Giyimde unisex ne demek?

Unisex ürün ne demek?

Uniseks, cinsiyete özgü olmayan, herhangi bir cinsiyet için uygun olan şeyleri ifade eder. … Unisex kıyafetleri tişört gibi giysiler içerir; diğer giysilerin tipleri kot gibi birinin cinsiyetine bağlı olarak farklı uyumlar için uyarlanabilir.

Unisex ceket ne demek?

Unisex, Türkçe anlamı, her iki cinse uygun, hem kadın hem erkek için olup cins farkı gözetmeyen, cinsiyet ile ilişkili olmayan veya cinsiyet tarafsızlığı için kullanılan bir terimdir. Unisex, çoğunlukla spor giyimden oluşan, erkek ve kadınlar için aynı olan moda tarzıdır.

Unisex kalıp ne demek?

*Kadın bedenlemesi, unisex modellerde bir alt bedene tekabül eder. Örneğin, kadında S beden, unisex t-shirt modellerinde XS bedene tekabül eder. Fakat unisex sweatshirt modellerinde biraz daha bol duruş tercih ediliyorsa, kadında small beden, unisex‘de gene small beden kabul edilebilir.

Unisex bot ne demek?

Unisex outdoor ayakkabı modelleri dışarda zor hava koşullarında giymek için özel üretilen ayakkabılardır. Unisex günlük ayakkabı modelleri zor hava koşullarına uyum sağlamasından çok iş, ofis ve okul gibi ortamlarda günlük giyime uygun olan modellerden oluşur.

Hem kız hem erkek ismine ne denir?

Çünkü erkek ve kız çocukları için, pek çok isim seçeneği bulunmaktadır. Özellikle de unisex isimlerin verilmesi çok daha popülerdir.

Unisex adı nedir?

Hem kadını hemde erkeği kapsayan. Cinsiyet fark etmeyen. Cümle İçinde Kullanımı : “İngilizce unisexs olan terim türkçe üniseks dir ve bir veteriner terimidir .”

Hem erkek hem kadın giysisine ne denir?

Kimono hem erkek hem de kadınlar tarafından kendo gibi bazı sporlarda giysi olarak kullanılır.

Unisex ne demek TDK?

henüz türkçemizde karşılığı bulunmayan, her iki cinse göre mânâsına gelen, ingilizce kökenli kelime unisexe verilecek türkçe isim önerisidir.

Outdoor Ayakkabı ne anlama gelir?

Outdoor ayakkabılar, nispeten kolay, düz arazide birkaç saatten maksimum iki güne kadar süren doğada kısa bir yürüyüşe çıkıldığı zamanlar ya da kolay spor aktiviteleri için tasarlanmış spor ayakkabı kategorisine giren ayakkabılardır.

Minel ne anlama gelir?

Minel son zamanların en popüler ve en beğeni toplayan isimlerinden biridir. Anlamı ise ‘cennetteki inci tanesi’ şeklinde geçmektedir. Bu derin ve etkileyici anlamı nedeniyle pek çok ebeveyn yeni doğan kız çocukları için isim olarak kullanmaktadır.

Yaşar erkek ismi mi kız ismi mi?

Yaşar İsmi Hakkında Bilgiler Yaşar isminin kökeni: Türkçe. Yaşar isminin cinsiyeti: Üniseks (Kız/Erkek) İsmin renk sembolü: Pembe/Mavi.

Hem erkek hem kadın tişört ne denir?

Kadın ve erkekler t-shirt unisex modellerini de ortak kullanma şansına sahipler.

Kadının erkek gibi hissetmesi ne denir?

Kişinin cinsel kimliği ile biyolojik cinsiyetinin örtüşmediği bu duruma ‘tansseksüalite’ denir. Transseksüel bireyler yaşadıkları bu uyumsuzluğu giderebilmek için tıbbi (hormonal ve/veya cerrahi) müdahaleye ihtiyaç duyarlar.

Ne demek homoseksüel?

Eşcinsellik veya homoseksüellik, aynı cins veya cinsiyetteki insanlar arasındaki romantizm, cinsel çekim ya da cinsel davranıştır.

A Regular ne demek?

Genel ve yaygın anlamı ile beraber regular kelimesinin Türkçe karşılığı, ‘düzenli’ şeklinde ifade edilmektedir. Bu anlamı ile beraber aynı zamanda bazı farklı anlamları üzerinden de ele alınmaktadır. Ama daha çok, ‘düzenli’ kelimesi üzerinden ele alınır ve cümle içerisinde değerlendirilir.