Roboski katliamı kim yaptı?

Roboski katliamı neden yapıldı?

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu ve Gülyazı köyü sakinlerinden oluşan sınır kaçakçılarının savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatlarını kaybetmesinin üzerinden 10 yıl geçti. Kamuoyunda “Roboski Katliamı” olarak bilinen olayda 17’si çocuk 34 kişi hayatını kaybetti.

Roboski Katliamı ne zaman yapılır?

Erbil (Rûdaw) – Şırnak’ın Uludere (Qileban) ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011’de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 17’si çocuk 34 kişi hayatını kaybetti. Roboski Katliamı‘nın üzerinden 10 yıl geçti.

Roboski ne anlama gelir?

Roboski dağların kuytusunda bir köy. Orada yaşayanlarda ülkenin bütünlüğüne Yemen’de, Çanakale’de, serhat boylarında kanı dökülen ve ardından annelerinin, dul kalan eşlerinin gözyaşı döktükleri Kürtlerin torunlarının yaşadığı bir köydür.

Neden Roboski denir?

kendi devletinin savaş uçakları tarafından bombardımana tutularak öldürülen 34 kürt köylüsünden geriye kalan sakinlerinin oturdukları köye verdikleri kadim ismi kullanmaktır.

Roboski nedir Ekşi?

roboski, türkçesiyle ortasu, bugün iki yıl önce 34 vatandaşımızın f-16 savaş uçaklarıyla vurulduğu yerdir, köydür. bu 34 vatandaşımızın arasında çok sayıda çocukta bulunmaktadır.

Uludere hangi ile bağlı?

Uludere (Kürtçe: Qilaban), Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan ve Şırnak iline bağlı olan bir ilçedir.

28 1.2 2011 de ne oldu?

Roboski Katliamı (Kurmançça: Komkujîya Robozkê), Uludere Katliamı, Uludere Olayı veya Uludere Operasyonu, 28 Aralık 2011 gecesi, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Kürtçe: Robozkê) köyünde Türk Hava Kuvvetlerinin F-16 savaş uçaklarıyla yaptığı bombardıman sonucunda 34 sivilin hayatını kaybetmesi olayı.

Rojava ne zaman oldu?

Suriye Kürdistanı çatışmaları

Tarih 19 Temmuz 2012 – günümüz
Bölge Rojava, Suriye
Sonuç Devam ediyor
Coğrafi Değişiklikler Suriye’nin Kuzeyi ve Kuzeydoğusu YPG’nin eline geçti.

Uludere ne anlama gelir?

Uludere kelimesi Türkçe’de “Şırnak iline bağlı ilçelerden biri.” anlamına gelir.

Roboski katliamı nedir Ekşi?

28 aralık 2011 şırnak’taki köylülerin bombalanmasıyla yapılmış olan katliamdır.

Şırnak Uludere nasıl bir yerdir?

ilçenin yüzölçümü 825 km² olan uludere-ırak ile 56 km.sınıra sahiptir. doğuda hakkari ilinin çukurca ilçesi, batısında şırnak ili ve silopi ilçesi, kuzeyinde beytüşşebap ilçesi, güneyinde ırak toprakları bulunmaktadır. coğrafi olarak dağlık ve engebeli bir araziye sahiptir. iklimi genellikle karasaldır.

Uludere Belediye Başkanı kim?

Şırnak’ın Uludere İlçesi Belediye Başkanı Sait ÜREK ve beraberindeki heyet, Valimiz/Belediye Başkan V. Sayın İdris AKBIYIK’ı makamında ziyaret etti.

28 Aralık da ne oldu?

1869 – Ohio’lu (ABD) diş doktoru William F. Semple, sakızın patentini aldı. 1878 – Dundee (Birleşik Krallık) yakınlarındaki bir demiryolu köprüsü (Tay Bridge) çöktü: 75 kişi buzlu sularda boğuldu. 1895 – Alman bilim insanı Wilhelm Röntgen, X ışınlarını keşfettiğini duyurdu.

Rojava olayı nedir?

Rojava Savaşı ya da Suriye Kürdistanı Çatışmaları, Suriye’nin kuzeyindeki taraflar arasındaki çatışmaları kapsamaktadır.

PYD devlet mi?

PYD ve birçok siyasi parti tarafından 16 Mart 2016 tarihinde de facto statüsünde federasyon ilan edildi. Kurulan federasyon Suriye’de bulunan Kürt kantonlarının ortak kararı ile deklare edilmiş ve kurulmuştur.