Yüz ve sima eş anlamlı mı?

Yuzune eş anlamlısı nedir?

Başta, alın, göz, burun, ağız, yanak ve çenenin bulunduğu ön bölüm, sima, çehre, surat. Yüzey, satıh.

Yoksul kelimesinin eş anlamı nedir?

Yoksulun eş anlamlısı olarak fakir sözcüğü karşımıza çıkıyor.

Sınav eş anlamı nedir?

Sınav kelimesinin ilk anlamı bilgi derecesini anlama için yapılan yoklama, ikincisi ise sonuçta bir deneyim kazandıran zor durum anlamındadır. Sınav kelimesinin eş anlamlısı olarak genellikle imtihan kelimesi de kullanılır. Bu kelimenin bir diğer eş anlamlısı da testtir.

Nadiren eş anlamlısı nedir?

Nadiren kelimesinin eş anlamlıları çoğunlukla merak edilmekte ve araştırılmaktadır. Nadiren Eş Anlamlısı Nedir? Nadiren kelimesi seyrek anlamına gelir.

Yoksul çocuklar eş anlamlısı nedir?

Yoksul kelimesinin eş anlamlısı fakir sözcüğüdür.

Yoksul kişilere ne denir?

TDK’ya göre yoksul kelimesi, hem kişiler hem ülkeler için kullanılabilmektedir. Eş anlamlısı ise, ‘fakir’dir. … Fukara ve çorak kelimeleri de yine anlamdaşı olarak kullanılabilir.

Sınavın eşi nedir?

Sınav kelimesinin eş anlamlısı imtihan kelimesidir. Sınav ile imtihan kelimeleri yazılışları farklı ve anlamları aynıdır.

Kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Kelime kelimesinin eş anlamlısı sözcüktür ve kimi zaman kelime yerine sözcük kelimesi tercih edilmektedir. Kelime ve sözcük kelimesi aynı anlamı taşımakta olup herhangi birinin kullanılmasında, anlam bozukluğu yaşanmamaktadır. Sözcük kelimesi Türkçe kökenli olmasına karşın kelime kelimesi Arapçadan gelmiştir.

Temel kelimesinin eş anlamı nedir?

1- Esas: Esas sözcüğü temel ve asıl kelimeleriyle anlamlıdır.

Meşhur kelimesinin eş anlamı nedir?

Meşhur kelimesinin eş anlamı olan sözcükler konusunda detaylar. Herkes tarafından bilinen ve çok tanınmış, yaygın olan durum veya kişi adına meşhur kelimesi kullanılmaktadır. Gündelik yaşamda çok sık kullanılan bu kelime için TDK’ya göre, ‘ünlü’ sözcüğü anlamlı olarak değerlendirilebilir.

Yoksul eş anlamlısı nedir Eodev?

Yoksul kelimesinin zıt anlamlısı, zengin ve varlıklıdır. Eş anlamlısı ise, ‘fakir’dir.

Yaşlı eş anlamı nedir?

Yaşlının eş anlamlısı hakkında bilinmesi gerekenler. Yaşlı kelimesinin Türk Dil Kurumu’na göre eş anlamlısı olarak ‘ihtiyar’ sözcüğü karşımıza çıkmaktadır. Yazılışları ve okunuşları farklı olan bu iki kelime aynı anlamı ifade ederek cümle içerisinde kullanılabilir.

Yoksul kalmak ne demek?

Belli bir şeyin yokluğunu çekmek, yoksun duruma gelmek.

Yoksul sözcüğünün karşıtı nedir?

Yoksul kelimesinin zıt anlamlısı zengindir.

Sınav kelimesi eş anlamlısı nedir?

Sınav kelimesinin ilk anlamı bilgi derecesini anlama için yapılan yoklama, ikincisi ise sonuçta bir deneyim kazandıran zor durum anlamındadır. Sınav kelimesinin eş anlamlısı olarak genellikle imtihan kelimesi de kullanılır. Bu kelimenin bir diğer eş anlamlısı da testtir.