Sundurmanın diğer adı ne?

Sundurma ne işe yarar?

Herhangi bir kapı veya kapı görevi gören geçidin girişini, arkasını duvara vererek yapılan, güneş, yağmur, kar gibi etmenlerden koruyan küçük çatı demektir. Sundurma, kapının girişini veya küçük bir çatı gibi yağmurdan, güneş ışığından vb. Herhangi bir geçişi koruyacaktır.

Sundurma nedir Sofa?

Üstü kapalı balkon ya da evlerin önündeki taşlık. Sofa, küçük salon, hayat ya da koridor.

Kapalı sundurma nedir?

Üstü kapalı balkon, evlerin önündeki taşlık.

Eski yapıların üst katında bulunan balkona ne ad verilir?

Cumba, yapıların üst katlarında yer alan, bina ana duvarından sokağa doğru çıkıntı yapmış balkona verilen addır.

Sundurma çatı ruhsata tabi midir?

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde, pergola ve benzerlerinin ruhsata tabi olmadığı düzenlenmiş ve yargı kararlarında da yönetmelikteki tanımına uygun inşa edilen sundurma ve pergola benzeri imalatların ruhsat gerektirmediği kabul edilmiştir.

Bulmacada sundurma ne demek?

Sundurma sözcüğü bulmacalarda da sorulan bir sorudur. Sundurma sözcüğüne verilecek doğru cevap, 5 harfli olan revak kelimesidir.

Sofa evin neresi?

– Evlerde oda kapılarının açıldığı genişçe yer, hol, – Evlerin önünde yer alan geniş balkon, – Cami girişlerinde kapının her iki yanında bulunan kısım, Bu şekilde alana bağlı olarak farklı yerler için sofa kelimesi kullanılabilmektedir.

Uyku sundurması ne demek?

Bir uyku sundurma bir olan güverte veya balkon , bazen ekranlı veya başka perdeli pencereler ile kapalı, ve sıcak aylarda uyku için döşenmiş.

Sundurma yapı nedir?

Sundurma, bir kapı ya da herhangi bir geçidin girişini küçük bir çatı gibi yağmur, güneş vb. etmenlerden koruyan ve arkası duvara verilen yapı. Sundurmaların daha büyük boyutlarda, bütün ön cepheyi kaplayan türlerine veranda denir.

Teras balkonlu ne demek?

Bir teras her zaman tamamen açık bir alandır. Binanın tepesinde yer alır ve geniştir, ancak daha alt katlarda da bulunabilir. Balkonlar çok daha küçüktür ve teraslar ayrı girişlere sahipken her zaman bir odaya bağlanırlar. Balkonlar açık veya kapalı olabilir.

Sundurma imar barışına girer mi?

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde, pergola ve benzerlerinin ruhsata tabi olmadığı düzenlenmiş ve yargı kararlarında da yönetmelikteki tanımına uygun inşa edilen sundurma ve pergola benzeri imalatların ruhsat gerektirmediği kabul edilmiştir.

Hangi yapılar ruhsata tabi değildir?

Ruhsat alınmasını gerektirmeyen durumlar şunlardır.

  • Yapı Kavramına Dahil Olmayan İnşaatlar.
  • Kamu Kuruluşlarınca Yaptırılacak Enerji, Ulaşım ve Benzeri Tesisler.
  • Erişme Kontrolü Uygulanan Karayolu Sınırları İçinde Kurulacak Tesisler.
  • Belediye ve Mücavir Alan Sınırı Dışında Bulunan Köy Yerleşik Alanlarındaki Yapılar.

Sundurma yapmak ne demek?

Sundurma, bir kapı ya da herhangi bir geçidin girişini küçük bir çatı gibi yağmur, güneş vb. etmenlerden koruyan ve arkası duvara verilen yapı. … Bu yapılar Hint mimarisinde önemli bir yer tutar.

Bulmacada gürültü patırtı ne demek?

Arapçadan dilimize geçmiş olan arbede kelimesi hem gürültü hem de kavga anlamına gelir. Orijinal hali ”şema’ta” şeklinde yazılan bu sözcük de gürültü patırtı ikilemesiyle eş anlamlıdır.

Mimaride sofa ne demek?

Sofa, odalar arası sirkülasyonun sağlandığı ortak alandır. Bulunduğu yöreye göre; hayat, sergâh, seyvan, aralık, serge, hanay, divanhane gibi adlar da alır. Oda geçişlerinde kullanılmayan yan kısımlar, hafifçe yükseltilerek sedir, seki olarak adlandırılan oturma elemanlarına ayrılmıştır.