Bulmacada Limonluk ne demek?

Tellür imi nedir?

Tellür, “Te” sembolü ile gösterilen ve atom numarası 52 olan kimyasal bir elementtir. Yarı metalik özellik gösteren, parlak, kristal, kırılgan, gümüş-beyaz bir elementtir. Genellikle koyu gri bir toz halinde bulunur ve hem metalik hem de ametalik özelliklere sahiptir.

Enerji bulmacada nedir?

Bu nedenle bazı bulmacalarda enerji kelimesinin cevabı Ceht’tir. Not: Bulmacada çıkan harflere göre, güç ve kuvvet kelimeleriyle eş anlamlı olan ”takat” kelimesi de yazılabilir.

Kısırlık verimsizlik ne demek?

Kısırlık verimsizlik bulmacasının on bir harfli cevabı infertilite kelimesidir.

Sporda son adama ne denir?

Futbolda savunmanın gerisinde görev yapan, önündeki savunma oyuncularını kontrol eden, yöneten, yardımcı ve serbest hareket edebilen savunma oyuncusu, libero.

Istanbulun eski adı nedir bulmaca?

Bunun dışında sıklıkla tercih edilen bir diğer eski ismi ise KONSTANTİNOPOLİS olarak bilinmektedir. Ancak bulmaca sorularında İstanbul’un eski adı sorusunun cevabı olabilecek başka kelimeler de bulunmaktadır. Bunlar ise; DERSAADET, ASİTANE, DARÜLHİLAFE, BYZANTİON ve NOVAROMA kelimeleri olmaktadır.

Ameliyatta uyku hali nedir?

“Narkoz” daha eski dönemlerden gelen bir terimdir; “derin uykuhalini belirtir. Bazen anestezi kelimesinin yerine kullanılsa da anesteziyi eksik olarak tarif eder, bu nedenle anestezistlerce pek sevilmez.

Ashap ne demek bulmaca?

Ashap: Hz. Muhammet’in meclislerinde ve konuşmalarında bulunan kişiler.

Bulmacada madun ne demek?

Ast kelimesi, bulmacalarda görülen madun sorusuna doğru bir cevaptır. Kişiler bulmacalarda madun sorusunu gördüğünde, ast cevabını verebilir.

Soy sülale ne demek?

Sülale kelimesi Türkçe’de “soy, bir kişinin soyundan gelenler, hanedan” anlamına gelir. … Sülale kelimesi tarihte bilinen ilk kez Tezkiret-ül Evliya (1341) : İy peygamber sülalesi, bendin ne diler-iseŋ dilegil eserinde yer almıştır.

Bulmacada okuma yitimi nedir?

Bulmacalarda karşılaşılan okuma yitimi sözcüklerine verilecek cevap, aleksi sözcüğüdür.

Yazılı anlaşmaya ne denir?

İmza, bir şahsın yazılı bir beyanın kendisine ait olduğunu ve yazılı beyanda yer alan hususları kabul ettiğini, o şahsın kimliğini ortaya koyması neticesinde gösteren bir işarettir.

Rakip takımın sahasına ne denir?

Deplasman: Rakip takım sahasında oynamak. Deplasman takımı: Deplasmanda oynayan takım. Derinleme pas: Rakip hattın arkasına ve genelde yerden atılan pas.

Istanbulun eski isimleri nedir?

Bu adlar tarihsel sırayla, Byzantion, Augusta Antonina, Nova Roma, Konstantinopolis, Kostantiniyye, İslambol ve İstanbul‘dur.

Düşmanlık nedir bulmaca?

Yedi harfli cevap: Husumet Türk Dil Kurumu tarafından onaylanmış sözlüklerde geçen düşmanlık kelimesinin eş anlamlıları bu kelimelerdir.

Ameliyattan sonra narkozun etkisi ne kadar sürer?

Lokal anestezinin etkisi ne kadar sürer? “Lokal anestezinin etki süresi kullanılan ilaçla ilgilidir. Etki süresini uzatmak için lokal anesteziklerin içine bazı ‘damar büzücü’ maddeler de karıştırılabilir. Kullanılan ilaca göre lokal anestezinin etki süresi bir saatle dört saat arasında değişebilir.”