Yerebatan Sarnıcı ne zaman açılır?

Yerebatan Sarnıcı niye kapalı?

Sarnıç, uzunluğu 140 metre, genişliği 70 metre olan dikdörtgen biçiminde bir alanı kaplayan, dev bir yapıdır. Toplam 9.800 m2 alanı kaplayan bu sarnıç, yaklaşık 100.000 ton su depolama kapasitesine sahiptir. Yerebatan Sarnıcı, devam eden restorasyon çalışmaları sebebiyle bir süre daha ziyarete kapalı olacaktır.

Yerebatan ne zaman açılacak?

Yerebatan Sarnıcı haftanın her günü 09.00 – 18.30 saatleri arasında ziyarete açık.

Yerebatan Sarnıcı ne zaman kapalı?

Müzemiz haftanın yedi günü ziyarete açıktır. İstisnai olarak dini bayramların birinci günü ise saat 13.00’de açılmaktadır.

Yerebatan Sarnıcı kaç TL 2021?

Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti yetişkinler için 15 TL, öğrenciler ve öğretmenler için 5 TL, yabancı turistler için 30 TL‘dir. Sarnıç Kültür Bakanlığı’na bağlı olmadığı için müze kart geçmiyor.

Yerebatan Sarnıcı tadilat bitti mi?

Hera Restorasyon tarafından gerçekleştirilen restorasyon, 450 gün sürecek ve 11 Mart 2018 tarihinde sona erecek. Yerebatan Sarnıcı, restorasyon süresince de ziyarete açık kalacak.

Yerebatan Sarnıcı fotoğraf çekmek yasak mı?

Bir heyecan, Yerebatan Sarnıcı‘nın kapısındaki sıraya karıştık. Merdivenlerden aşağı inerken “fotoğraf çekmek yasaktır” işaretini gördüm. Sordum öğrendim, yapıya zarar verdiği için değil, merdivende kuyruk olmasın diye yasaklanmış; yoksa içeride fotoğraf çekimi serbest.

Yerebatan Sarnıcı hangi saatler açık?

Yerebatan Sarnıcı Ziyaret Saatleri Yerebatan Sarnıcı, haftanın her günü ziyarete açık. Saat 09.00- 17.30 arasında her gün gidebilirsiniz. Tek istisna dini bayramların birinci günlerinde oluyor ve sarnıç ilk gün saat 13.00’da açılıyor.

Yerebatan Sarnıcı giriş ücretli mi?

Yerebatan Sarnıcı Giriş Ücreti Ne Kadar TC vatandaşları için tam ücret 15 TL, yabancı uyruklu ziyaretçilerden ise 30 TL talep ediliyor.

Yerebatan Sarnıcı kimden kalma?

Bizans İmparatoru I. Justinianus (527-565) tarafından yaptırılan bu büyük yeraltı sarnıcı, suyun içinden yükselen ve sayısız gibi görülen mermer sütunlar sebebiyle halk arasında “Yerebatan Sarayı” olarak isimlendirilmiştir.

Yerebatan Sarnıcı tadilat ne zaman bitecek?

Hera Restorasyon tarafından gerçekleştirilen restorasyon, 450 gün sürecek ve 11 Mart 2018 tarihinde sona erecek. Yerebatan Sarnıcı, restorasyon süresince de ziyarete açık kalacak.

Şerefiye Sarnıcı hangi günler açık?

Şerefiye Sarnıcı Ziyaret Saatleri Haftanın her günü ziyarete açık olan sarnıcı 09:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Sadece cumartesi günlerine özel müze 09:00-15:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Metroda fotoğraf çekmek yasak mı?

Metro. Evet her gün bindiğimiz, gördüğümüz, dokunduğumuz şeyin fotoğrafını çekmek yasak. -Camiler. Camilerde de fotoğraf çekmek yasak.

Tarihi yerlerde fotoğraf çekimi neden yasak?

müzelerde ve sergilerde flaş kullanarak fotoğraf çekilmesi yasaktır. müzeler genelde bunun sebebini kamera flaşının resimlerdeki pigmentlerin zarar görebileceği endişesi olduğunu dile getirir. bazı pigmentler gerçekten de ışığa duyarlıdır. ışık bu pigmentleri parçalayan kimyasal reaksiyonları hızlandırır.

Yerebatan Sarnıcı Müze Kart geçiyor mu?

Öğrenciler için bilet fiyatı 5 TL’dir. Yabancı ziyaretçiler için ise 20 Türk Lirası tahsil edilir. Yerebatan girişinde Müze Kart geçerli değildir. Yerebatan Sarnıcı‘na Müzekart ile girilmemesinin sebebi İBB’ye bağlı olmasıdır.

Yerebatan Sarnıcı kim işletiyor?

Hâlihazırda İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından işletilen Yerebatan Sarnıcı, müze olmanın yanı sıra, ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği etmektedir.