Sümeyye Boyacı hangi alanda tanınır?

Sümeyye Boyacı öyküsü nedir?

Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan Sümeyye Boyacı, 5 Şubat 2003 tarihinde Eskişehir’de 2 kolu olmadan ve kalça kemiği çıkık bir şekilde doğdu. İlkokul eğitimini özel bir okulda aldı. Alexander Pushkin’in ‘Altın Balık’ adlı ünlü kitabının Türkçe çevirisi için bir resim yaptı.

Sumeyye Boyaci nereli?

Eskişehir, TürkiyeSümeyye Boyacı / Doğum yeri

Sümeyye Boyacı nın özelliği nedir?

Sümeyye Boyacı Biyografisi S5 engelli sınıfında; serbest, sırtüstü ve kelebekleme dallarında mücadele ediyor. 2016 Yaz Paralimpik Oyunları’nda yarıştı, 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda 50 m sırtüstü S5 kategorisinde altın madalya kazandı.

Sümeyye Boyacı hangi okullara gitti?

Eti Sosyal Bilimler Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Sümeyye Boyacı için karşılama töreni yapıldı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve Okul Müdürü Serpil Kılıç Cebeci ile milli sporcunun öğretmenleri ve arkadaşları, Boyacı‘yı tebrik etti.

Sümeyye Boyacı kimdir kısa bilgi?

Sümeyye Boyacı 5 Şubat 2003, Eskişehir’de dünyaya geldi. S5 engelli sınıfında; serbest, sırtüstü ve kelebekleme dallarında yarışmaktadır. 2016 Yaz Paralimpik Oyunları’nda yarışan Boyacı, 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda 50 m sırtüstü S5 kategorisinde altın madalya kazanmıştır.

Sümeyye Boyacı kac yasinda?

19 yaşında (5 Şubat 2003)Sümeyye Boyacı / Yaş

Sümeyye Boyacı annesi kimdir?

Semra BoyacıSümeyye Boyacı / Annesi

Sümeyye Boyacı ne zaman doğdu?

5 Şubat 2003 (19 yıl yaşında)Sümeyye Boyacı / Doğum tarihi

Sümeyye kaç yaşında?

19 yaşında (5 Şubat 2003)Sümeyye Boyacı / Yaş

Sümeyye boyacının neden kolları yok?

Sümeyye Boyacı, 5 Şubat 2003’te Eskişehir’de dünyaya geldi. Doğduğunda iki kolu yoktu, kalçası çıkıktı. Ancak hayata yenik değil, ailesinin yakın ilgisiyle kazançlı olarak başladı. … Demek ki yüzmek için kollara ihtiyaç yok” diyerek yüzmeye başladı.

S5 engelli sınıfı nedir?

S5 engelli sınıfında; serbest, sırtüstü ve kelebekleme dallarında yarışmaktadır. Doğumundan itibaren iki kolu olmayan Boyacı, aynı zamanda kalça çıkıklığına sahip bir şekilde dünyaya gelmişti.

Sümeyye Boyacı kimdir başarıları?

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda, kadınlar 50 metre sırt üstünde yarışan Milli sporcu Sümeyye Boyacı, dünya ikincisi oldu. Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Sümeyye Boyacı, büyük bir başarı elde etti.

Sümeyye Boyacı kaç madalya kazandı?

Sümeyye, 3:22.48’lik derecesiyle üçüncü olarak bronz madalya kazanırken, Sevilay ise 3:28.71’lik derecesiyle dördüncü sırada yer aldı. Milli Takım, genç yüzücünün bu başarısıyla yarın sona erecek şampiyonada madalya sayısını 4’e çıkardı.

Sümeyye Boyacı kimdir hayatı kısaca?

SÜMEYYE BOYACI‘NIN HAYATI Sümeyye Boyacı 5 Şubat 2003, Eskişehir’de dünyaya geldi. S5 engelli sınıfında; serbest, sırtüstü ve kelebekleme dallarında yarışmaktadır. 2016 Yaz Paralimpik Oyunları’nda yarışan Boyacı, 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda 50 m sırtüstü S5 kategorisinde altın madalya kazanmıştır.

Sümeyye Boyacı kaç doğumlu?

5 Şubat 2003 (19 yıl yaşında)Sümeyye Boyacı / Doğum tarihi