Tarafsızlık ne demek TDK?

Tarafsız olma ne demek?

Tarafsızlık, genel anlamıyla taraf tutmama, yansız kalma, belirli bir zaman ve mekanda belirlenmiş tutum ve düşünceler arasında tercih yapmama halidir. Gündelik dilde, kararsızlık, çekimserlik, eylemsizlik, tepkisizlik gibi kelimelerin yerine de kullanılmaktadır.

Karamsarlık olmak ne demek?

Karamsar olmak kelimesi, herhangi bir olay ya da durum karşısında kötümser bir ifade takınmak anlamına gelmektedir. Özellikle de henüz gerçekleşmemiş bir olay karşısında, daha sonuç çıkmadan bunun olumsuz yönde seyir alacağına inanmaktır.

Tutulan ne demek?

Tutmak işi yapılmak veya tutmak işine konu olmak, popüler olmak.

Iki yüzlü olmak ne demek?

İkiyüzlülük T.D.K. sözlüğünde “iki yüzlü olma durumu”, yani “özü sözü bir olmama durumu” olarak, çeşitli sözlüklerde ise “dürüst olmama”, “bildiğinden, inandığından ve olduğundan başka türlü görünme veya göstermeye çalışma”, “aldatmaya çalışma” olarak tanımlanır.

Tarafsız olmaya ne denir?

Objektifliğin kısaca anlamı tarafsızlık demektir. Buna nesnellik de diyebiliriz. Nesnel düşünce tarzı konu ne olursa olsun her konuda tarafsız kalabilmektedir.

Tarafsız bir gözle ne demek?

Anlamı isminin üzerinde, tarafsız bakış açısı da nihayetinde bir bakış açısıdır, kesinlikle bakış açılarının yok edilmesi veya farklı bakış açılarından söz edilmemesi anlamına gelmez. … Tarafsız yazım, bir tartışmanın tüm taraflarını duygudan uzak, hesaplı, analitik gözle tanımlayan bir yazım biçimi olarak düşünülebilir.

Karamsar insan nasıl olur?

Bu kişilerde, kendi sebep olduğunu düşündüğü olumsuz durum, ne yaparsa yapsın üstesinden gelemeyeceğine dair yoğun inanç, bu olumsuzluğun hayatın tamamını etkileyeceğine dair endişe vardır. Karamsar insanlar bu temel özelliklerinden dolayı genellikle stres, kaygı ve üzüntü duygularını yoğun olarak yaşarlar.

Karamsarlık nasıl baş edilir?

Olayların iyi ve olumlu yanlarını göz ardı edip hep kötü taraflarını düşünmeye karamsarlık denir….Bunun dışında karamsarlığın geçmesi için yapılabilecek şeyler şu şekilde sıralanabilir:

  1. Seyahat etmek.
  2. Yeni hobiler edinmek.
  3. Dans etmek.
  4. Spor yapmak.

17 Ağu 2021

Birine tutulmak ne demek?

hem olumlu hem de olumsuz anlama sahip bir ifade. hem birine gıcık olmak, hem birinden başkasını düşünememek.

Tabi tutulmuş ne demek?

– Birisinin kontrolü altına girmek, bir kimseye veya bir şeye bağlı olmak. Tabi Tutulmak Nedir? Tabi olmak kelimesinin yanı sıra en fazla kullanılan kelimeler arasında tabi tutulmak kelimesi de gelmektedir. Tabi tutulmak kelimesi genel anlamda bir iş ya da bir şeye bağlı olmak demektir.

Iki yüzlü insana ne denir?

Iki yuzlu insan kimlere denir? Riyakar kelimesi Arapça kökenlidir. Bu kelime, sıfat, ikiyüzlü, aldatma ve riya vb. kaçınılması gereken ve herkesin kaçınması gereken, topluma aykırı, insanlığa aykırı ve dine aykırı davranış vardır. Riyakar en yaygın olanlardandır ve genelde riyakar nedir diye çok sık sorulur.

Iki yuzlu insan kimlere denir?

İkiyüzlü kelimesi düşündüğü konuştuğu gibi davranmayan insanlar için kullanılmaktadır. İkiyüzlülük için TDK sözlüğünde çıkan anlam inandığı, düşündüğü gibi davranmama, özü sözü bir olmama, riya, riyakârlık, mürailik olarak verilmektedir.

Objektiftir ne demek?

Nesnel, subjektif karşıtı. Duyulup, görülebilen, idrak edilebilen.

Objektif yaklaşmak ne demek?

Herhangi bir ortamda veya tartışma konusu oluştuğunda kimsenin etkisinde kalmadan doğrudan nesnel bir şekilde tarafsız davranmak ve doğruyu gerçek bir şekilde söylemektir. Duygu ve düşünceleri katmadan veya etrafımızdaki kişilerin eş, dost ve akrabaların etkisinde kalmadan tarafsız kalabilmektir.

Tarafsız bir bakış açısıyla ne demek?

Tarafsız bakış açısı, birbiriyle çatışan görüşlerle başa çıkmanın bir yoludur. … Bu bakış açısı konu hakkındaki farklı bakış açılarının yanında veya karşısında olmayan, tarafsız bir bakış açısıdır. Konu hakkındaki tartışmalar tanımlanır, gösterilir, nitelenir ama tartışmaya girilmez.