Tema sahibi kimdir?

TEMA Vakfı Başkanı kim?

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı A. Doğan Arıkan’ın, Mütevelliler Heyeti Başkanı olması nedeniyle yapılan seçimde, Deniz Ataç TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı seçilerek, vakfın ilk kadın başkanı oldu. Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy da TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı seçildi.

TEMA Vakfı Toprak Dede Kimdir?

Türkiye’nin “Toprak Dede“si, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, ölümünün birinci yılında yad ediliyor.

TEMA Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca Kimdir?

Hayrettin Karaca (4 Nisan 1922, Bandırma – 20 Ocak 2020, İstanbul), Türk sanayici ve çevre aktivisti. Babası Hocazade Halil Efendi, annesi Zehra Hanım olup her ikisi de Kırım muhaciri idi.

Temayı kim yönetiyor?

Hayrettin Karaca da ailesinin triko-örme işinin başına geçip onu ülkenin en başarılı sanayi kuruluşlarından biri haline getirdi. Doğa ve yeşil sevgisiyle bilinen Hayrettin Karaca Türkiye’nin ilk özel arboretumunu kurdu. Yurtiçi ve yurtdışında gezdiği her yerden tohumlar topladı, botanik bahçelerini gezdi.

TEMA Başkanı Deniz Ataç Kaç Yaşında?

Deniz Ataç 1958’de Eskişehir’de doğdu.

Toprak Dede ne zaman öldü?

HAYRETTİN KARACA NE ZAMAN ÖLDÜ? “Toprak Dede” adıyla bilinen TEMA Vakfı kurucu Onursal başkanı Hayrettin Karaca 20 Ocak 2020 tarihinde İstanbul’da 97 yaşında ölmüştür. Cenazesi 22 Ocak 2020’de Fatih Camii’nden alınarak Edirnekapı Şehitliği’ne defnedilmiştir.

Hayrettin Karaca hangi şirketin sahibi?

“Toprak Dede” adıyla bilinen TEMA Vakfı kurucu Onursal başkanı Hayrettin Karaca 20 Ocak 2020 tarihinde İstanbul’da 97 yaşında ölmüştür.

Hayrettin Karaca eşi kimdir?

Sevim Karacae. 1949–2001
Türkan Karacae. 1941–1946
Hayrettin Karaca/Eşi

Tema devlete bağlı mı?

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı ya da kısaca TEMA, 11 Eylül 1992 tarihinde İstanbul’da kurulmuş olan çevreci bir vakıftır.

TEMA Vakfı resmi bir kurum mudur?

TEMA Vakfı 326,000 gönüllüsü ile birlikte çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak, vakıf senedinde tanımlanan ve geçen onbeş yıl içinde giderek ağırlaşan ve çeşitlenen görev ve sorumluluklarla faaliyet göstermekte.

Deniz Ataç nereli?

1958 yılında Eskişehir’de doğal Deniz Ataç, ilkokul, ortaokul ve liste öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazandı. 1980 yılında bu bölümden mezun oldu.

Deniz Ataç kimdir nerelidir?

Aslen Eskişehirli olan Ataç, ilk, orta ve lise eğitimini doğduğu şehirde tamamladı. TEMA Vakfı Başkanı Ataç, 1980 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde tezsiz yüksek lisans ve doktora çalışmaları yaptı.

Toprak Dede Hayrettin Karaca ne zaman öldü?

Toprak Dede” adıyla bilinen TEMA Vakfı kurucu Onursal başkanı Hayrettin Karaca geçtiğimiz yıl 20 Ocak tarihinde 97 yaşında sevenlerine veda etti.

Hayrettin Karaca ne zaman vefat etti?

20 Ocak 2020Hayrettin Karaca / Ölüm tarihi

TEMA Vakfının kurucusu kimdir?

Hayrettin Karaca
Nihat Gökyiğit
TEMA/Kurucuları