Yer eş anlamlısı ne demek?

Yer eş anlamı ne demek?

Bu bilgilere göre yer kelimesinin anlamları şunlardır: Üzerinde gezinilen, ayakla basılan taban. Toprak. Ekime ya da üzerine yapı kurulmaya elverişli toprak parçası, tarla, arazi, arsa.

Yer zıt anlamı nedir?

Bu durumda yerin zıt anlamı olan kelime gök kelimesidir.

Kelimesinin eş anlamlısı nedir?

1- Sözcük: Bu kelimden türetilen sözcük de kelime ile anlamlıdır.

Diğerin eş anlamlısı nedir?

İlk anlamı öteki ve diğer olan başka kelimesi, farklı ve sıra dışı manasında da kullanılır.

Yel yelin eş anlamlısı nedir?

Hem cümle içerisinde hem de tek başına günlük yaşam içerisinde kullanılabilir. Yel kelimesine eş anlamlı olarak ‘rüzgar’ sözcüğü karşılık bulunmaktadır. Özellikle yel kelimesine nazaran rüzgar sözcüğünün daha çok halk arasında değerlendirildiğini söylemek mümkün.

Yaş kelimesinin eş anlamı nedir?

YAS EŞ ANLAMLISI Yas kelimesinin eş anlamlısı Türk Dil Kurumu resmi sitesine göre “Matem”dir.

Övmek kelimesinin zıt anlamı nedir?

1. -i Kötülüklerini söylemek, zemmetmek. 2. -i Birinin veya bir şeyin kusurlarını ortaya koymak, hicvetmek, övmek karşıtı. 3. -i Beğenmemek, hoşlanmamak, tiksinmek.

Zıt anlamlı kelimeler ne demek?

Karşıt kavramları karşılayan, birbirleriyle çelişen anlamlar içeren sözcüklere “zıt anlamlı sözcükler” denir.

  • Güzel – çirkin.
  • İnce – kalın.
  • Ağlamak – gülmek.
  • İnmek – çıkmak vs.

24 Ara 2013

Eş anlamlı kelimeler nedir 3 sınıf?

Yazılışları ve okunuşları farklı olan ancak anlamları aynı olan kelimeler eş anlamlı kelimeler olarak bilinmektedir. Bu kelimeler birbirlerinin yerine kullanılabilir çünkü aynı anlama gelmektedirler. Diğer bir değişle aynı varlığı, nesneyi veya kavramı gösteren sözcükler eş anlamlı kelime olarak bilinir.

Kelimenin eş anlamlısı nedir TDK?

Türk Dil Kurumu (TDK) Güncel Türkçe sözlükte yer alan bilgilere göre Kelimenin eş anlamlısı söz, sözcük, lügat’tır.

Farklının eş anlamlısı zıt anlamlısı nedir?

Doğmak kelimesinin zıt anlamlısı ölmek kelimesidir. Bunların karıştırılmaması gerekir. Farklı zıt anlamlısına gelecek olursak, farklının zıt anlamlısı aynı kelimesidir. Birbirini anlamca tamamen zıt durumda olan farklı ve aynı kelimeleri birbirlerinin karşıt anlamlılarıdır.

Biçim ve şekil eş anlamlı mı?

Biçim kelimesinin eş anlamlısı olarak ‘şekil‘ sözcüğünü aynı anlam ifadesi ile beraber değerlendirebilirsiniz. Özellikle gündelik yaşam içerisinde hem şekil hem de biçim kelimeleri aynı oranda yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Yel eş anlamlı mıdır?

Yel kelimesi havanın esmesini anlatan bir kelimedir. Kelime genelde günümüzdeki pek fazla kullanılmaz. Artık eş anlamlısı daha yaygın ve daha günceldir. Yel kelimesinin eş anlamlısı “rüzgar” ve “esinti” şeklinde bilinmektedir.

Rüzgar yel eş anlamlı mıdır?

Eş anlamlı kelimeler yazılışları farklı ama anlamları aynı kelimelere denmektedir. … Rüzgar kelimesinin eş anlamlı kelimesi yeldir. Cümle içerisinde rüzgar kelimesi yerine eş anlamlısı veya anlamdaşı yel kelimesi de kullanılabilir.

Yaş kelimesinin eş sesli nedir?

Sesteş kelimeler yazılışları aynı fakat anlamları farklı olan kelimelere denir. Yaş kelimesi de bu kelimelerden biridir. Bu nedenle birden fazla anlam ilişkisi bulunmaktadır. Bu kelimenin eş anlamlısına baktığımızda karşımıza ilk olarak ‘ıslak’ kelimesi gelmektedir.