TAPDK nın açılımı nedir?

TAPDK bandrolü nedir?

Bandrol: Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin üzerine yapıştırılacak olan, Gelir İdaresi Başkanlığı ile Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumunun (TAPDK) logolarını içeren, taklit edilemez nitelikteki açık güvenlik unsurları tüketiciler tarafından, gizli güvenlik unsurları özel olarak …

TAPDK belgesi nasıl alınır?

İlk defa TAPDK satış belgesi almak isteyenler; aşağıdaki belirlenen evrakları tamamladıktan sonra başvuru formuna ulaşarak bilgilerini giriş yaparak kaydedecek ve çıktısını alarak evrağın kullanılacağı adresin bulunduğu ilçenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne başvurarak,başvuru işlemlerini …

TAPDK harcı ne kadar?

Buna göre, tütün mamulleri ve alkollü içkiler için toptan satış belge bedeli 12 bin 925 lira olacak. Perakende satış belgelerinin bedeli ise il merkezlerinde veya büyükşehir belediyesi sınırları içinde 665 lira, ilçe merkezlerinde 440 lira, diğer mahallerde 160 lira olarak uygulanacak.

Sigara ve alkol hangi kuruma aittir?

(3) 3/4/2008 tarihli ve 5752 sayılı Kanunun 6 ncı maddesiyle; bu maddenin maddenin başlığı; “Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu ve Kurulu” iken “Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu ve Kurulu” olarak değiştirilmiş ve metne işlenmiştir.

Orjinal bandrol nasıl anlaşılır?

Kitapların bandrollü olması durumunda ise; Bandrolün söküldüğünde dağılıp dağılmadığına bakılır. Orijinal bandrol söküldüğünde dağılmaktadır. Dağılmıyorsa sahte bandrollüdür ve korsandır.

TAPDK belgesi ne işe yarar?

TAPDK‘nin temel görevleri: Tütün, tütün mamulleri, alkol ve alkollü içkiler piyasalarının düzenlenmesi ve denetlenmesi ve. Tütün ve alkol tüketiminden kaynaklanan zararlı etkileri önlemeye yönelik çalışmaların yapılması şeklinde belirlenmiştir.

TAPDK belgesi için neler gerekli?

– Başvuruya gelen kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi. Gerçek Kişi (Şahıs İşletmesi- Bakkal, Market Vs.) – Yukarıdakilere ek olarak ilgili resmi makamdan alınmış mesafe uygunluk belgesi veya olumlu görüş yazısı. -Yukarıdakilere ek olarak ilgili resmi makamdan alınmış mesafe uygunluk belgesi veya olumlu görüş yazısı.

TAPDK için ne gerekli?

TAPDK RUHSATI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • Belge başvurusunda bulunan kişi başvurusunu şahsen yada noter onaylı vekaletnameyi haiz vekili tarafından yapıyor olmalı.(Başvuru sahibi veya vekalet sahibi 18 yaşını doldurmuş olmalı.)
  • Aslı ibraz edilmesi şartıyla Nüfus cüzdanı fotokopisi.
  • Adli Sicil Kayıt Belgesinin Aslı.

Tapdk harcı ne kadar 2021?

2021 YILI İÇİN BELİRLENEN SATIŞ BELGESİ YENİ BAŞVURU ve SÜRE UZATIM İŞLEM BEDELLERİ

1- Toptan Satış Belgeleri 9.490 TL
a) İl merkezlerinde veya büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde 490 TL
b) İlçe merkezlerinde 325 TL
c) Diğer mahallerde 120 TL
3- Açık İçki Satış Belgeleri

Tapdk yenileme 2022 ücreti ne kadar?

Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satış belgelerinin 2022 yılı bedelleri belli oldu. Buna göre, tütün mamulleri ve alkollü içkiler için toptan satış belge bedeli yeni yılda 12 bin 925 lira olacak.

TAPDK kimin?

TAPDK, 24.12.2017 tarihli KHK ile kurum kapatılmış, kuruma ait yetkiler Tarım ve Orman Bakanlığı’na devredilmiştir.

Ülkemizde sigara ve alkol kullanımıyla mücadele eden kurum ve kuruluşlar nelerdir?

Yeşilay: Sigara, alkollü içki diğer uyuşturucu gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve bilhassa gençlerin korunması için yaptığı çalışmalarla kamuya hizmet veren bu sebeple de “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer alan bir kurumdur.

Bandrol sorgulama nereden yapılır?

Bandrol taraması yapılıyor Gelir İdaresi, tüketicilere yönelik olarak da GİB Bandrollü Ürün İzleme Sistemi (BÜİS) mobil uygulamasını geliştirdi. Böylece tüketiciler, bandrol veya kod üzerinden ürünün bilgilerini ve sisteme kayıtlı bir ürün olup olmadığını akılla telefonlarından sorgulama imkanına sahip oldu.

Ürün orjinalliği nasıl sorgulanır?

e-Devlet Kapısı Bu hizmeti kullanarak, son tüketim yerindeki ürünlere ait künye numarası ve ürünün geçmişine ilişkin bilgiler sorgulanabilmektedir.

İçki ruhsatı nerelere verilmez?

“Bu Kanun kapsamına giren ürünlerin perakende veya açık olarak satışının yapıldığı yerler ile örgün eğitim kurumları ve dershaneler, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az yüz metre mesafenin bulunması zorunludur. Bu fıkradaki mesafe şartı turizm belgeli işletmeler için uygulanmaz.