YTB neyin kısaltması?

YTB anlami nedir?

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Prof.

YTB ne iş yapar?

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, yurt dışında yaşayan Türkler, soydaş ve akraba toplulukları ile Türkiye’de öğrenim gören uluslararası burslu öğrencilere yönelik çalışmaları koordine etme, bu alanlarda verilen hizmetleri ve yapılan faaliyetleri geliştirme görevinini yerine getiren kuruluştur.

YTB öğrenci nedir?

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye’de üniversite öğrenimi gören başarılı uluslararası öğrencilere burs verecek. … Programdan yararlanmak isteyenlerin yabancı bir ülke vatandaşı olması, eğer çifte vatandaşlığı varsa da bunlardan birinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olmaması gerekiyor.

YTP bursu ne kadar?

En az 3, en fazla 12 ay süreli olarak verilecek Araştırma Bursları’na Türkiye Bursları’nın internet sayfasından yıl boyunca başvuru yapılabiliyor. Araştırma Burs Programı’ndan yararlanmaya hak kazanan bursiyerlere aylık 3 bin TL burs veriliyor.

YTB nin kuruluş amacı nedir?

Yurtdışı vatandaşlarımızın anavatana aidiyetlerinin korunması, Yurtdışı vatandaşlarımızın yaşadığı ülkelerde anadil, kültür ve kimliklerinin muhafaza edilmesi, Yurtdışı vatandaşlarımızın ikamet ettikleri ülkelerde toplumsal statüsünün güçlendirilmesi.

YTB ne zaman kuruldu?

6 Nisan 2010Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı / Kuruluş tarihi

Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Toplulukları hangi ülkelerdir?

Türk Cumhuriyetleri: Azerbaycan, Özbekis- tan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkmenistan. Balkan veAsya Ülkeleri: Bulgaristan, Make- donya, Bosna-Hersek, Romanya, Irak, İran, Lübnan, Suriye, Afganistan vd. ülkelerdeki Türk Toplulukları . Rusya: Rusya Federasyonu’nda yer alan 60’ın üzerindeki topluluk.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı kimdir?

Abdullah Eren, 27 Ekim 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı görevine atanmıştır. Sivil toplum faaliyetleriyle yakından ilgilenen Eren, Balkanlarla ilgili çalışmalar yürüten birçok sivil toplum örgütünde aktif görevler üstlenmiştir.

Yurt dışındaki Türklere ne denir?

Avrupa’daki Türkler, Avrupalı Türkler ya da Avrupa Türkleri, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları.

Abdulhadi turus kimdir?

1982 yılında Stuttgart’ta doğan Abdulhadi TURUS ilk ve ortaöğrenimini memleketi Elazığ’da tamamlamıştır. Lisansını Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde yapan Turus, Yüksek Lisans eğitimine halen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler fakültesinde devam etmektedir.

Yurtdışında yaşayan turklere ne denir?

Avrupa’daki Türkler, Avrupalı Türkler ya da Avrupa Türkleri, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları.

Yurt dışı nereler?

  • 1) LONDRA. Londra, bilindiği üzere İngiltere’nin başkentidir. …
  • 2) PARİS. Fransa’nın başkenti olan Paris’i de gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. …
  • 3) MALDİVLER. Maldivler 1190 irili ufaklı adacıktan oluşmaktadır. …
  • 4) BARCELONA. …
  • 5) EDINBURGH. …
  • 6) AMSTERDAM. …
  • 7) VENEDİK. …
  • 8) BERLİN.

YTB bursu kimlere verilir?

Uygun Gruplar:

  • Tüm ülkelerin vatandaşları
  • Mezunlar veya mevcut eğitim öğretim yılının sonunda mezun olacak olanlar (2021 Ağustos ayından önce)
  • Araştırmacılar ve akademisyenler.

YTB başarı bursu nedir?

Başarı Burs Programı (1 yıllık) Başarı Programı, halihazırda Türk üniversitelerinde kendi imkanları ile öğrenim gören ve olağanüstü akademik performans göstermiş öğrenciler için özel olarak tasarlanmış bir programdır. Başarı Bursu Programı, sadece aylık cep harçlığını kapsamaktadır.

YTB bursu hangi durumlarda kesilir?

Burs ödemelerinin başlatılabilmesi için ise burslandırılan öğrencinin yerleştirildiği programa kayıt yaptırması gerekir. Öğrenci belirlenen süre içerisinde yerleştirildiği programa kayıt yaptırmaz ise bursluluğu kendiliğinden sona erer.