Yerebatan Sarnıcı nerede bulunuyor?
Yerebatan Sarnıcı istanbul’un hangi ilçesindedir?
Yerebatan Sarnıcı, İstanbul‘un Sultanahmet ilçesinde yer alır. Bu yüzden konumu çok merkezi ve ulaşımı kolaydır. İETT’de bulunan farklı hatlar ile Yerebatan Sarnıcı‘na ulaşabilirsiniz.
Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti ne kadar?
Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti yetişkinler için 15 TL, öğrenciler ve öğretmenler için 5 TL, yabancı turistler için 30 TL‘dir. Sarnıç Kültür Bakanlığı’na bağlı olmadığı için müze kart geçmiyor.
Yerebatan Sarnıcı hangi şehirde?
Yerebatan Sarnıcı (Bizans Yunancası: βασιλική κινστέρνή; Latince: Basilica Cisterna) İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan, şehrin en büyük kapalı sarnıcı.
Yerebatan Sarnıcı kime bağlı?
Hâlihazırda İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür A.Ş. tarafından işletilen Yerebatan Sarnıcı, müze olmanın yanı sıra, ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği etmektedir.
Yerebatan Sarnıcı niye kapalı?
Sarnıç, uzunluğu 140 metre, genişliği 70 metre olan dikdörtgen biçiminde bir alanı kaplayan, dev bir yapıdır. Toplam 9.800 m2 alanı kaplayan bu sarnıç, yaklaşık 100.000 ton su depolama kapasitesine sahiptir. Yerebatan Sarnıcı, devam eden restorasyon çalışmaları sebebiyle bir süre daha ziyarete kapalı olacaktır.
Istanbul minyatür park nerede?
Miniatürk Beyoğlu Belediyesine bağlı Sütlüce semtindedir. Müzeye metrobüs ile Halıcıoğlu durağında indikten sonra 41 ST belediye otobüsü yada dolmuşla ulaşılabilir. Eminönü’nden kalkan 47, 47E,47Ç ve 47N hatları da Miniatürk’e ulaşım için diğer bir yöntemdir.
Yerebatan Sarnıcında Müze Kart geçer mi?
Yabancı ziyaretçiler için ise 20 Türk Lirası tahsil edilir. Yerebatan girişinde Müze Kart geçerli değildir. Yerebatan Sarnıcı‘na Müzekart ile girilmemesinin sebebi İBB’ye bağlı olmasıdır.
Yerebatan Sarnıcı neden para atarlar?
Bizans zamanı su ihtiyacını karşılamak için yapılmış. Bir sürü balık var içinde, o ambiyansta balıklar çok büyüleyiciydi. İçinde binlerce bozuk para olan havuza bir dilek tutup, bozuk para atıyorsunuz. Zamanın su sarnıcı şimdilerin dilek havuzu olmuş.
Binbirdirek sarnıcı kime ait?
4. yüzyılda Bizans İmparatoru I. Konstantin devrinde, Roma kökenli senatör Philoksenos tarafından yaptırılmıştır. 224 adet orijinal sütundan 212 adedi günümüze gelmiştir.
Yerebatan Sarnıcı Medusa başı neden ters?
Bu üc kız kardeşten yalnızca Yılan Başlı Medusa olumludur. Ve kendisine bakanları taşa çevirme gücüne sahiptir. 0 dönemde büyük yapıları ve özel yerleri kötülüklerden korumak amacıyla Gorgona kafalarının resim ve heykellerinin konulduğu, Medusanın da bu düşünceyle buraya konulduğu sanılmaktadır.
Yerebatan Sarnıcı ne zamandır kapalı?
Yerebatan Sarnıcı haftanın her günü 09.00 – 18.30 saatleri arasında ziyarete açık. Resmi tatil günleri ile dini bayramların birinci günleri kapalı.
Yerebatan Sarnıcı tadilat bitti mi?
Hera Restorasyon tarafından gerçekleştirilen restorasyon, 450 gün sürecek ve 11 Mart 2018 tarihinde sona erecek. Yerebatan Sarnıcı, restorasyon süresince de ziyarete açık kalacak.
Istanbul minyatür park hangi semtte?
İstanbul içinde kısa bir sürede Türkiye’nin önemli tarihi ve kültürel mekanlarında tur atmak isteyenler ve özellikle çocuklu aileler için çok ideal bir mekan. Haliç kıyılarında, Sütlüce semtinde bulunuyor. Aynı zamanda 60.000 metrekarelik alanı ile dünyanın en geniş alanına kurulmuş bir minyatür park özelliğine sahip.
Miniatürk ücreti ne kadar?
Minitürk Giriş Ücretleri Tam bilet ücreti: 7,5 TL. İndirimli: Öğrenci, Öğretmen, Polis ve Askeri Personel giriş bilet ücreti: 3 TL. Yabancı (turist) ziyaretçi giriş bilet ücreti : 15 TL.
Binbirdirek sarnıcı ücretli mi?
Sarnıç içerisine giriş ücreti 10 TL olarak belirlenmiş. İçerisi Yerebatan Sarnıcına göre biraz karanlık.