Tema nin açılımı nedir?

TEMA hangi çevre kuruluşuna aittir?

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı ya da kısaca TEMA, 11 Eylül 1992 tarihinde İstanbul’da kurulmuş olan çevreci bir vakıftır. Erozyon ile mücadele, ağaçlandırma ve doğal varlıkların korunması temel amaçlarındandır.

TEMA Vakfı kime ait?

Meyer, Hayrettin Karaca’dan “Şimdiye kadar hiç böylesine kişisel çıkar gütmeden, kendini insanlığın yararına çalışmaya adamış birine rastlamadım” diye bahsetmektedir. Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit, 11 Eylül 1992 yılında TEMA Vakfı‘nı birlikte kurdular.

TEMA Vakfı olmasaydı ne olurdu?

Eğer TEMA Vakfı olmasaydı o vakit bitki ve hayvanlar, mantar ve birçok canlı organizmanın yaşamını sürdürmesi mümkün olmazdı. Bu da mikro çeşitliliğin azalması ile beraber ekosistem döngüsüne önemli oranda zarar verirdi. Hatta suya erişim üzerinden temiz suya ulaşım imkanını dahi olumsuz yönde etkilerdi.

Temanin kurulus amaclari nelerdir?

TEMA Vakfı kuruluş amaçları; Tarım alanları, çayır ve meraları korumak, geliştirmek ve buraların amacı dışında kullanılmasını önlemek, Doğal varlıkların korunması ve bunların doğru şekilde yönetilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasına öncülük etmek ve destek vermektir.

TEMA Vakfı ne zaman kuruldu?

11 Eylül 1992TEMA / Kuruluş tarihi

TEMA Vakfı resmi bir kurum mudur?

TEMA Vakfı 326,000 gönüllüsü ile birlikte çalışan bir sivil toplum kuruluşu olarak, vakıf senedinde tanımlanan ve geçen onbeş yıl içinde giderek ağırlaşan ve çeşitlenen görev ve sorumluluklarla faaliyet göstermekte.

TEMA Vakfı Başkanı kim?

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı A. Doğan Arıkan’ın, Mütevelliler Heyeti Başkanı olması nedeniyle yapılan seçimde, Deniz Ataç TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı seçilerek, vakfın ilk kadın başkanı oldu. Prof. Dr. Nuran Zeren Gülersoy da TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı seçildi.

TEMA Vakfı insan yaşamını nasıl etkiler?

TEMA vakfı, ağaçlandırma yaparak insanlara ve hayvanların daha temiz hava solumasında önemli rol oynar. Ağaçlandırma yaparak çığ vb. doğal afetlerin tehlikesini azaltır. TEMA Vakfı, doğal varlıkların korunmasına da katkı sağlayan bir vakıftır. Bu da insanın hayatına olumlu katkı sağlar.

Temanın çalışmaları diğer canlı türlerinin yaşamlarını nasıl etkiler?

Cevap: Temanın çalışmaları olmasa veya azalsa birçok mikroorganizma, mantar, bitki ve hayvan türü yok olacaktır. Bu mikro çeşitliliğin azalması ekosistem döngüsüne zarar verecek ve biz insanların temiz suya ulaşmasına dahi olumsuz etki yapacaktır.

Temanin calismalari insan yasamini hangi alanlarda etkiler?

Erozyonla mücadele ederek bizleri ve toprağın aşınmasını mani olmaktadır. Bu da insan yaşamına olumlu etki sağlar. TEMA vakfı, ağaçlandırma yaparak insanlara ve hayvanların daha temiz hava solumasında önemli rol oynar. Ağaçlandırma yaparak çığ vb. doğal afetlerin tehlikesini azaltır.

Temanin çalişmalari diğer canli türlerinin Yaşamini nasil etkiler?

Cevap: Temanın çalışmaları olmasa veya azalsa birçok mikroorganizma, mantar, bitki ve hayvan türü yok olacaktır. Bu mikro çeşitliliğin azalması ekosistem döngüsüne zarar verecek ve biz insanların temiz suya ulaşmasına dahi olumsuz etki yapacaktır.

Tema ne zaman nerede kuruldu?

11 Eylül 1992TEMA / Kuruluş tarihi

Tema hangi çalışmaları gerçekleştirdi?

TEMA Vakfı, erozyonla mücadele etme, toprağımızı koruma ve sürdürülebilir yaşam amacıyla çalışmaktadır. Türkiye’nin doğasını koruma hedefiyle, ülke çapında eğitim, ağaçlandırma, kırsal kalkınma ve savunuculuk çalışmaları yürütmektedir.

TEMA Vakfı hangi alanda faaliyet gösterir?

Vakfın ana faaliyet alanları nelerdir? TEMA Vakfı’nın ana faaliyet alanı Toprak’tır. Vakıf, ülkemizin en değerli hazinelerinden birinin toprak olduğunun bilincindedir.

TEMA bağışları nereye gidiyor?

Evet, bu defa da TEMA‘ya bağışlar (Vakfın işlemesi için gerekli zorunlu giderler dışında) Tarım ve Orman Bakanlığına aktarılıyor.