Vites kutusu görevi nedir?

Vitesin amacı nedir?

Fransızca “vitesse” sözcüğünden gelen vites, motorun verdiği dönme hareketini difansiyele aktaran araçtır. Vites, dişli takımlardan oluşur. Vites dişlilerinin araçta sağlayabildiği hız farklı ayarlarda sınıflandırılır. … Vites sisteminde motorun hızını ve gücünü belirleyen araç ise vites kutusu yani şanzımandır.

Vites kutuları kaça ayrılır?

Gelişmişlik sırasına göre manuel şanzımanlar Kayıcı Dişli Tip Vites Kutuları (Kara Şanzıman), Daimi İştiraklı Tip Vites Kutuları ve Senkromeçli Vites Kutuları olmak üzere 3 tanedir.

Vites kutusu arızası nasıl anlaşılır?

Araç Vitese Geçmiyor veya Araç Vitese Zor Geçiyor *Aracın vitese zor geçmesine, vites geçişlerinde metalik sürtünme sesi gelmesi, birkaç denemede vitese geçmesi, geçirilen vitesten çıkmaması ( o viteste takılı kalması); kavramanın (debriyajın) tam olarak ayırmaması sebep olabilmektedir.

Şanzımanın görevleri nelerdir?

Vites kutusu olarak da bilinen şanzıman, araçlarda motordan aldığı dönme gücünü tekerleklere iletir. Şanzıman aracın hareket edebilmesi için gerekli olan “tork” değerinin iletilmesini sağlar. Motorlu araçlarda, hızı değiştirmeye yarayan bir dişliler topluluğu olan şanzıman, vites kutusu olarak da bilinir.

Vites motoru nedir?

Bir çeşit dişliler düzeneği olan vites, motorun verdiği dönme hareketini diferansiyele aktarmaya yarayan araçtır. Hız değiştirmeye yardımcı olan vites, motorun devrine göre yükselir ya da alçalır. Vites kullanımı sayesinde araçtaki motor, görevini daha rahat ve daha ekonomik şekilde yerine getirebilir.

Vites attıktan sonra debriyaj nasıl bırakılır?

Debriyaja hızlı bas,debriyaja basarken koordineli şekilde gazdan ayağını çek,vites değişiminden sonra debriyajı yavaş bırak…

Vites parçaları nelerdir?

Hareket akışı: Giriş mili–>Grup mili dişlileri–>Vites dişlileri–>senkromeç–>ana mil(çıkış mili) –>şaft –> diferansiyel.

Kaç çeşit vites vardır?

Otomatik vitesli otomobillerde CVT, DSG, MMT, EDC, ve TCT Dualogic Easytronic olmak üzere başlıca 5 farklı şanzıman çeşitleri vardır.

Vites kutusu bozulursa ne olur?

Ayrıca vites kutusu değişmiş olan aracın ikinci el pazarında değeri de düşebiliyor. Bu nedenle öncelikle vitesle ilgili arızalar nelerdir onlara bakalım… Vites kutusu arızaları beş farklı başlık altında ele alınır. Araç, vitese zor geçer, vitesten ses çıkar, vitesten çıkamaz, vites atar veya vitesteyken gitmez.

Vites kutusu arızası neden olur?

Vites Kutusu Arızalarının Nedeni Nedenler arasında vites değiştirme çubuklarının ayarsız olması, debriyajın görevini görmüyor olması, senkromeç sıkışması sorunu oluşması, dişlilerin düzleşmiş veya silinmiş olması gibi nedenler düşünülmelidir. Vites kilit ayarlarına da baktırmak gerekir.

Araba şanzıman neden dağıtır?

Vites değiştirme çatalı veya bağlantı parçası kopmuş olabilir. Dişlilerden biri ya da mil kırılmış olabilir. Şanzıman yağı azalmış, bitmiş, özelliği kaybolmuş veya bozulmuş olabilir. Araç hareket halindeyken vitesi boşa almak, şanzıman arıza nedenidir.

Kaç çeşit şanzıman var?

Otomatik vitesli otomobillerde CVT, DSG, MMT, EDC, ve TCT Dualogic Easytronic olmak üzere başlıca 5 farklı şanzıman çeşitleri vardır.

Araba kullanırken vites nasıl değiştirilir?

Araba 1. Viteste kalkar ve hemen sonrasında 2. Vitese takmanız gerekir. Sonrasında yol durumuna ve trafiğe göre 3. vitese takarak 90-100 arasında bir hıza sahip olursunuz. Şehir içinde araba kullanıyorsanız 3.vites, ortalama bir düz yol var ise 4. vitese takabilirsiniz.

Araba şanzımanı neden bozulur?

-Vites geçişleri uygunsuz ve acemice yapılıyor olması. –Şanzıman yağının değişim zamanı geçmesi , yağ değişmemesi. -Aracın ilk kalkışları sert yapılıyor olması , ilk araba çalıştırıldığında motor ısınmadan HIZ yapmaya çalışması. –Şanzımanın periyodik bakımlarının yapılmaması.

Vites değiştirirken gazdan ayak çekilir mı?

Vites atarken ayak gazdan çekilmez, sabit de tutulmaz… Motor ve şanzıman devrini tutturacak kadar basarsanız veya kısmen çekerseniz ayağınızı gazdan bu araç için en sağlıklısı olacaktır.