Sümela Manastırı geziliyor mu?
Sümela Manastırı ziyarete açık mı?
Çelik ağların yamaca serildiği ‘bohçalama’ sistemiyle korunan manastır, tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından 1 Temmuz 2021’de yeniden ziyarete açıldı.
Sümela Manastırı içine giriliyor mu?
2021 Haziran ayında 2. ve 3. Etaplarının açılmasıyla birlikte ziyaret edilebilen Sümela Manastırı‘nın giriş ücreti 75 TL olarak düzenlendi. 18 yaşın altındaki öğrenciler için bilet ücretsizdir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bir müze olan Trabzon Sümela Manastırı‘nda müzekart geçerlidir.
Sümela Manastırı ne zaman açılacak?
MS 386Sümela Manastırı / Açılış tarihi
Sümela Manastırı na nasıl çıkılıyor?
Sümela Manastırı‘na ulaşım için öncelikle Maçka ilçesine ulaşmak gerekiyor. Maçka’ya geldiğinizde zaten her yerde Sümela tabelalarını göreceksiniz. Bu tabelaları takip ederek manastıra ulaşabilirsiniz. Yolda gelirken tabi ki yine eşsiz manzaralara tanıklık edeceksiniz.
Sümela Manastırı hangi saatlerde açık?
MÜZEKART YENİ YIL
Ziyaret Saatleri | |
---|---|
Yaz Dönemi | 09:00 – 18:30 |
Kış Dönemi | 08:00 – 16:00 |
Sümela Manastırına araba ile çıkılır mı?
Milli parkın girişinde otopark yapılmış (ücretli) aracınızı bırakıp dolmuşlarla (ücretli) yukarı manastıra çıkıyorsunuz.
Sümela Manastırı kaç saatte gezilir?
Sarp kayaların üzerine inşa edilmiş manastırda 1 gününüz göz açıp kapayıncaya kadar geçecektir. Sümela yolu üzerinde görebileceğiniz diğer doğal ve tarihi miraslar şunlardır: Altındere Vadisi Milli Parkı
Sümela Manastırı tarihi eser mi doğal güzellik mi?
Altındere Vadisi’nin dik yamaçlarında doğal yapı ile bütünleşen manastır kompleksi; tasarım, malzeme, mimarlık ve işçilik açısından eşsiz bir yapı olarak UNESCO Dünya Miras Listesi’ne önerilecek adaylar arasında yer almaktadır.
Sümela Manastırı Ne Zaman Açılacak 2021?
Üçüncü kapanış Çalışmaların geri kalan kısmı tamamlanmak üzere manastırın kapıları, Kasım 2020’de tekrar ziyaretçilere kapatıldı. Çelik ağların yamaca serildiği bohçalama sistemiyle korunan manastır, tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından 1 Temmuz 2021‘de yeniden ziyarete açıldı.
Sümela Manastırı restorasyonu bitti mi?
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Asan, manastırda restorasyon çalışmalarının yüzde 90’ının tamamlandığını belirterek “Daha önce kapalı olan bölümler ziyarete açılacak.
Sümela Manastırı kimlere ücretsiz?
Öğretmen, 18 yaş altındaki ilk ve orta öğrenim öğrencilerinden ücret alınmamaktadır. Ayrıca, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Müzecilik bölümlerinde öğrenim gören üniversite öğrencileri ve 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarından ziyaretleri sırasında Sümela Manastırı giriş ücreti alınmamaktadır.
Sümela Manastırı na kaç merdivenle çıkılır?
Sümela‘ya belirli bir yere kadar araçla ulaşıldıktan sonra, ormanın içinden bir patika izleyerek ulaşıyorsunuz. Sonrasında da manastırın girişine ulaşmak için, 100 basamaklı, dik ve dar bir merdiven çıkmanız gerekiyor.
Sümela Manastırını önemli kılan nedir?
Bölgenin en önemli manastırı olan Sümela, kurulduğu dönemden itibaren keşiş yetiştiren bir okul misyonunu taşıyordu. Manastırı önemli kılan asıl özellik ise mucize gerçekleştirdiğine inanılan bir ikonaya sahip olmasıydı. Sümela Manastırı‘nın tarihi, Karadenizli Rumlar tarafından anlatılagelen efsaneye dayanıyor.
Sümela manastırına ne zaman gidilir?
Eğer müze kart plusa sahipseniz, manastırı istediğiniz kadar ziyaret edebilirsiniz. Ziyaret saatleri yaz mevsiminde 09.00 – 18.00 iken kış mevsiminde 08.00 – 16.00’dır. Sümela Manastırı, Sümela‘da gezilecek yerler arayanlar için aslında tek seçenektir.
Sümela kaç basamak?
Manastırdaki kilise yaklaşık 400 metrekare büyüklüğünde, mağaranın içine oyulmuş bir yapıdır. Kale görünümündeki manastır, vadiye 100 basamaklı dik ve dar bir merdivenle bağlıdır.