Mini sumo robot ne işe yarar?

Sumo robot nedir ne işe yarar?

Sumo robotlar otonom hareket yeteneğine sahip, elektronik devreler içeren, birbirleriyle mücadele etmek amacıyla tasarlanan, amaçlanan hareketler için programlanmış robotlardır. Farklı standart ve kategorilerde üretilirler.

Robotlar nasıl makinelerdir?

Robot, mekanik sistemleri ve bunlarla ilişkili kontrol ve algılama sistemleri ile bilgisayar algoritmalarına bağlı olarak akıllı davranan makinelerdir. Yeniden programlanabilen; maddeleri , parçaları, aletleri, programlanmış hareketlerle yapılacak işe göre taşıyan veya işleyen çok fonksiyonlu makinelerdir.

Çizgi izleyen robot nedir?

ÇİZGİ İZLEYEN ROBOT NEDİR? Çizgi izleyen robot belirli bir yolu otonom olarak takip edebilen robottur. Bu yol siyah zemin üzerinde beyaz renkte ya da beyaz zemin üzerinde siyah renkte olabilir.

Rakip cisim algılayıcı sensörler nedir?

Rakip sensörleri adından da anlaşıldığı gibi robotun rakiplerini algılamasını sağlayan cisimden yansımalı sensörlerdir. Mini sumo robotlar artık hızlı olduğundan dolayı sensörlerinizin rakibi görme hızı yani tepki süresi oldukça önemlidir.

Engelden kaçan robot nedir?

Engelden kaçan robot, diğer adıyla engel algılayan robot, otonom olarak çevre kontrolü yapabilen ve hareketini önleyebilecek cisimleri atlatabilen robot tipidir. Çevre kontrolünü sağlayabilmesi için ultrasonik, kızılötesi vb. gibi çeşitli sensörlere ihtiyaç duyar.

Tozkoparan robot nedir?

Bu yarışma mekanik, yazılım ve sensör teknolojisi kullanılarak ortaya çıkarılan robotlarla gerçekleştirilir. Yarışma belirli bir parkuru takip ederek, parkur üzerindeki bir noktadan bir hedefe atış yapmak ve parkuru en hızlı olarak bitirmek şeklinde olacaktır.

Hangi makinelere robot denir?

Robot, otonom veya önceden programlanmış görevleri yerine getirebilen elektro-mekanik bir cihazdır. Güncel tanımı ile robotlar, elektronik ve mekanik birimlerden oluşan, algılama yeteneğine sahip olan ve programlanabilen cihazlardır.

Robotlar ne ile çalışır?

Robot, en az bir kol ve bu kola ait vantuz, pens, elektromıknatıs gibi organlara sahip, hidrolik, pnömatik ve elektriksel sensörler ve basınç algılayıcıları sayesinde çalışan, bilgi işlem organlarına sahip, mekanik kontrollü maniplelerdir.

Çizgi izleyen robot malzemeleri nelerdir?

Gerekli Malzemeler

  • Arduino Uno.
  • Çok Amaçlı Robot Platformu (Biz Platforma kitini kullandık. Dilerseniz bu kiti de kullanabilirsiniz.) …
  • L298N Voltaj Regulatörlü Çift Motor Sürücü Kartı
  • 4’lü Çizgi İzleyen Sensör Seti.
  • Pil ( Alkalin piller robotu yaklaşık 15 dk. verimli şekilde çalıştıracaktır. …
  • 6’lı AA Pil Yuvası
  • Jumper.

4 Kas 2017

Hızlı çizgi izleyen robot nasıl çalışır?

Hızlı çizgi izleyen robotların üzerinde parkurda bulunan start kapısını algılaması için bir adet cisim algılayıcı sensör bulunmalıdır. Robot bu sayede kapı açıldığında yarışa başlayabilir. Robotun hızlı bir şekilde ivme kazanması ve bu ivmeyi koruması için ağırlığı çok önemlidir.

Basınç sensörleri nedir?

Basınç sensörü, hacimsel büyüklüğe sahip; gaz ve sıvı bileşenlerin basınç derecesini ölçmek için kullanılan bir cihazdır. Günümüzde üretim ve kontrol aşamalarında, oldukça yaygın bir kullanım alanına sahiptir.

Cisim sensörü nedir?

MZ80 kızılötesi cisim algılama sensörü optik mesafeler sensörlerinden biri olarak yer alan MZ-80 en az 2 cm en fazla ise 80 cm arasında yer alan cisimleri algılayabilme kabiliyeti sebebi ile en çok kullanılmakta olan mesafe sensörüdür. Oldukça basit kurulumu, yüksek hassasiyeti nedeni ile kullanım alanı çok geniştir.

Engel algılayan robot nedir?

Engelden kaçan robot,diğer adıyla engel algılayan robot, otonom olarak çevre kontrolü yapabilen ve hareketini önleyebilecek cisimleri atlatabilen robot tipidir. Çevre kontrolünü sağlayabilmesi için ultrasonik, kızılötesi vb. gibi çeşitli sensörlere ihtiyaç duyar.

Bluetooth kontrollu engelden kaçan robot ne ise yarar?

Engelden kaçan robot, üzerindeki sensör yada sensörlerle çevresini kontrol ederek, hareket halindeki aracın bu engellere çarpmasını engeller.

Robot Yarışması nedir?

Bu yarışmayla lise ve üniversite öğrencilerinin; bilimsel düşüncelerini, becerilerini, hayallerini gerçeğe dönüştürebilecekleri ve bunları sunabilecekleri girişimsel bir ortam hazırlanması amaçlanmıştır.