük parçalara ayırarak yönetmeyi önerir.

Sprint ne zaman sona erer?

– Her Sprint bir Sprint Planning etkinliğiyle başlar ve Sprint Retrospective etkinliğiyle biter.

Sprint süresi nedir?

Sprint Backlog’taki her bir Story, o Sprint boyunca tamamlanmalıdır. Story’lerde istenen işler kodlanır, test edilir ve belgelenir. Her gün, geliştirmeden sorumlu ekip (Development Team üyeleri) Scrum Master önderliğinde “Daily Scrum Meeting” adı verilen kısa (genellikle 15 dakikalık) bir toplantı için bir araya gelir.

Günlük scrum toplantılarına kimler katılmak zorundadır?

Daily Scrum‘ın Geliştirme Takımı için olduğu unutulmamalıdır, ana katılımcı onlardır. Scrum Master ve Product Owner katılabilir, ancak katılımları zorunlu değildir. Product Owner bu toplantılardan değer gördüğünü düşünüyorsa statü sorgulamaya girmeden ya da takımın ritmini bozmadan toplantılara katılım sağlayabilir.

Scrum ekibi kaç kişiden oluşur?

Bir Scrum takımı genellikle 5 ila 10 kişiden oluşur. Peki projemiz çok büyük ise? Bir Scrum takımı optimal boyutundan büyükse, ayrı Scrum takımlarına bölünmelidir. Bu takımlar kendi içinde bağımsız olsalar da, ekiplerin ortak bir hedefleri olduğu için birbirleriyle sürekli iletişim ve koordinasyon içinde olmalıdırlar.

Agile roller ne demek?

Agile sistemde herkes için roller bulunmaktadır. Sizin asıl rolünüz mevcut iş unvanınızla uymasa bile, benzersiz yeteneklerinizi ve bakış açılarınızı takım ve organizasyona yansıtmak olmalıdır. Agile sistemin en bilinen üç rolü; Ürün sahibi (Product Owner) , Scrum Master(Süreç Yöneticisi) ve Geliştirme Takımı (Team) .

Scrum nerelerde kullanılır?

Son yıllarda yaygın olarak kullanılan ve çevikliği uygulayan Scrum Çatısı, sadece yazılım geliştirme amacıyla değil, aynı zamanda “donanım, gömülü yazılım, etkileşim fonksiyonları ağları, otonom araçlar, okullar, hükümet, pazarlama, organizasyonların işleyişini yönetmek ve günlük yaşantımızda birey ve toplum olarak …

Scrum Master görevi nedir?

Scrum Master, takıma rehberlik ve koçluk eder, karşılaşılan engelleri ortadan kaldırmalarına yardımcı olur. Takım içi harmoniyi, ekip elemanları arasındaki uyumu, iletişimi arttırmak için çabalar. Çeviklik ve scrum konularında takımın gelişimini sağlar, gelişimi yönlendirir, destekler.

Agile prensipleri nedir?

Agile metodunun genel prensipleri: Sık sık çalışan yazılımlar sunmaya odaklanılmalıdır. Teslimat, mümkün olan en kısa sürede yapılmalıdır. Geliştiriciler ve iş adamları tüm proje boyunca birlikte çalışmalıdır. Projeler motive olmuş insanlarla devam etmelidir.