iPhone 13 Siri nasıl açılır?

Siri için yan düğme nedir?

Siri‘yi sesinizle çağırmak istiyorsanız: “Hey Siri” için Dinle’yi açın. Bir düğme ile Siri‘yi çağırmak istiyorsanız: Siri için Yan Düğmeye Bas’ı (Face ID’li bir iPhone’da) veya Siri için Ana Sayfa’ya Bas’ı (Ana Sayfa düğmesi olan bir iPhone’da) açın.

Siri adımı nasıl söyler?

Siri‘ye sana bir takma ad ile hitap etmesini söyle.

  1. Ana Ekran tuşunu basılı tutarak Siri‘yi aç.
  2. “Artık beni Can Doğu olarak çağır” de. Siri yeni adını doğrular. Kişindeki “takma ad” girdisi değişir.

Siri ye ne dersek küfür eder?

Apple’ın sanal asistanı Siri, İngilizce Mother yani Anne kelimesini tanımla deyince küfürlü bir cevap veriyor. Reddit’teki bir kullanıcı, Apple kullanıcılarını kesinlikle şok edecek keşfini video ile paylaştı. Tek yapmanız gereken Siriye “Defie mother” yani “Anneyi tanımla” diye sormak.

Siri beni duymuyor neden?

Siri sizi ön kamera mikrofonundan duymaktadır. Eğer ön kamera mikrofonu arızalı ise siri sizi duyamaz. Mikrofonun arızalı olduğundan emin olmak için ön kamerayı kullanarak video kaydı yapabilirsiniz. Eğer kayıtta ses yok ise mikrofon arızalıdır.

Siri yi nasıl Etkinleştiririm?

Siri‘nin sesinizi tanımasına yardımcı olmak için “Hey Siri” özelliğini ayarlayın

  1. Ayarlar’a gidin.
  2. Siri ve Arama’ya dokunun.
  3. “Hey Siriyi Dinle özelliğini kapatıp yeniden açın.
  4. “Hey Siriyi Ayarla ekranı göründüğünde Sürdür’e dokunun.
  5. Ekranınızda gördüğünüz her komutu söyleyin.
  6. Bitti’ye dokunun.

30 Haz 2021

Siri ye ne sorulmaz?

Siri şakaları anlamaz ve kişisel verilerinizi sizin aleyhinize kullanabilir. Sesli asistanlara şaka yollu bile ‘Cesedi nereye gömeyim?’ ya da ‘Banka nasıl soyulur?’ gibi sorular sorulmamalı.

Siri bana nasıl seslenir?

Siri‘ye kim olduğunuzu söyleme Ayarlar > Siri ve Arama > Bilgilerim bölümüne gidin, sonra adınıza dokunun.

Siri ne dediğimi anlamıyor?

Siri‘nin sesinizi tanımasına yardımcı olmak için “Hey Siri” özelliğini ayarlayın. Ayarlar’a gidin. Siri ve Arama’ya dokunun. “Hey Siri“yi Dinle özelliğini kapatıp yeniden açın.

Siri küfür eder mi?

Bu soruya Siri cevap veriyor ve daha sonra “Diğer anlamı da duymak ister misin?” sorusunu soruyor. Bu soruya evet derseniz Siri, size argo bir tabir gösteriyor. Dijital asistanın bu sözcüklerin anlamını Oxford sözlüğünden aldığı söyleniyor.

Siriyi seslendiren kim?

Türkçe Siri’yi seslendiren Yelda Uğurlu, radyocu ve seslendirme uzmanıdır. iPhone’lara iOS 8.3 güncellemesi ile gelen Türkçe Siri kısa sürede Türklerin ilgi odağı oldu. Yelda Uğurlu, Türkiye’nin en çok evlenme teklifi alan kadını oldu.

iPhone Siri kim?

Apple’ın geçen hafta yaptığı iOS 8.3 güncellemesi ile iPhone‘lara Türkçe Siri geldi. Yüzbinlerce kişinin hayatına giren uygulama halen en çok konuşulan konulardan biri. Peki Siri‘ye hayat veren ses kime ait? Türkiye Gazetesi’nden Ömer Temür Siri‘yi ete kemiğe büründüren Yelda Uğurlu’ya ulaştı.

Siri tehlikeli midir?

Siri şakaları anlamaz ve kişisel verilerinizi sizin aleyhinize kullanabilir. Sesli asistanlara şaka yollu bile ‘Cesedi nereye gömeyim?’ ya da ‘Banka nasıl soyulur?’ gibi sorular sorulmamalı.

Insanlara neler sorulmaz?

Her Duyduğumuzda Çığlık Atmak İstediğimiz Kesinlikle İnsanlara Yerli Yersiz Sorulmaması Gereken Sorular

  • “Hala işsiz misin?” …
  • Ne kadar maaş alıyorsun? …
  • “Çocuk ne zaman?” …
  • “Evlilik ne zaman?” …
  • “Mezuniyet ne zaman?” …
  • “Hangi partiye oy verdin?” …
  • “Atanamadın mı daha?” …
  • “Kilo mu aldın sen?”

18 May 2020

Siri kim oynatıyor?

Türkiye’den en çok konuşulan kadın, Siri. Siri‘nin kim olduğu çok merak ediliyordu. Siri‘ye ses verenin kim olduğu ortaya çıktı. Radyocu ve ses uzmanı Yelda Uğurlu, Siri‘ye tam üç sene önce hayat vermiş.

Siri mi daha iyi Google Asistan mı?

Siri temel hizmetlerin kullanımında idealdir. Google Asistan ise gerçek bir asistan ve organizatör olarak çalışmaktadır. Siri çağrı kontrollerinde en avantajlı olarak gösterilir. Google Asistan ise trafik uyarılarında ve bildirim yönetiminde en iyi olarak tanımlanır.