Şarkıcı Ender Balkır nereli?

Ses sanatçısı Ender Balkır nereli?

ENDER BALKIR KİMDİR? 1977 yılında Tunceli Mazgirt’te dünyaya gelen Balkır, babası ve dedesinden Harput türküleri dinleyerek büyüdü.

Ender Balkır Kimdir Alevi mı?

Ender Balkır, 1977 yılında Tunceli/Mazgirt’te doğan Ender Balkır, doğduğu coğrafyanın tüm zenginliklerinden beslendi. Babası ve dedesinden Harput türküleri dinleyerek büyüdü. 19 Mayıs Üniversitesi Matematik bölümünü bitirdi ve bir süre öğretmenlik yaptı.

Ender Balkır ın çaldığı müzik aleti nedir?

O kadar sevdi ki türküleri, ilkokul yıllarında tahtadan yaptığı telsiz sazı ile türküler mırıldanmaya başladı. O denli tutkuyla sarıldı ki türkülere, ortaokulun ilk yılında bağlama çalmaya başladı. Onun deyimiyle; bağlama çalmak türkü söylemek, kendini ifade edebilmenin en kısa ve yalın yoluydu.

Ender Balkır eşi kimdir?

Ender Balkır, 2018 yılının başında Sema Erat ile evlenmiştir.

Zekai Tunca kaç yaşında?

78 yaşında (1944)Zekai Tunca / Yaş

Hüseyin Turan aslen nereli?

Hayatı ve kariyeri. Erzincan iliniin Tercan’a bağlı Beykonak köyünde sekiz kardeşin beşinci çocuğu olarak dünyaya gelen Hüseyin Turan, ilkokul ikiye kadar yaşamını burada sürdürdü. İlkokul ikiye geldiğinde ailesiyle birlikte İzmir’e yerleşti.

Sanatçı Ender Balkır Kimdir?

Ender Balkır, 10 Şubat 1977 yılında Tunceli/Mazgirt’te doğmuştur. … Profesyonel olarak müzik yapmak amacıyla öğretmenlikten istifa eden Ender Balkır, 2007 yılında ilk albümü “Ezim Ezim” i ve 2013 yılında ise ikinci albümü “Ahir”i çıkarttı. Ender Balkır, söylediği türkülerle Türkiye’nin önemli dizilerinin sesi oldu.

Raci Balkır Kimdir?

Raci Alkır, 1933 yılında Erzurum’un Yukarı Hasan-i Basri Mahallesi (Gâvurboğan Mah.) Kemal Bey Sokak No:2 de dünyaya gelmiştir. Babasının ismi Şefik, annesinin ismi Şadiye’dir. Erzurumlu Hacı Mehmet Bey’in oğlu olan Şefik Bey, devamlı kırmızı kuşak taktığı için ‘Alkuyruk’ lakabıyla anılırdı.

Ender Balkır ın çaldığı sazın adı nedir?

İlkokul yıllarında tahtadan yaptığı telsiz sazı ile türküler mırıldanmaya başlamıştır ve ortaokulun ilk yılında bağlama çalmaya başlamıştır. Onun deyimiyle; bağlama çalmak ve türkü söylemek, kendini ifade edebilmenin en kısa ve yalın yoluydu.

Ruhumda Sızı kime yazıldı?

sivasta yakılan, çok değerli ozan nesimi çimen’e ait türkü.

Ismail Altunsaray kaç yaşında?

41 yaşında (16 Ağustos 1980)İsmail Altunsaray / Yaş

Zekai Tunca şimdi ne yapıyor?

1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca verilen Devlet Sanatçısı unvanı alan Zekai Tunca, halen Kültür Bakanlığı’na bağlı olarak solistlik görevini sürdürmektedir.

Alpay kaç yaşında?

86 yaşında (18 Temmuz 1935)Alpay / Yaş

Hüseyin Uğurlu aslen nerelidir?

Hüseyin Uğurlu, Yozgat’ın Merkez Büyükmahal köyünde1971 yılında doğdu. Eğitim hayatının devamında İlkokulu Sağmacılar Şair Baki İlköğretim okulunda, ortaokulu Bayrampaşa Rıfat Canayakın okulunda tamamladı. Uğurlu, Pertevniyal Lisesi’nde öğrenimini tamamladı. 1990 yılında İTU Devlet Konservatuvarı’ nda eğitim aldı.

Sevcan Orhan aslen nereli?

Sevcan Orhan (d. 16 Ağustos 1982, İstanbul), aslen Erzincanlı olan bir Türk halk müziği sanatçısıdır. Küçük yaştan itibaren bağlama, solfej ve nota eğitimi aldı. Lisede okurken bir gazetenin düzenlemiş olduğu liseler arası Türk halk müziği yarışmasında üçüncülüğü kazandı.