Viyol nedir nasıl kullanılır?

Viyol nerede kullanılır?

Viyol, bitki tohumlarını fide haline getirmek için kullanılan yetiştirme ortamlarıdır. Plastik üretiminin artmasıyla fide üretiminde viyoller kullanılmaya başlamıştır. Günümüzde özellikle örtü altı yetiştiricilikte sıkça kullanılan viyoller, ihtiyaca uygun olarak çeşitlenmiştir.

Viyol ne işe yarar?

Viyol, halk arasında yumurta kolisi olarak bilinir. Yumurtaların paketlendiği ve güvenle taşınabildiği, özel maddelerden üretilen kâğıt olarak da tanımlanabilir. Yumurtaların boyutlarına ve sayılarına göre üretilen bu kutular, çok sayıda avantaj sağlar.

Viyol fiyatları ne kadar?

  • 2 adet 128 Göz Fide Viyolü 2 Adet Fide Tepsisi Fide Viyol Altlığı (4) …
  • 10 Adet Fide Viyol 104 Göz Fide Viyolü Fide Viyolleri Fidelik. (1) …
  • 5 adet 128 Göz Fide Viyolü 5 Adet Fide Tepsisi Fide Viyol Altlığı 109,80 TL 89,80 TL. …
  • 2 adet 72 Göz Fide Viyolü 2 Adet Fide Tepsisi Fide Viyol Altlığı 68,80 TL 48,80 TL.

Viyol ne demek?

Viyöl kuluçka makinelerinde yumurtaların otomatik veya yarı otomatik salınımı sağlayan aparatlara denir.

Viyol ne kadar torf alır?

Tohum Çimlendirme için kullanılabilir Viyol. 104 hücre için 10 litre fide torfu yeterlidir.

Viyole ekim ne demek?

Viyole Tohum Ekimi Viyol gözlerine, kalem yada çivi gibi sivri bir cisimle 0,5 – 1 cm derinliğinde delikler açılır ve bu deliklere tohumlar yerleştirilerek üzerileri kapatılır ve su verilir. Sonrasında viyoller sprey yardımıyla sulanarak tohumun çimlenmesi sağlanır.

Kuluçka makinası viyolü kaç saatte bir döner?

Soru: Otomatik çevirme mi veya elle mi çevirme? Cevap: 220 volt ile çalışan viyol her 2 saatte sağ ve 2 saatte sola otomatik döner.

Viyol kap nedir?

Satış sırasında yumurtayı korumayı amaçlayan, atık malzemeden yapılmış özel kap.

Viyole Ekim nasıl yapılır?

Viyole Tohum Ekimi Viyol gözlerine, kalem yada çivi gibi sivri bir cisimle 0,5 – 1 cm derinliğinde delikler açılır ve bu deliklere tohumlar yerleştirilerek üzerileri kapatılır ve su verilir. Sonrasında viyoller sprey yardımıyla sulanarak tohumun çimlenmesi sağlanır.

Yumurta viyolü kaç saatte bir döner?

Cevap: Yumurtalarının döllü ve günü geçmediyse çok yüksek çıkım alırsınız. Soru: Otomatik çevirme mi veya elle mi çevirme? Cevap: 220 volt ile çalışan viyol her 2 saatte sağ ve 2 saatte sola otomatik döner.

200 lt perlit kaç kg?

200 LT Tarım Perliti 1-4 mm. topraksiz, saksı, Torf ve Toprak için Perlit 11-12 KG.

Torf ve toprak karışımı nedir?

Torf çiçek toprağı, tamamen organik maddelerden hazırlanan bir toprak türüdür. Bu toprakta yapay olan hiçbir madde yer almaz. Genellikle nemli ve ılıman bölgelerin bitkileri için tercih edilmektedir.

Viyole tohum ne zaman ekilir?

Günümüz modern koşullarında bir çok tohum, fideliklerde tohum ekme makineleri ile viyollere ekilerek çimlenmesi sağlanır. Ülkemiz topraklarında açık alanda yapılacak tohum ekimleri, iç kesimlerde Mart, Nisan; sahil kesimlerinden ise Ocak, Şubat aylarında başlar. Her tohum viyole ekilmez.

Marul tohumu Viyollere nasıl ekilir?

Marul Tohumlarını kab içerisinde veya viyollarde çimlendireceksiniz kabın veya viyolin üst seviyesine 1 cm kala ince elenmiş toprak ve torf karışımından oluşan toprakla doldurunuz ve fısfıs yardımıyla nemlendiriniz.Daha sonra marul tohumlarını yerleştiriniz ve geriye kalan kısmı aynı toprakla doldurunuz.Doldurma işlemi …

Kuluçkada yumurta ne kadar sürede çevrilir?

Yumurtalar çıkım bölümüne toplam kuluçka süresinin bitmesine 3 gün kala aktarılır. Örnek olarak tavuk yumurtasının kuluçka süresi 21 gündür. 18 gün gelişim bölümünde tutulan yumurtalar son 3 gün için çıkım bölümüne aktarılırlar.