Marmaris Adası nerede?

Yalancı Boğaz Marmaris Nasıl Gidilir?

Marmaris ile Yalancı Boğaz arası yaklaşık 10 km. Marmaris‘in girişinde sola ayrılan bir yol var. Bu yolu garajların ve marinanın arkasından kıyıya paralel olarak takip edip, Günnük Ormanları arasından Yalancı Boğaz‘a inebilirsiniz.

Cennet Adası nasıl bir yer?

Cennet Adası, ada olarak tabir edilmesine karşın aslında bir yarımadadır. Nimara isimli yarımada ormanlarla kaplıdır. Cennet Adası, Marmaris koyunun hemen girişinde bulunmakta ve özellikle günübirlik tekne turlarının popüler uğrak yerlerindendir. Hemen hemen her tekne burada mola vermekte.

Cennet Adası kimin?

Cennet Adası Hakkında Bilgi Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Cennet adası aslında bir yarımada olma özelliğine sahiptir. 1999 yılında bu bölge arkeolojik sit alanı olarak kabul edilmiştir.

Cennet Adası Koyu nerede?

Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesine bağlı olan Cennet Ada Koyu, Cunda’nın en güzel yerlerinden biridir. Doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla göz dolduran Cennet Ada Koyu‘nun fazla duymamış olabilirsiniz, fakat bu adaya yoğun bir ilgi vardır.

Marmaris’te hangi koylara gidilir?

MARMARİS‘İN EN GÜZEL PLAJLARI VE KOYLARI

  • Sedir Adası, Kleopatra Plajı, Marmaris.
  • İncekum Plajı, Marmaris.
  • İçmeler Plajı, Marmaris.
  • Turunç Koyu, Marmaris.
  • Turunç Amos Koyu, Marmaris.
  • Kumlubük Plajı, Marmaris.
  • Çiftlik Koyu, Marmaris, Fotoğraf: marmaris.bel.tr.
  • Orhaniye, Kızkumu Plajı

Marmaris Yalancı Boğaz ismi nereden gelir?

Marmaris‘e bağlı Yalancı Boğaz, genellikle lüks otellerin bulunduğu bir turizm merkezi. İsmini ise coğrafi olarak aslında boğaz olmamasına rağmen bu şekilde görünmesinden alıyor.

Cennet adasına arabayla nasıl gidilir?

Cennet Adası, Muğla ilinin Marmaris ilçesinde yer almaktadır. Cennet Adasına gitmek için, Marmaris Merkezden yaklaşık 8 km. kadar ilerledikten sonra Yalancı Boğaz’a ulaşılır. Arabayla da, dilerseniz harika bir doğa yürüyüşü yaparak Yalancı Boğaz’a ulaşabilirsiniz.

Cennet Adası Nasıl Gidilir?

En yakın havaalanı olan Dalaman Havaalanı üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Dalaman Havaalanı Marmaris merkeze yaklaşık 88 km civarında bulunuyor. Marmaris üzerinden Cennet Adası ise yaklaşık 30 dakika sürüyor. Dilerseniz tekne turları ile de Cennet Adası‘na ulaşım sağlayabilirsiniz.

Marmaris’in en güzel denizi neresi?

Marmaris‘in mavi bayraklı plajlarından biri de Turunç’ta yer alır. Turunç Koyu dalış yapmak için oldukça idealdir. Turunç Koyu ve Turunç Plajı hem sakin olduğu hem de tertemiz olduğu için Marmaris‘in en fazla tercih edilen plajları arasında ilk sıralardadır.

Marmaris’in en güzel koyu hangisi?

Marmaris‘e 45 km mesafede olan Selimiye Koyu, sadece Marmaris‘in değil aynı zamanda Ege Bölgesinin de en güzel koylarından biridir. Geçmiş tarihte önemli bir yerleşim bölgesi olan bu koy, günümüzde gezginlerin en uğrak duraklarından biri haline dönüşmüştür.

Yalancı Boğaz ismi nereden gelir?

marmaris’ten bakınca boğaz gibi görünen merkeze 8 km. uzaklıkta bulunan bir kara parçasıdır. bir gemi kaptanının fırtınalı bir havada burayı körfeze açılan boğaz zannedip gemisini karaya oturtmasından sonra “yalancı boğaz” adını almıştır.

Marmaris diğer adı nedir?

Marmaris
Marmaris‘ten görüntüler
Ülke Türkiye
İl Muğla
Coğrafi bölge Ege Bölgesi

Cennet Adası Plajı nasıl gidilir?

Marmaris otogarı Marmaris’in hemen girişinde yer almaktadır. Buradan taksi ile cennet adasına ulaşabilirsiniz. Ayrıca tekne turları ile de Cennet Adası‘na ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bördübet e nasıl gidilir?

Özel aracınızla Marmaris-Datça yolunun 29’uncu kilometresinde sağa doğru “Gökova Körfezi”ne giden yolu ve tabelaları takip ederek Bördübet Koyu’na ulaşabilirsiniz. Bördübet Koyu’na ayrıca bot turları veya yatınızla da ulaşım sağlayabilirsiniz.

Marmaris’te nerelerde denize girilir?

Marmariste nerede denize girmeli?

  • Marmaris İçmeler Plajı Marmaris‘e 8 km uzaklıktaki İçmeler Plajı en popüler ve kalabalık plajlardan biri. …
  • Turunç Koyu. …
  • Kumlubük Koyu. …
  • Amos Antik Kenti. …
  • Gebekse Koyu. …
  • Hisarönü Koyu. …
  • Bördübet Koyu. …
  • Sedir Adası