CISG sözleşmesi nedir?

Viyana Satım Konvansiyonu Nedir?

Viyana Satım Sözleşmesi[1] taşınır mal satışına ilişkin hükümleri içeren uluslararası bir antlaşmadır. Bu Sözleşme, Birleşmiş Milletler bünyesinde 11 Nisan 1980 yılında Viyana‘da kabul edilip, 1988 yılında yürürlüğe girmiştir[2]. Türkiye de bu sözleşmeye 01.08.2011 tarihinde resmen taraf olmuştur[3].

Ingiltere CISG ye taraf mı?

İngiltere CISG‘e taraf değildir.

Viyana Konvansiyonu CISG e göre belirli olmayan kişilere yapılan teklif kural olarak ne sayılır?

(2) Belirli olmayan kişilere yöneltilmiş teklif sadece icaba davet sayılır; meğerki, teklifte bulunan aksini açıkça belirtmiş olsun.

Imal edilecek ve üretilecek malların teminine ilişkin sözleşmelere ne ad verilir?

(1) İmal edilecek veya üretilecek malların teminine ilişkin sözleşmeler satım sözleşmesi sayılır; meğerki, bunları sipariş eden taraf imalat veya üretim için gerekli olan malzemenin esaslı bir bölümünün teminini taahhüt etmiş olsun.

CISG açılımı nedir?

Uluslararası Mal Satışları Hakkında Birleşmiş Milletler Anlaşması (“CISG”) ve Türkiye’ye Etkileri. Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Anlaşması, 11 Nisan 1980 tarihinde 62 ülke tarafından Viyana’da (Avusturya) imzalanmış ve 1 Ocak 1988 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Sözleşmenin ihlali nedir?

Sözleşmenin ihlali de tarafların sözleşme özgürlüğü sınırları içerisinde belirlemiş oldukları sözleşme şartlarından birine yahut birkaçına uymamalarına denmektedir. Diğer bir ifadeyle sözleşmenin ihlali taraflardan birinin sözleşmede var kurallardan birine yahut birden fazla maddesine aykırı davranmasına denmektedir.

Hangi satım sözleşmelerine Cisg hükümleri uygulanmaz?

CISG Uluslararası Satım Sözleşmeleri zincirlerinde, diğer bir deyişle, bir üretici malı dağıtıcıya sattığında ve o da son tüketiciye sattığında uygulanmaz.

Cisg Antlaşması hangi durumda uygulanmaz?

CISG Uluslararası Satım Sözleşmeleri zincirlerinde, diğer bir deyişle, bir üretici malı dağıtıcıya sattığında ve o da son tüketiciye sattığında uygulanmaz. CISG üretici ile son tüketici arasındaki ilişkiyi düzenlememektedir.

Viyana Sözleşmesine Türkiye taraf mı?

Sözleşme 12 Eylül 1984 tarihinde Türkiye‘de TBMM’de kabul edildikten ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra Resmi gazetede yayınlandı. … MADDE 1. — 18 Nisan 1961 tarihinde imzalanarak 24 Nisan 1964 tarihinde yürürlüğe giren «Diplomatik ilişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi»ne katılmamız uygun bulunmuştur.

Cisg açılımı nedir?

Uluslararası Mal Satışları Hakkında Birleşmiş Milletler Anlaşması (“CISG”) ve Türkiye’ye Etkileri. Milletlerarası Mal Satımına İlişkin Sözleşmeler Hakkında Birleşmiş Milletler Anlaşması, 11 Nisan 1980 tarihinde 62 ülke tarafından Viyana’da (Avusturya) imzalanmış ve 1 Ocak 1988 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Türkiye Viyana Sözleşmesine taraf mı?

Viyana‘da Avrupa devletleri ile Türkiye‘nin de aralarında bulunduğu çok sayıda devletin imzacı olduğu bir sözleşme olarak biliniyor. Sözleşme 12 Eylül 1984 tarihinde Türkiye‘de TBMM’de kabul edildikten ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra Resmi gazetede yayınlandı.

Cisg ne zaman uygulanır?

CISG Madde 1(a) “Bu anlaşma, işyerleri farklı devletlerde bulunan taraflar arasındaki mal satımı sözleşmelerine, bu devletlerin âkit devletlerden olması halinde uygulanır.” gereği, CISG, Viyana Anlaşması’nı imzalayıp taraf olan ülkelerin iç hukuku haline gelmiştir.

Sözleşmenin müspet ihlali nedir?

Kötü ifa ya da sözleşmenin müspet ihlali denince akla ilk gelen, satımda, kirada ve istisnada (eser sözleşmesinde) asli edimi nitelikçe amaca uygun (iyi) bir biçimde yeri- ne getirme konusundaki yan edim yükümüne aykırılıktır.

Cisg hükümleri hangi satış türlerine uygulanır?

Bu bağlamda CISG, hizmet satımına ilişkin sözleşmelere uygulanmayacaktır. Distribütörlük sözleşmesi, franchise sözleşmesi, koşulları varsa barter ve anahtar teslim sözleşmeler, taksitli satışlar ile eser sözleşmeleri de CISG Kapsamına girebilir.

Uluslararası mal satımına ilişkin bir sözleşmede bulunması gereken hükümler nelerdir?

III. ULUSLARARASI TİCARİ SÖZLEŞMELERDE BULUNMASI GEREKEN UNSURLAR

  1. SÖZLEŞMENİN YAPILIŞ TARİHİ …
  2. SÖZLEŞME KONUSU MALIN CİNSİ, NEV’İ VE KALİTESİ …
  3. 3. MALIN MİKTARI. …
  4. MALIN HANGİ BEDELLE SATILACAĞI. …
  5. ÖDEME ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI. …
  6. MALLARIN TESLİM ŞEKLİ – INCOTERMS. …
  7. 7. BEKLENMEDİK HAL VE MÜCBİR SEBEPLER. …
  8. 8. ANLAŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜM YOLLARI.