TAPDK ne anlama geliyor?

TAPDK PT ne demek?

Tütün mamulü ve alkollü içki (sicil no uzantısı “P” olan) perakende satış belgesi sahipleri, mevcut belgelerini Tütün mamulü (sicil no uzantısı “PT” olan) perakende satış belgesi olarak değiştirmek için; mevcut belgeleri ve talep değişikliği dilekçeleri ile İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunacaklar,İl Müdürlüğümüzce yeni …

TAPDK kim veriyor?

İlk defa TAPDK satış belgesi almak isteyenler; aşağıdaki belirlenen evrakları tamamladıktan sonra başvuru formuna ulaşarak bilgilerini giriş yaparak kaydedecek ve çıktısını alarak evrağın kullanılacağı adresin bulunduğu ilçenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne başvurarak,başvuru işlemlerini …

TAPDK harcı ne kadar?

Buna göre, tütün mamulleri ve alkollü içkiler için toptan satış belge bedeli 12 bin 925 lira olacak. Perakende satış belgelerinin bedeli ise il merkezlerinde veya büyükşehir belediyesi sınırları içinde 665 lira, ilçe merkezlerinde 440 lira, diğer mahallerde 160 lira olarak uygulanacak.

TAPDK denetimini kim yapar?

Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı

TAPDK düzenleyen makam nedir?

Satış Belgesi İşlemleri TAPDK ile İçişleri Bakanlığı arasında düzenlenen 25/11/2013 tarihli protokol doğrultusunda 26/12/2013 tarihinden itibaren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri Sekreteryasında Mülki Amirliklerce yürütülmektedir.

TAPDK belgesi için neler gerekli?

– Başvuruya gelen kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi. Gerçek Kişi (Şahıs İşletmesi- Bakkal, Market Vs.) – Yukarıdakilere ek olarak ilgili resmi makamdan alınmış mesafe uygunluk belgesi veya olumlu görüş yazısı. -Yukarıdakilere ek olarak ilgili resmi makamdan alınmış mesafe uygunluk belgesi veya olumlu görüş yazısı.

TAPDK basvuru nasil yapilir?

ALKOLLÜ İÇKİ SATIŞ BELGESİ / ETİL ALKOL PERAKENDE SATIŞ BELGESİ

  1. İNTERNET ORTAMINDA TAPDK SİTESİNDEN YAPILAN ONLİNE BAŞVURU ÇIKTISI.
  2. BAŞVURAN KİŞİNİN T.C. KİMLİK NUMARASI YAZAN KİMLİK FOTOKOPİSİ
  3. İŞ YERİ AÇMA ÇALIŞTIRMA RUHSATI FOTOKOPİSİ (ASLINI İBRAZ ETMEK KOŞULU İLE)

Tapdk harcı ne kadar 2021?

2021 YILI İÇİN BELİRLENEN SATIŞ BELGESİ YENİ BAŞVURU ve SÜRE UZATIM İŞLEM BEDELLERİ

1- Toptan Satış Belgeleri 9.490 TL
a) İl merkezlerinde veya büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde 490 TL
b) İlçe merkezlerinde 325 TL
c) Diğer mahallerde 120 TL
3- Açık İçki Satış Belgeleri

Tapdk yenileme 2022 ücreti ne kadar?

Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satış belgelerinin 2022 yılı bedelleri belli oldu. Buna göre, tütün mamulleri ve alkollü içkiler için toptan satış belge bedeli yeni yılda 12 bin 925 lira olacak.

2847 sms nedir?

Bandrollerin üzerinde yer alan 14 basamaklı kod numarası www.buis.com.tr adresinden veya 2847 numaralı telefona SMS ile gönderilerek, veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın akıllı telefon kare kod doğrulama aplikasyonu üzerinden kontrol edilebilir.

Sigara ve alkol hangi kuruma aittir?

(3) 3/4/2008 tarihli ve 5752 sayılı Kanunun 6 ncı maddesiyle; bu maddenin maddenin başlığı; “Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu ve Kurulu” iken “Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu ve Kurulu” olarak değiştirilmiş ve metne işlenmiştir.

TAPDK hangi kuruma bağlı?

TAPDK, 24.12.2017 tarihli KHK ile kurum kapatılmış, kuruma ait yetkiler Tarım ve Orman Bakanlığı’na devredilmiştir.

TAPDK nasıl iptal edilir?

Her işlem için verilecek süre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenir. Verilen süre sonunda aykırılığın devam etmesi halinde veya aykırılığın giderilmesinin mümkün olmadığı hallerde süre verilmeksizin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca verilen belgeler iptal edilir.

TAPDK ödemesi nasıl yapılır 2021?

Süre uzatım işlemi ödemeleri, Ziraat Bankası internet şubesi üzerinden Ödemeler > Diğer ödemeler > Diğer kurumlar > Tob-Tütün Ve Alkol D. Bşk. (M.Tapdk) Online Yeni Satış Belgesi Ve Süre Uzatım işlemi seçeneği ile ulaşılan sayfadan “Referans No” belirtilerek yapılabilmektedir.

100 metre mesafe şartı nasıl ölçülür?

100 metre uzaklığın ölçümünde, mevcut cadde ve sokaklar üzerinden yaya yolu kullanılarak, yaya kurallarına göre gidilebilecek en kısa mesafe dikkate alınır.