Sümeyye Boyacı kimdir ve başarıları?

Sümeyye Boyacı kimdir hayatı?

Sümeyye Boyacı 5 Şubat 2003, Eskişehir’de dünyaya geldi. S5 engelli sınıfında; serbest, sırtüstü ve kelebekleme dallarında yarışmaktadır. 2016 Yaz Paralimpik Oyunları’nda yarışan Boyacı, 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda 50 m sırtüstü S5 kategorisinde altın madalya kazanmıştır.

Sümeyye Boyacı kimdir başarıları?

İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda, kadınlar 50 metre sırt üstünde yarışan Milli sporcu Sümeyye Boyacı, dünya ikincisi oldu. Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Sümeyye Boyacı, büyük bir başarı elde etti.

Sümeyye Boyacı kimdir çok kısa?

Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan Sümeyye Boyacı, 5 Şubat 2003 tarihinde Eskişehir’de 2 kolu olmadan ve kalça kemiği çıkık bir şekilde doğdu. İlkokul eğitimini özel bir okulda aldı. Alexander Pushkin’in ‘Altın Balık’ adlı ünlü kitabının Türkçe çevirisi için bir resim yaptı.

Sümeyye Boyacı nereli?

Eskişehir, TürkiyeSümeyye Boyacı / Doğum yeri

Sümeyye Boyacı kac yasinda?

19 yaşında (5 Şubat 2003)Sümeyye Boyacı / Yaş

Milli yüzücü Sümeyye kimdir?

Türkiye’nin “Balık Kızı” olarak tanınan milli paralimpik yüzücümiz Sümeyye Boyacı, Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda finale adını yazdırmayı başardı. Kolları olmadan dünyaya gelen ve beş yaşında “Balıkların da kolları yok” diyerek yüzmeye başlayan Sümeyye Boyacı, Türkiye’ye gurur yaşatmaya devam ediyor.

Sümeyye Boyacı nın sahip olduğu özellikler nelerdir?

Sümeyye Boyacı, 5 Şubat 2003 tarihinde Eskişehir’de 2 kolu olmadan ve kalça kemiği çıkık bir şekilde doğdu.İlkokul eğitimini özel bir okula aldı ve yine aynı okulda ayaklarıyla yazı yazmayı öğrendi. 4.5 yaşında ayağıyla resim yapmaya başladı ve birçok başarıya imza attı.

Sümeyye Boyacı kaç madalya kazandı?

Sümeyye, 3:22.48’lik derecesiyle üçüncü olarak bronz madalya kazanırken, Sevilay ise 3:28.71’lik derecesiyle dördüncü sırada yer aldı. Milli Takım, genç yüzücünün bu başarısıyla yarın sona erecek şampiyonada madalya sayısını 4’e çıkardı.

Sümeyye Boyacı annesi kimdir?

Semra BoyacıSümeyye Boyacı / Annesi

Sümeyye Boyacı yüzmeye kaç yaşında başladı?

SÜMEYYE BOYACI KİMDİR? Boyacı, 5 Şubat 2003 tarihinde Semra Boyacı ile İsmail Boyacı‘nın ilk çocuğu olarak Eskişehir’de dünyaya geldi. Doğumundan itibaren iki kolu olmayan Boyacı, aynı zamanda kalça çıkıklığına sahiptir. 2008 yılında yüzmeye başlayan Sümeyye Boyacı, 2013’te, antrenör ile spor hayatına adım attı.

Sümeyye Boyacı nasıl yüzücü oldu?

Kendi ifadelerine göre, “gittiği bir akvaryumda gördüğü balıkların kolları olmadan yüzebilmesinden etkilenerek”, 2008 yılında yüzmeye başladı. 2013’te, antrenör Mehmet Bayrak ile çalışmaya başladı.

Milli yüzücü Sümeyye Boyacı kaç yaşında?

Sümeyye Boyacı Kimdir ? 5 Şubat 2003 tarihinde Eskişehir’de doğdu. Doğumundan itibaren iki kolu olmayan Boyacı, aynı zamanda kalça çıkıklığı rahatsızlığı ile dünyaya geldi.

Sümeyye Boyacı ne iş yapar?

YüzücüSümeyye Boyacı / Mesleği

Sümeyye Boyacı Ne Okuyor?

Eti Sosyal Bilimler Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Sümeyye Boyacı için karşılama töreni yapıldı.

Sümeyye boyacının neden kolları yok?

Sümeyye Boyacı, 5 Şubat 2003’te Eskişehir’de dünyaya geldi. Doğduğunda iki kolu yoktu, kalçası çıkıktı. Ancak hayata yenik değil, ailesinin yakın ilgisiyle kazançlı olarak başladı. … Demek ki yüzmek için kollara ihtiyaç yok” diyerek yüzmeye başladı.