Süne hastalığı nedir?

Süne böceği nasıl yok edilir?

Süne mücadelesi devlet tarafından yürütülüyor ve `’a ulaşan 2. dönem nimflere karşı ilaçlama yapılıyor. Nimf yoğunluğu 10 ve üzeri olduğunda ilaçlama gerekiyor. Ancak doğal düşmanlar aktifse ilaçlamaya gerek görülmeyebiliyor.

Süne buğdaya nasıl zarar verir?

Süne buğday tanesinde yaptığı zarar ile ürünün ekmeklik, makarnalık ve tohumluk kalitesini bozmaktadır. Sünenin beslenirken daneye bıraktığı yüksek proteolitik ve kısmen de amilolitik enzim etkisine sahip sindirim salgıları sonucu unun ekmeklik özellikleri kaybolmaktadır.

Süne mücadelesi ne zaman başlar?

Süne mücadelesine 2. dönem nimfler görüldüğünde başlanması ve 4. dönem nimfler görülünceye kadar devam edilmesi mücadele zamanı yönünden temel kriterdir. Bu süre yaklaşık 15 gündür. Ancak belirlenen bu süre içerisinde bitirilemediği takdirde 4. ve 5. nimf dönemlerinde de mücadeleye devam edilebilir.

Süne ilaçlaması ne zaman yapılır?

Süne mücadelesi günün sakin zamanlarında yapılır. Bunun için yer aletleri ile yapacağınız ilaçlamayı sabah 4- 10 öğleden sonra 15- 18 saatlerinde uygulayınız.

Haşerelerden nasıl kurtulurum?

Suyla karıştırılmış vanilya özütü, lavanta, limon suyu, serpilmiş tarçın ve nane, evdeki böceklerden kurtulmanın yolları arasındadır. Kullanacağınız yere zarar vermeyeceğini kontrol ettikten sonra suyla karıştırılmış beyaz sirkeyi de sprey şeklinde sıkabilirsiniz.

En etkili böcek ilacı hangisi?

Chrysamed – İnsektisit Genel Böcek İlacı Tavsiye edeceğim en favori böcek ilaçları ise İnsektisit genel böcek ilacı. Sivrisinek, karasinek, kene, akrep kısacası aklınıza gelen tüm böcek ve haşerelerde etili harika bir ilaç. Hem öldürme hem uzaklaştırma özelliğine sahip ve 3 aya kadar etkili.

Buğdayın kalitesi nasıl anlaşılır?

genellikle tanenin koyu renkli ve sert olması protein miktarının yüksek olduğunu gösterir, sert ve koyu renkli olanlar yumuşak ve açık renkli olanlardan üstün kabul edilir. Buğday tanesi beyaz, sarı, sarımsı ve kırmızımsı renklerdedir.

Kımıl böceği neye zarar verir?

Kımıl (Aelia rostrata), insanlığın hububat tarımına başladığı ilk bilenemez çağlardan beri en büyük zararı buğday ve diğer hububat ekili tarlalarda var olan ürünler bağlamında insanlığın emeğine ve geleceğine zarar vererek varlığını sürdürebilen bir tür küçük zararlı böcektir.

Buğday süne mücadelesi ne zaman yapılır?

Buğday stratejik bir ürün olup, insan ve hayvan beslenmesi için önemlidir. Süne mücadelesi devletçe yürütülmekte ve %60’a ulaşan 2. dönem nimflere (genç nimf) karşı ilaçlama yapılmaktadır. Nimf yoğunluğunun 10 ve üzerinde olması durumunda ilaçlama gerekmektedir.

Süne ne zaman yumurtlar?

Ovalara göç eden süneler, beslenmeye ve bir süre sonra, çiftleşmeye başlar. 12 ya da 14 adetten oluşan yumurta paketlerini genellikle bitkinin yapraklarının alt yüzeyine, bazen de sap veya başaklara bırakırlar. Bir dişi bir yıllık ömrü süresinde yaklaşık 80 yumurta bırakır.

Buğdaya kımıl ilacı ne zaman atılır?

Nimf ve yeni nesil erginler için; en geç 5. dönem nimf görüldüğünde eşik olarak verilen yoğunlukta kımıl bulunan alanlarda vakit geçirilmeden ilaçlama yapılmalıdır.

Ilaçlamadan sonra larvalar evden nasıl biter?

Cevap: Kokusuz İlaçlama yapılırken veya ilaçlama bittikten sonra evden veya işyerinden ayrılmanız gerekmez. Yalnızca kokulu ilaçlama yapılırsa ilaçlanan yeri 2 -3 saat kadar evden çıkıp kapalı tutmanız gerekiyor. Daha sonra gelip pencereleri açıp 1-2 saat havalandırmanız gerekir.

Evde karafatma var ne yapmalıyım?

Karafatmalar rutubetli ve kirli ortamlarda barınırlar, böylece onlara yaşam alanı bırakmamış olursunuz. Evin duvarlarında, mobilyalarda ve kapılarda bulunan yarık ve delikleri kapatın, gider borusu etrafına böcek kovucu aparatlar yerleştirin. Evin rutubet seviyesini kontrol altında tutun.

Böcekleri evden uzak tutmak için ne yapmalı?

Böcekleri evden uzak tutma yöntemleri arasında en etkili olanlar, bitkisel çözümler.

  1. Limon kabukları Örümceklerle başınız dertteyse, 8 bacaklı dostlarımızın limondan hiç hoşlanmadığını bilmenizde fayda var. …
  2. 2. Sirke. …
  3. 3. Mısır unu. …
  4. Salatalık. …
  5. 5. Nane. …
  6. Bulaşık deterjanı ve şeker. …
  7. 7. Tozsuz ortam.

15 Haz 2015

En etkili hamamböceği ilacı hangisi?

Akakçe’de alışverişçilerin en çok satın aldığı 5 farklı Hamam Böceği İlacı: Bayer Maxforce Platin 20 gr Hamam Böceği Jeli. Hıt Anti Otomatik Şırıngalı 20 gr Hamam Böceği jeli. Raid Hamam Böceği Yemi 6’lı, Her Tablet Ile 3 Ay Koruma X2.