Türk Hava Yolları yer hizmetleri ne iş yapar?

Yer hizmetleri ne kadar maaş alır?

Yer Hizmetleri Memuru maaşı en düşük 4.250 TL, en yüksek 11.400 TL arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük ve en yüksek Yer Hizmetleri Memuru ortalamasına göre Yer Hizmetleri Memuru maaşı yaklaşık 5.740 TL seviyelerindedir.

Yer hizmetleri memuru ne iş yapar?

Yolcu hizmetleri memuru, görev aldığı havalimanında gelen ve giden yolcuların bagaj, pasaport ve bilet işlemlerini gerçekleştirmek, engelli veya yaşlı bireyler gibi özel ihtiyaçları olan yolculara yardımcı olmak ve olası yolcu sorunlarını çözmekle sorumludur.

THY yer hizmetleri nasıl olunur?

Yer hizmetleri memuru olmak için gerekenler şunlardır:

  1. Meslek liselerinin Sivil Havacılık ve Yer Hizmetleri bölümünde eğitim almak.
  2. Gerekli fiziki şartları sağlamak (kadınlarda 160 cm, erkeklerde 165 cm boy)
  3. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümünde okumak.
  4. Kabin memurluğu eğitimi almak.
  5. 18 yaşının üstünde olmak.

Havaalanında operatör ne iş yapar?

Yolcu hizmetleri memuru, yolcuların terminale girişinden uçağa binişine kadar uluslararası kurallar ve havayolu standartları çerçevesinde sorumlu olan; bilet, bagaj ve pasaport kontrol işlemlerinin tümünde ve uçağın varışında yolcuların karşılanarak pasaport kontrolüne yönlendirilmesinde görevli kişilerdir.

Havaş personeli ne kadar maaş alıyor?

Hava Limanı Yolcu Hizmetleri Görevlisi maaşı ortalama aylık 7689 _TL’dir. En düşük Hava Limanı Yolcu Hizmetleri Görevlisi maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 11125 _TL’dir.

Yer hizmetleri memuru nasıl olunur?

Nasıl Yer Hizmetleri Memuru Olunur? Yer hizmetleri memuru olmak için en az lise mezunu olmak gerekmektedir. Meslek liselerinin Sivil Havacılık ve Yer Hizmetleri bölümünden mezun olarak mesleğe adım atmak mümkündür.

Özel hizmet gerektiren yolcular kimlerdir?

Özel Hizmet Gerektiren Yolcular Ve Uçuşa Kabul Edilmeyen Yolcular

  • Özel Hizmet Gerektiren Yolcular.
  • VIP-CIP Yolcular.
  • Bebekli ve Çocuk yolcular.
  • Sağlık Sorunu Olan Yolcular /Sedyeli yolcular.
  • Görme Engelli Yolcu (Blınd Passenger Blınd)
  • Seeing Eye Dog (Rehber Köpek)
  • İşitme Engelli Yolcular.
  • Hamile Yolcular.

THY sınavları nasıl oluyor?

THY, iki adet yazılı sınav ve bir adet sözlü mülakat yapmaktadır. Yazılı sınavlardan yeterli puanı almanız sonucunda sözlü mülakata girmeye hak kazanırsınız. Yani önceliğiniz, yazılı sınavlar olmalı….Sınav konuları ise temel olarak şu şekilde;

  • Temel matematik.
  • Mantık.
  • Şekil yeteneği.
  • Grafik yorumlama.
  • Türkçe becerileri.

6 Oca 2020

Havaalanı yer hizmetleri nasıl olunur?

Yer hizmetleri memuru olmak için en az lise mezunu olmak gerekmektedir. Meslek liselerinin Sivil Havacılık ve Yer Hizmetleri bölümünden mezun olarak mesleğe adım atmak mümkündür.

Havaalanında çalışanlar ne kadar maaş alıyor?

Hava Limanı Yolcu Hizmetleri Görevlisi maaşı ortalama aylık 7689 _TL’dir. En düşük Hava Limanı Yolcu Hizmetleri Görevlisi maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 11125 _TL’dir.

Operatör olmak için ne yapılmalı?

Buna göre iş makinesi operatörü olmak için G sınıfı ehliyete sahip olunması gerekir. Bunu için de operatör olmak isteyen kişiler ehliyet kurslarından G sınıfı ehliyet eğitimi alarak kursu başarı ile tamamlarlar. Bu kursları başarı ile bitiren kişiler operatörlük belgesi alabilirler.

Havaş ne iş yapıyor?

Şirket İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya havalimanlarında antrepo hizmeti veriyor. Havaş ayrıca, 19 ilde havalimanı ile şehir merkezi arasında yolcu taşımacılığı hizmeti de sunuyor.

Havalimanı Bilet Satış elemanı ne kadar maaş alır?

Bilet Satış Elemanı (Gişe,banko) maaşı ortalama aylık 3.400 – TL’dir. En düşük maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 4.100 – TL’dir.

Yer hizmetleri nasıl olunur?

Yer hizmetleri memuru olmak için en az lise mezunu olmak gerekmektedir. Meslek liselerinin Sivil Havacılık ve Yer Hizmetleri bölümünden mezun olarak mesleğe adım atmak mümkündür.

Inad edilmenin sonuçları nelerdir?

INAD yolcu, kendisine ait eşyalarla beraber ülkesine geri gönderilir. INAD edilen yolcu, eğer geldiği uçak geri dönüyorsa çoğunlukla o uçak vasıtası ile geri gönderilir. Uçakta uygun yer yoksa, yolcu ilk uygun uçağı beklemek üzere dinlenme alanlarına alınır.