Yer altı bitişik mi ayrı mı?
Yeraltında nasıl yazılır?
Yer altı kelimesi, TDK‘ye göre ayrı yazılan cümleler arasındadır. Yazımı karıştırılan ayrı sözcüklerin başında gelen yer altı kelimesi, doğru olarak ”yer altı” biçiminde yazılmalıdır.
Yer altı kaynakları nasıl yazılır TDK?
Türk Dil Kurumu‘na göre ”yer altı” ayrı yazılır.
Yerüstü nasıl yazılır?
“Yer üstü mü?” yoksa “Yerüstü mü?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Yerüstü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yer üstü şeklinde olmalıdır.
Alt yapı nasıl yazılır?
Toplumun ekonomik ve idari yapısını oluşturan temel yapılara altyapı denir. Altyapı Kelimesi TDK‘ya Göre Bitişik mi Yazılır Ayrı mı? Altyapı kelimesini ayrı mı yoksa bitişik mi yazıldığı birçok okur tarafından merak ediliyor. TDK‘ya göre bu kelimenin ayrı değil bitişik yazılması gerekir.
Birden bire nasıl yazılır?
Zamanla kalıplaşan bu birleşik kelime birleşik yazılmaktadır. Birdenbire kelimesi birçok kişi tarafından ayrı yazılmaktadır. Bu durumda yazım hatası kabul edilir. Çünkü TDK‘ya göre bu kelime birdenbire şeklinde yazılmalıdır.
Yer altı nasıl yazilir TDK?
9. Somut olarak yer belirten alt ve üst sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: deri altı, su altı, toprak altı, yer altı (yüzey); böbrek üstü bezi, tepe üstü (en yüksek nokta) vb.
Yeraltı bitişik mi yazılır ayrı mı?
Yer Altı Kelimesi TDK’ya Göre Bitişik mi Yazılır Ayrı mı? Yeraltı kelimesi birleşik isim değil tamlamadır. Bu nedenle ayrı yazılması gerekir.
Yerüstü ve yeraltı nasıl yazılır?
9. Somut olarak yer belirten alt ve üst sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: deri altı, su altı, toprak altı, yer altı (yüzey); böbrek üstü bezi, tepe üstü (en yüksek nokta) vb.
Baş başa nasıl yazılır?
İsim durum ekleri ve iyelik ekiyle yapılan ikilemeler de ayrı yazılır: baş başa, diz dize, el ele, göz göze, iç içe, omuz omuza, yan yana; baştan başa, daldan dala, elden ele, günden güne, içten içe, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), dişe diş, göze göz, teke tek; ardı ardına, boşu boşuna, günü gününe, peşi peşine …
Altı yapı nasıl yazılır?
Kısacası alt yapı şeklinde değil altyapı şeklinde yazılması gerekiyor. TDK‘ya Göre Alt Yapı Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? Altyapı kelimesi bitişik olarak yazılması gereken bir kelimedir. Doğru yazım şekli altyapı şeklindedir.
Alt nasıl yazılır TDK?
Alt, üst, ana, ön, art, arka, yan, karşı, iç, dış, orta, büyük, küçük, sağ, sol, peşin, bir, iki, tek, çok, çift sözlerinin başa getirilmesiyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: alt kurul, alt yazı; üst kat, üst küme; ana bilim dalı, ana dili; ön söz, ön yargı; art damak, art niyet; arka plan, arka …
Bire bir nasıl yazılır TDK?
Birebir kelimesinin Türk Dil Kurumu‘na göre doğru bir şekilde yazılışı “birebir” şeklinde olmalıdır. Kelimenin bire bir şeklinde yazılması ise yanlış olmaktadır. Birebir kelimesi bitişik yazılan bir kelime olarak bilinmektedir.
Bir birleriyle nasıl yazılır?
TDK sözlüklerine göre “birbiri” birleşik yazılıyor. Bazı örneklerde görülen “bir biri” gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu İmla kuralları sayfasında bitişik yazılan birleşik kelimeler başlığında da birbiri kelimesinin yazımına rastlanır.
Göz ardı kelimesi nasıl yazılır?
Göz Ardı TDK‘ya Göre Doğru Yazılışı TDK‘ya göre göz ardı ayrı yazılmalıdır. Bitişik yazılması bir yazım yanlışıdır.
Dalga kıran nasıl yazılır?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Dalga kıran şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Dalgakıran şeklinde olmalıdır.