Sümela Manastırına giriş ücreti ne kadar?

Sümela Manastırında müze kart satılıyor mu?

Trabzon’da dik bir dağın yamacına kurulan Sümela Manastırı, bölgeye ilk kez gelenleri adeta şaşkına çevirecek bir manzaraya sahip. Nefes kesen görüntüsüyle her yıl çok sayıda fotoğrafçının ilgisini çeken Sümela‘yı Müzekart sahipleri ücret ödemeden gezebiliyor.

Sümela Manastırı nda kaç merdiven var?

Sümela Manastırı Ziyaret Bilgileri Sümela‘ya belirli bir yere kadar araçla ulaşıldıktan sonra, ormanın içinden bir patika izleyerek ulaşıyorsunuz. Sonrasında da manastırın girişine ulaşmak için, 100 basamaklı, dik ve dar bir merdiven çıkmanız gerekiyor.

Sümela Manastırına araba ile çıkılır mı?

Milli parkın girişinde otopark yapılmış (ücretli) aracınızı bırakıp dolmuşlarla (ücretli) yukarı manastıra çıkıyorsunuz.

Sümela Manastırı yürüyüş yolu ne kadar?

Buradan sonra vadiye doğru iniş yaparak Taşköprü Yaylasından Sümela Manastırına varıyoruz. Tavsiye edilen yürüyüş zamanı ve süresi: 33km uzunluğunda olan parkuru çok keyifli bir şekilde yürümek isteyenler üç günlük bir plan yapabilirler. Profesyonel yürüyüşçüler için ise iki günde aşılabilir.

Sümela Manastırı kimlere ücretsiz?

Öğretmen, 18 yaş altındaki ilk ve orta öğrenim öğrencilerinden ücret alınmamaktadır. Ayrıca, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Müzecilik bölümlerinde öğrenim gören üniversite öğrencileri ve 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarından ziyaretleri sırasında Sümela Manastırı giriş ücreti alınmamaktadır.

Müze kart ne kadar 2021?

1 yıllık olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından alınabilen ve tam müzekart olarak bilinen kartın ücreti, 60 TL’dir. Not: Müze kart fiyatı 2021 yılında 60 TL’ydi.

Sümela Manastırı Unesco listesinde mi?

Altındere Vadisi’nin dik yamaçlarında doğal yapı ile bütünleşen manastır kompleksi; tasarım, malzeme, mimarlık ve işçilik açısından eşsiz bir yapı olarak UNESCO Dünya Miras Listesi‘ne önerilecek adaylar arasında yer almaktadır.

Sümela manastırına nasıl çıkılır?

Sümela Manastırı’na ulaşım için öncelikle Maçka ilçesine ulaşmak gerekiyor. Maçka’ya geldiğinizde zaten her yerde Sümela tabelalarını göreceksiniz. Bu tabelaları takip ederek manastıra ulaşabilirsiniz. Yolda gelirken tabi ki yine eşsiz manzaralara tanıklık edeceksiniz.

Sümela manastırına ne zaman gidilir?

Eğer müze kart plusa sahipseniz, manastırı istediğiniz kadar ziyaret edebilirsiniz. Ziyaret saatleri yaz mevsiminde 09.00 – 18.00 iken kış mevsiminde 08.00 – 16.00’dır. Sümela Manastırı, Sümela‘da gezilecek yerler arayanlar için aslında tek seçenektir.

Sümela Manastırı kaç saatte gezilir?

Sarp kayaların üzerine inşa edilmiş manastırda 1 gününüz göz açıp kapayıncaya kadar geçecektir. Sümela yolu üzerinde görebileceğiniz diğer doğal ve tarihi miraslar şunlardır: Altındere Vadisi Milli Parkı

Sümela Manastırı kaç metre yüksekliktedir?

Denizden 1150, vadiden 300 metre yüksekteki bu Rum Ortodoks manastır ve kilise kompleksi, UNESCO “Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi”nde yer alıyor. Bölgenin en önemli manastırı Sümela, keşiş yetiştiren bir okuldu.

Sümela Manastırı ücretsiz mi?

2021 Haziran ayında 2. ve 3. Etaplarının açılmasıyla birlikte ziyaret edilebilen Sümela Manastırı‘nın giriş ücreti 75 TL olarak düzenlendi. 18 yaşın altındaki öğrenciler için bilet ücretsizdir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bir müze olan Trabzon Sümela Manastırı‘nda müzekart geçerlidir.

Müze kartı kaç TL?

1 yıllık olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından alınabilen ve tam müzekart olarak bilinen kartın ücreti, 60 TL‘dir. Not: Müze kart fiyatı 2021 yılında 60 TL‘ydi.

Müzekart kaç TL öğrenci?

18 yaşından büyük öğrenci ve öğretmenler müze kartından indirimli olarak yararlanabiliyor. Müzekart öğrenci 2022 fiyatı 30 TL‘dir.

Müzekart kimlere ücretsiz?

– Öğrenci kimliği ibrazı şartı ile 30 lira olan Müzekart; 18 yaş altı öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenler ve 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz.