Sırık ne demek argo?

Sırık ne işe yarar?

(spor) Sırıkla atlamada kullanılan, kamış, kauçuk, metal vb.den yapılmış uzun, esnek çubuk.

Sırık erkek ne demek?

Sırık kelimesi uzun değnek ya da çubuklar için kullanılan bir sözcük olarak öne çıkar. Bu doğrultuda sırık gibi kelime grubu ise uzun boylu insanlar adına değerlendirilir.

G.I kelimesi hangi yöreye ait?

:anadolu’daki bazı şehirlerde “kız” anlamına gelen kelimedir.

Argoda paket ne demek?

paket olmak” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. argoda yakalanmak, enselenmek anlamına gelir.

Tırrek Kürtçe ne demek?

son günlerde kullanılan ve baya yaygınlaşmış bir kelime olan tırrek, sözcük olarak salak, odun kafalı gibi anlamlar içerir. doğuda kürtler çok kullanır, özelikle diyarbakır da ezelden beri kullanılan bir kelimedir. bir kahvehanenin önünden geçerken bile bu kelimeyi duyabilirsiniz. korkmak anlamında kullanılır.

Söngü anlamı nedir?

Süngü ifadesi ile ilgili olarak Türk Dil Kurumu sözlüğünde şu açıklamalara yer vermektedir: – Askerlikte kullanılmakta olan bir malzeme olup, tüfek namlusunun ucuna takılarak kullanılan küçük kılıç biçiminde bulunan delici bir silah. – Mezar başına nişan olarak dikilmekte olan sırık.

Pısırık anlamı nedir?

Pimpirik; gereksiz titiz, çok yaşlı, kuşkucu ve harap anlamlarında kullanılmaktadır. Özellikle temizlik konusunda titiz hanımlar için daha sık kullanılan bir sözcüktür. Kelimenin pinpirik şeklinde telaffuzu yanlış olup, n harfi yerine m harfi kullanılmalıdır.

Bibi hangi yöreye ait?

Bîbî kelimesi Anadolu Türkçesi’nde “kadın, zevce, hala, büyükanne” mânalarına geldiği gibi günümüzde de Anadolu’nun birçok yerinde “hala, teyze, nine”, hatta “hindi” anlamlarında kullanılmaktadır. İran’da Künbed-i Kābûs’un 16 mil batısında, Kurgan yolu ve nehri üzerindeki şehrin adı Bîbî-Şirvan’dır.

Buba hangi yöre?

ayrıca haberlere “bir yıl sonra kavustugu sahibini tanıdı” seklinde cıkan ayının adı. vosvos’un yugoslavyada bilinen ismidir. altıncı nesil yazar.

Paket etmek ne demek?

yakalamak, tutuklamak, dövmek, vurmak, öldürmek gibi çeşitli anlamları vardır argoda. birinin işini bozmak, işlevselliğini yok etmek. izmitçede dövmek ama iyi dövmek.

Telefonda paket ne demek?

Aylık paket nedir? Satın alımdan sonraki fatura dönemi ya da 30 gün sonuna kadar geçerli olan arama, SMS ya da internet paketleridir. Satın almak istediğiniz paketin esaslarını/kullanım koşullarını kontrol ederek, paketinizin geçerlilik süresini öğrenebilirsiniz.

Tırrek küfür mu?

Tırrek kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüklerinde belirli bir anlamı bulunmuyor. Halk arasında yayılan bir kelimenin korkak anlamına geldiği söylentisi bulunuyor.

Tırrık ne demek?

argo olarak; serseri gezip, boş konuşan kimseye verilen sıfat… kürt sözcüğünün kart ve kurt seslerinin ünlenmesinden (seslenmesinden) geldiğini iddia edenlere karşı zamanında bir güzel birader tarafından söylenmiş cümlenin öznesidir: “he türkler de tirrik tirrik diye sıçiyimişler, ondan tirk demişler.”

Sungu ne demek TDK?

– Askerlikte kullanılmakta olan bir malzeme olup, tüfek namlusunun ucuna takılarak kullanılan küçük kılıç biçiminde bulunan delici bir silah. – Mezar başına nişan olarak dikilmekte olan sırık.

Gürzün anlamı nedir?

Gürz kelimesinin Türk dil kurumuna göre anlamı, silah olarak kullanılan ağır topuz olarak bilinmektedir.