TÜBİTAK 1512 nedir?

Tübitak BiGG ne demek?

TÜBİTAK, BiGG ile girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmesi için büyük destek veriyor. Program kapsamında girişimcilere girişimcilik eğitimi verilmekte, ayrıca sanayi deneyimi olan rehberler ile girişimciye teknik, ticari ve idari konularda destek sağlanmaktadır. …

Tübitak 1512 programına kimler başvurabilir?

Teknoloji ve yenilik odaklı iş fikrine sahip girişimci adayları, Açık ve örgün öğrenim veren üniversitelerin ön lisans ve lisans öğrencileri, Yüksek lisans ve doktora öğrencileri, Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerinden mezun girişimci adayları başvuru yapma hakkına sahiptir.

Tübitak BiGG 2021 nedir?

BiGG Programı girişimciliğin özendirilmesini ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulmasını amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda BiGG 2021 yılının birinci çağrısına çıkılmaktadır.

BiGG nedir?

Ekonomiye katkı sağlayacak iş fikirlerinin hayata geçirilmesini amaçlayan TÜBİTAK’ın girişimcilik desteklerinden olan “1512 Programı” , kapsam ve süreç iyileştirmesiyle yeniden yapılandırılıp Bireysel Genç Girişim yani ”BİGG” olarak tanımlanmıştır.

1601 Tübitak Nedir?

1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında açılan bu çağrı ile üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik algısının yerleşmesi ve başarılı iş fikirlerinin erken dönemlerde hayata geçirilmesi amacıyla; üniversitelerin, öğrencilerine ve öğretim elemanlarına …

Genç girişimcilere destek nedir?

Genç girişimci desteği, şahıs şirketi kuracak olan 18-29 yaş arası gençlere 3 yıl boyunca yılda 75 bin TL’ye kadar elde edilecek kâr için gelir vergisi muafiyeti sağlar. 2022 yılı itibariyle en düşük BAĞKUR primi aylık 1.601 TL’dir.

TÜBİTAK 1505 nedir?

1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı üniversite, kamu araştırma merkez ve enstitüleri ile eğitim ve araştırma hastanelerindeki bilgi birikiminin, özel sektör kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlamak amacıyla …

TÜBİTAK BiGG 2021 2 çağrı ne zaman?

TÜBİTAK tarafından genç girişimcilerin iş fikirlerinin desteklendiği Bireysel Genç Girişimci Desteği adıyla da bilinen 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programının 2020-2 Çağrısında, iş fikri başvuruları 28 Aralık 2020 ve 31 Mart 2021 tarihleri arasında 63 Uygulayıcı Kuruluş tarafından alınacaktır.

BiGG yeşil büyüme çağrısı nedir?

TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı “Teknolojik Ar-Ge ve İnovasyon” içeren projeleri desteklemek adına TÜBİTAK tarafından açılan geri ödemesiz %100 hibe programıdır.

BiGG desteği ne kadar?

(BİREYSEL GENÇ GİRİŞİM) PROGRAMI. TÜBİTAK, 1512 Girişimcilik Destek Programı (BİGG); girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini nitelikli iş planlarına dönüştürerek 200.000 TL sermaye desteği ile şirketleşmelerine olanak sağlamaktadır.

BiGG sinerji nedir?

BİGG Sinerji; Sektör kısıtlaması olmadan teknoloji girişimcilerine özel eğitimler, programlar ve mentorluk desteği sunarak TÜBİTAK’tan hibe desteği almalarını ve şirketleşmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

Ardeb Projesi Nedir?

TÜBİTAK bünyesinde yer alan Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), araştırma geliştirme faaliyetlerinin kurum içi ve kurum dışı işbirliğini sağlayan birimdir. Araştırma grupları ile, talepte bulunan üniversite, kamu kurum ve kuruluşları, gerçek ve tüzel kişiler arasında bir köprü görevi üstlenmiştir.

Genç girişimci desteği ne kadar para veriyor?

Böylelikle aylık olarak ödenmesi gereken prim 1 yıl boyunca devlet hazinesi tarafından karşılanacaktır. Teşvik 1 yıl ile sınırlandırılmıştır. Genç girişimcilere toplam destek tutarı ise 12,664,32 TL olacaktır.

Genç girişimci olarak ne iş yapabilirim?

Az Sermaye ile Yapılabilecek 50 Karlı Yeni İş Fikri

  1. 1 Doğum ve Bebek Fotoğrafçılığı Yapmak. …
  2. 2 VİOP’ta İşlem Yapmak. …
  3. 3 Solucan Gübresi Üretim Tesisi Yapmak. …
  4. 4 Mantar Yetiştiriciliği Yapmak. …
  5. 5 Yarasa Gübresi Satmak. …
  6. 6 Çiçekçi Dükkanı Açmak. …
  7. 7 Catering Hizmeti Vermek. …
  8. 8 Teraryum ve Minyatür Bahçe Yapmak.

Tübitak 1505 Kimler başvurabilir?

➢Ulusal/uluslararası desteklerle yürütülen en az bir Ar-Ge projesinde Proje Yürütücülüğü yapmış olması veya, ➢Proje konusunda doktora tezi yapmış/yürütmüş olması veya, ➢Proje konusunda patenti/patent başvurusu olması, Müşteri Kuruluşun; talep ettiği proje konusu ile ilişkili alanda faaliyet gösteriyor olması.