SCI yayın ne demek?

Sci li yayın nedir?

yüksek lisans tezinden makale çıkarmak en kıymetli olanıdır. doktora tezlerinin orjinal olması en az üç makaleye tekabul eder. en kötüsü ve etik dışı olan ise, danışman öğretim üyesinin ilk isim olarak kendini yazdırmasıdır.

Sci SSCI ve AHCI nedir?

SCI, SCI-expanded, SSCI ve AHCI, merkezi Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ‘nde bulunan ISI tarafından kullanılan indekslerdir. ISI kısaca, düzenli olarak binlerce bilimsel dergiyi tarayarak, içeriğini okuyucularına duyuran bir sistemdir. İnternete geçişle beraber ISI ‘nin önemi daha da artmıştır.

Sci neyin kısaltması?

Bu çalışmada science citation index (SCI)’te taranan 6 akademik dergi arasından çok ölçütlü karar verme tekniklerinden olan analitik ağ süreci kullanılarak, yazar için en iyi olan derginin seçimi yapılmıştır.

Sci nedir Ekşi?

science citation index. seçkin bilimsel dergilerin yer aldığı indekstir. core ve expanded indeks olmak üzere ikiye ayrılır. bu indekste yer alan dergilerde yapılan yayın sayısı akademik başarı ölçülürken girdi olarak kullanılır.

Q4 dergi ne demek?

SCI-Expanded ve SSCI kapsamında Türkiye kaynaklı dergiler arasında Q1 kategorisinde dergi yoktur, Q2 kategorisinde 2, Q3 kategorisinde 9 ve geriye kalan 49 dergi ise Q4 kategorisindedir.

Scopus veri tabanı nedir?

Scopus, bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan bir atıf veri tabanıdır.

SSCI neyin kısaltması?

social sciences citation index – ekşi sözlük.

SCI Teknolojisi Nedir?

Bilimin günümüzdeki verilerine dayanarak insanların ilerideki yıllarda gerçekleştirebileceklerini düşlemek, kestirmek, önceden bilmek yoluyla çevrilen film. Science-fiction.

SCI Q1 Q2 Q3 Q4 nedir?

Her yıl merakla beklenen JCR, akademik topluluklar arasında dergilerin performansını belirlemek için kullanılan ölçütlerden en yaygın kabul görmüş olanıdır. JCR, akademik dergilerin atıf performanslarının yanı sıra kendi kategorilerindeki sıralamalarını da göstermektedir (Q1, Q2, Q3, Q4).

Q indeks nedir?

Bir derginin Q değeri kısaca, derginin bulunduğu alandaki dergi sayısının dörde bölünmesiyle ortaya çıkan% 25’lik dilimleri gösterir. İlk% 25’lik dilim Q1 değerini alırken, son% 25’lik dilim Q4 değerini alır. Dolayısıyle ikinci% 25’lik dilim Q2, üçüncü% 25’lik dilim ise Q3 değerini alır.

Scopus Preview nedir?

bibliyometrik araçlarla birlikte araştırma izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan, hakemli yayınlardan oluşan en büyük özet ve atıf veri tabanıdır. içeriğinde 20.000 in üzerinde aktif dergi bulunmaktadır. türkiye’de yayınlanmış 206 bilimsel dergiyi de kapsamaktadır.

Scopus nasıl bir indeks?

Scopus indeks bilimsel ve araştırma makalelerini görünür kılan bir bibliyografik veri tabanıdır. Küresel ölçekte ünlü ve saygın yayıncıların milyonlarca bilimsel içeriğini derler ve araştırmacılara sunar. … Ülkemizden yayınlanan 200’e yakın dergide scopus indeks tarafından düzenli olarak incelenmekte ve derlenmektedir.

Indeksli dergi ne demek?

Dergi İndeksleri Kütüphaneler Dergilerin hangi veritabanlarında indekslendiği konusunda ayrıntılı bilgi verir. Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında makaleler içeren bibliyografik / tam metin bir veri tabanıdır.

Movies ne demek türkçe?

Movie, sinema filmi demektir.

Movie Theater ne demek?

movie theater teriminin İngilizce Türkçe sözlükte anlamı sinema [amer.]