Şirince köyü neden kıyametten etkilenmeyecek?

Şirince köyünde kıyamet kopmayacak mı?

Maya takvimine göre kıyamet 21 Aralık’ta kopacak. İzmir’in Şirince Köyü de 21 Aralık’ta kopacak kıyamet sonrası dünyada zarar görmeyecek iki köyden biri olarak kabul ediliyor.

21 Aralık Kıyamet nerede kopmayacak?

Köy, kendilerini “Mavi Enerji Grubu” olarak adlandıran bir grubun 21 Aralık 2012’de sonlanan Maya takvimine göre kıyametin kopacağı ve bundan sadece Şirince ile Fransa’nın Bugarach köyünün etkilenmeyeceği inanışı nedeniyle dünyanın ilgi odağı haline geldi.

21 Aralık 2012 kıyamet neden kopmadı?

Bilim insanları, antik Maya uygarlığından kalan tapınak kalıntıları üzerinde yaptıkları kimyasal analizlerle ulaştıkları tarihlere dayanarak, 21 Aralık 2012‘de sona eren Haab takviminin bitiş tarihinin doğru olduğunu teyit etti.

Şirince köyü neden önemli?

Maya takvimine dayanan kıyamet inanışı nedeniyle adını dünyaya duyuran İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyü, yılda 1,5 milyon ziyaretçi sayısı ve Uzakdoğulu misafirleriyle önemli turizm merkezlerini geride bıraktı.

Şirince Köyü gerçek mi?

Şirince aslında eski bir Rum köyü. Hem de 1698-1702 arasında İzmir’de yaşayan “Bilgin Papaz” Edmund D. … Şirince köyünün sınırları içinde tam 40 tane kilise ve manastır kalıntısı bulunuyor.

Şirince de kaç kilise var?

Mahalle içinde iki Rum kilisesi bulunmaktadır. Şirince‘ de hiçbir ev diğerinin manzarasını kapatmaz.

Şirince köyü nereye bağlı?

Şirince, İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı bir Köy.

2012 de kıyametin kopacağını kim söyledi?

Milattan Önce yaşayan Maya Uygarlığı, kıyamet tarihini miras bıraktı. “Ey insanoğlu 21 Aralık 2012’de kıyamet kopacak” diye taşlara yazdı. Zaman su gibi aktı. Ve beklenen gün geldi çattı.

2012 de kıyamet koptu mu?

sonra bir şey olmayınca tarihler aralık 2012ye çekildi ve antik maya takviminin 2012 kış solstisinde sona erişiyle bağlantılandırıldı. dolayısıyla da kıyamet günü 21 aralık 2012 oldu.

21 Aralık 2012 de ne oldu?

21 Aralık 2012, Maya Takvimi’nin bitişi kesinlikle değildir. Mayaların takvim hesabındaki döngülerden biri olan 5125.37 yıllık (1.872.000 günlük) döngünün sonudur. Yani takvim, bu tarihten sonra yeniden başlayacaktır.

2012 kıyamet olayı nedir?

22 Aralık 2012‘de Dünya ‘Foton Kuşağı’ denen manyetik bir alanın etkisine girecek. Geçiş dönemi denen bu olay yaşanırken dünya ilk önce yavaşlayıp ardından altı gün boyunca duracak. Bu durma esnasında insanlık derin bir uykuya dalacak. Altı günlük evrede dünya, üç gün kararıp üç gün aydınlanacak.

Şirince de kimler yaşadı?

Selçuk’un 8 km doğusunda yer alan 1922 yılına kadar Ortodoks Rumların yaşadığı Şirince Köyü bir mübadele köyüdür. Birkaç Türk Müslüman görevli dışında nüfusun Rumlardan oluşması o yıllarda kültür ve gelenekte bir birliktelik meydana getirmiştir.

Şirincede kimler yaşadı?

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyü bugünlerde turistik bir yer. Ancak çok değil, 20-30 yıl öncesine kadar, Balkanlar’dan gelen göçmenlerin, Rumlardan kalma evlere yerleştirildiği bir yerdi.

Şirince nin eski adı nedir?

Tarihçe. Özgün adı olan Kırkınca’nın efsanevi bir çağda dağlara vuran kırk kişiye atfen verildiği rivayet edilir. Rum telaffuzunda Kirkice, Kirkince ve nihayet Çirkince gibi biçimler alan bu ad, Cumhuriyet’in ilk yıllarında dönemin İzmir valisi Kazım Dirik’in talimatıyla Şirince şeklinde resmîleştirilmiştir.

Şirince de denize girilir mi?

Bölge yaz aylarında çok sıcak olduğundan tüm bu kültürel değerleri sıcaktan bunalmadan gezebilmeniz için en uygun dönem bahar ayları ve yaz bitimidir. Bu aylarda, denize girmek de mümkün… Şirince Selçuk’a 8 km uzaklıkta…